Spotřeba Orlanda
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Re: spotřeba Orlanda
Hm, s tím blikáním kontrolky je to zajímavý. Nevím sice proč by tomu tak bylo, ale není třeba rozdíl benzin X diesel?
Mě začne blikat s rozsvícením nápisu FILL FUEL.
No a s těma dveřma bych se raděj neradoval předčasně...
A ke spotřebě - v sobotu jsme si udělali rodinný výlet (4 dospělí + 2 děti + nějaký věci) do 120 km vzdálené Ostré (u Lysé nad Labem). Vynuloval jsem všechno před startem - průměrná spotřeba po dojetí domů 7,2 l (podle PP), v půlce cesty 6,4 l (je to z kopce ). Průměrná rychlost 71 km/h (zpátky dost pršelo...).
Běžně jezdím převážně jen do práce, nákupy a o víkendu chalupa - dlouhodobě se podle PP pohybuju mezi 8,3 a 8,5 l. V zimě kolem 8,8 - 9,0 l. Najeto mám asi 7.500 km.
Mě začne blikat s rozsvícením nápisu FILL FUEL.
No a s těma dveřma bych se raděj neradoval předčasně...
A ke spotřebě - v sobotu jsme si udělali rodinný výlet (4 dospělí + 2 děti + nějaký věci) do 120 km vzdálené Ostré (u Lysé nad Labem). Vynuloval jsem všechno před startem - průměrná spotřeba po dojetí domů 7,2 l (podle PP), v půlce cesty 6,4 l (je to z kopce ). Průměrná rychlost 71 km/h (zpátky dost pršelo...).
Běžně jezdím převážně jen do práce, nákupy a o víkendu chalupa - dlouhodobě se podle PP pohybuju mezi 8,3 a 8,5 l. V zimě kolem 8,8 - 9,0 l. Najeto mám asi 7.500 km.
Chevrolet Orlando 1.8 LT+ '11, pewter grey
dříve - Mondeo III 2.0 TDDi kombi '01, ještě dříve - Renault R21 GTS '91, ještě dříve - ...
Suzuki AN400 Burgman '99
dříve - Mondeo III 2.0 TDDi kombi '01, ještě dříve - Renault R21 GTS '91, ještě dříve - ...
Suzuki AN400 Burgman '99
- Reklama
Krasavec, me by orlik vyhovoval pokud bych se i s beno automatem vesel do 10
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
No jo ale potom je to tvoje natankování k zamyšlení Co když jsi natankoval na necejchovaném stojanu či stojanu ocejchovaném ale s odchylkou větší než je povolená?Sajner píše:zaujimave je, ze viaceri tu pisete o blikani kontrolky. ta moja napriklad neblika vobec, iba stale svieti. svieti dokonca aj ked je nadrz uz takmer uplne prazdna - moj "rekord" je natankovanie 63,7 litra nafty, pricom nadrz by mala mat 64 litrov....slaza píše:Tak jsem dnes skoro dojel nádrž, a kontrolka začala svítit při 83 km, což mi vyšlo na zbytek cca 7l. Po 10 km se to rozblikalo a počítač přestal ukazovat. Myslím tak při 6l. Podívám se na laciný benzín a zajedu tam.smire666 píše:Mne sa obyčajne rozsvieti, keď sa dojazd dostane na cca 85-90 km a blikať začne pri 70-tke. Pri priemerke okolo 7,3l to vychádza na 6,6 litra pri rozsvietení a cca 5 litrov pri blikaní.
Tak má ještě někdo benzín, který bliká, nafta asi nebliká. Jsem zvědav, kolik se tam vejde, podle mne tam zbyly tak 4 litry.
me sviti hladove oko a pak zacne blikat a s tim se ukaze napis FILL FUEL
Z toho usuzuji, že benzín bliká, nafta nikoliv. To by tak nevadilo, jako že není funkční PP.
