Brzdy - svojpomocna oprava

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

]Rebro[

Brzdy - svojpomocna oprava

Příspěvek od ]Rebro[ »

Kedze je problem zajst do servisu 50km, lebo uz po 6km je koleso vriace. Takze... poradte, gde zacat? Zaseknuty je i valec i tie dva male vodiace valceky. Takze tie kupit a vymenit. Na co dat ale pozor?
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory
POWERED by JRD McLAREN
Reklama

Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Re: Brzdy - svojpomocna oprava

Příspěvek od Kruger !!! »

]Rebro[ píše:Kedze je problem zajst do servisu 50km, lebo uz po 6km je koleso vriace. Takze... poradte, gde zacat? Zaseknuty je i valec i tie dva male vodiace valceky. Takze tie kupit a vymenit. Na co dat ale pozor?
Hlavně na nové těsnící kroužky !!! Ať opravdu těsní !!! A ať brzdovkou nepokapeš lak a povrchové části !!! nebylo by to hezké
Habron

Příspěvek od Habron »

Už se to tady řešilo, tak je v krátkosti.
Odšroubovat imbus šrouby ukryté pod krytkama na druhé straně brzdiče, mohou být upadnuté. Odšroubovat brzdovou hadici. Pomocí kulatiny vyrazit pouzdra ven, dávat pozor na prachovky, aby se nezničily, co je zničené vyměnit, posuvy namazat vazelínou Ferrodo nebo ATE speciálně určenou na brzdové posuvy.
Pokud je zadřený pístek, tak vytlačit, vyčistit, nebo raději vyměnit a velmi opatrně seskládat zpět, pokud se to složí blblě, hrozí, že se něco zasekne a brzdy budou brzdit pořád, nebo nebudou brzdit vůbec.
Je to docela nadlouho, oprava posuvů tak asi na hodinu a půl jeden, rozhýbání pístku asi tak dvě hodiny. Musí se to udělat pořádně a musí být opravdu v pořádku všechna těsnění a manžety a nikde nesmí zbýt žádná rez ani prach, jinak se to za pár dní vrátí k původnímu stavu.

Nejlepší je vyměnit celé brzdy za jiné, jak už se tu psalo, protože ty nexiácké nikdy brzdit nebudou.
Pak narazíte na problém, že vaše přítelkyně, která v práci jezdí třeba meganem, si pak bude stěžovat, že to auto vůbec nebrzdí.
kaso

Příspěvek od kaso »

Habron píše:Už se to tady řešilo, tak je v krátkosti.
Odšroubovat imbus šrouby ukryté pod krytkama na druhé straně brzdiče, mohou být upadnuté. Odšroubovat brzdovou hadici. Pomocí kulatiny vyrazit pouzdra ven, dávat pozor na prachovky, aby se nezničily, co je zničené vyměnit, posuvy namazat vazelínou Ferrodo nebo ATE speciálně určenou na brzdové posuvy.
Pokud je zadřený pístek, tak vytlačit, vyčistit, nebo raději vyměnit a velmi opatrně seskládat zpět, pokud se to složí blblě, hrozí, že se něco zasekne a brzdy budou brzdit pořád, nebo nebudou brzdit vůbec.
Je to docela nadlouho, oprava posuvů tak asi na hodinu a půl jeden, rozhýbání pístku asi tak dvě hodiny. Musí se to udělat pořádně a musí být opravdu v pořádku všechna těsnění a manžety a nikde nesmí zbýt žádná rez ani prach, jinak se to za pár dní vrátí k původnímu stavu.

Nejlepší je vyměnit celé brzdy za jiné, jak už se tu psalo, protože ty nexiácké nikdy brzdit nebudou.
Pak narazíte na problém, že vaše přítelkyně, která v práci jezdí třeba meganem, si pak bude stěžovat, že to auto vůbec nebrzdí.
Habron podla tohto popisu opravujes brzdy kazdy vykend. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
voyo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voyo »

Habron píše:
podla mna nexia brzdi a to mam tie najhorsie brzdy co tam davali.
neviem ako vy jazdite , ale ja som vzdy ubrzdil (teda raz to bolo na lade a to sa mi nepodarilo :roll: )
mal som moznost soferovat audi , kde brzdy brzdili len co som ich zoslapol - vobec sa mi to nepacilo - nexia ma pekne plynule zoslapnutie pedalu.

ak budes jazdit podla predpisov, podla stavu vozovky a poveternostnych pomienok a vlastnych schopnosti - brzdy su dostacujuce :!:
VAZ 2107 - > Daewoo Nexia 1.5 GL -> Opel Astra G 1,4 Comfort -> MALUCH
Radmont

Příspěvek od Radmont »

pozri si www.kadett.cz - technika - vymena desticek a kotoucu Tam je to pekne nafotene aj popisane.
Habron

Příspěvek od Habron »

kaso píše:Habron podla tohto popisu opravujes brzdy kazdy vykend. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No já mám Nexiu, dva kamaráti kadeta, tak si toho docela užiju :lol:
Habron

Příspěvek od Habron »

voyo píše:
Habron píše:
podla mna nexia brzdi a to mam tie najhorsie brzdy co tam davali.
neviem ako vy jazdite , ale ja som vzdy ubrzdil (teda raz to bolo na lade a to sa mi nepodarilo :roll: )
mal som moznost soferovat audi , kde brzdy brzdili len co som ich zoslapol - vobec sa mi to nepacilo - nexia ma pekne plynule zoslapnutie pedalu.

ak budes jazdit podla predpisov, podla stavu vozovky a poveternostnych pomienok a vlastnych schopnosti - brzdy su dostacujuce :!:
Já bych byl docela rád, kdyby to bylo pěkně zostra jako je to u Audi. Taky se mi ještě nestalo, že bych nedobrazdil, ale abycvh na suchým asfaltu zaflekoval, tak jsem skoro nasoukaný pod volantem, jakou silou musím sešlápnout pedál a až k podlaze.

Já jezdím právě trošku svižněji a kdybych měl ve 150 najednou zastavit na rozumné vzdálenosti .... raději si to nepředstavuju.
voyo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voyo »

Habron píše: Já bych byl docela rád, kdyby to bylo pěkně zostra jako je to u Audi. Taky se mi ještě nestalo, že bych nedobrazdil, ale abycvh na suchým asfaltu zaflekoval, tak jsem skoro nasoukaný pod volantem, jakou silou musím sešlápnout pedál a až k podlaze.

Já jezdím právě trošku svižněji a kdybych měl ve 150 najednou zastavit na rozumné vzdálenosti .... raději si to nepředstavuju.
ale ano - ja by som tiez prijal