Jo jo, o tom už jsem tady taky psal, taky mě ten nápis FILL FUEL trochu rozčiluje, i když chápu záměr výrobce. Začne svítit při 60-70 km dojezdu, což jsou v mým případě (pokud bych nejel nikam jinam) čtyři cesty do práce a zpět. Typická situace je tahle - jedu z práce, rozsvítí se FILL FUEL. Protože už se mi chce domů a vím, že mám ještě min. 60 km k dobru, jedu domů. Ráno si přispím a chvátám do práce, pro benzín už nejedu. Odpoledne jedu z práce, FILL FUELL pustím z hlavy. Další den jedu do práce a už vůbec nevím, kolik tam ještě mám...
Chevrolet Orlando 1.8 LT+ '11, pewter grey
Suzuki AN400 Burgman '99
Suzuki AN400 Burgman '99
nafta taky bliká , a najet se dá kolem 90km to ale potom natankuji 65l a to už asi dojíždím na naftu co je v trubkách.
Most - Brno- Opava - Zelené Hory - Jeseník - Opava -Šumperk - Opava nocleh a druhý den Opava -Šternberk- Moravská Třebová- Poděbrady- Most, a to vče za 6,7l na sto. V poslední době na to nějak málo šlapu tak to jezdí celkem za málo.
Most - Brno- Opava - Zelené Hory - Jeseník - Opava -Šumperk - Opava nocleh a druhý den Opava -Šternberk- Moravská Třebová- Poděbrady- Most, a to vče za 6,7l na sto. V poslední době na to nějak málo šlapu tak to jezdí celkem za málo.
ORLANDO LT+ bílá diesel 163 k (120 kW) manuál ,
tak som doma z Chorvatska. Musim dat auto do poriadku vyzera uboho po 2500km a 11 dnoch pri plazi. Spotreba s boxom Thule motion 800, klimatak 500km s rychlostou na dialnici okolo 130km/h auto plne nalozene 3 dospely 2 male deti 7,3l. Inak ked som vysiel z tunela pri Zadare kde vacinou fuka celkom dobre to so mnou mavalo, inak pre info box super tichy. Auto slapalo paradne. Zistil som ze zhruba kazdych 600km zacne asi automaticke cistenie filtra bez toho aby mi nieco signalizovalo. Je to vidiet na momentalnej spotrebe a trva to cca 20km. Takze zatial tolko.
Inak blikala mi nafta a svietilo full fill asi 40km tak uz som nemal srdce ani odvahu ist dalej a 20km pred slovenskymi hranicami som radsej natankoval
Malá aktualizácia spotreby. Posledne 3 tankovania boli vyjazdené po dialinici, priemerná spotreba 7.5/100 (vypočitaná), aktuálny stav tacho 2800. Jazda na tempomat, 120+-(podľa gps cca 115). Občas som to popohnal na 160 nech nezaspím . Trasa PN-BA, PN-Taliansko, obsadenie väčšinou 2x dospeli, 2x deti, naložený kufor, bez 3-tej rady sedačiek a s rezervou, občas klíma ale väčšinou bez.
Zatiaľ som spokojný, čakal som vyššiu spotrebu.
Zatiaľ som spokojný, čakal som vyššiu spotrebu.
Nissan Primera P11C 1.8 Benzin
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ
Také se přidám. Chorvatsko 2200 km, 2 lidi, el. lednice, spousta zbytečností , klima, dálnice, silnice max. rychlost do 130 (jsem sucharda jezdím dle předpisů). Spotřeba na počítači 7,8 l/100km. Odhadem to sedí podle takování. Já su spokojen
Chevrolet Orlando 1,8 LTZ
Nekdo je spokojen s naftou za 8, nekdo pod 8 s benalem JA jsem zvedavy na noveho kolegu s beno automatem za kolik mu to bude jezdit pak se sam rozhodnu o nakupu orlika
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Tak to daj potom vedieť spotrebu. Dosť som nad automatom uvažoval ale potreboval som auto rýchlo a nebolo dostupne.
Nissan Primera P11C 1.8 Benzin
Ahoj myslím že by bylo dobré uvádět kolik celkem máte najeto kvůli kompletnímu infu, protože se tu objevují různé hodnoty a názory že to občas moc žere protože auto ještě není uplně zajete atd. Ja mám 3500 a spotřeba neustále 8.4 děss
from 6-6-12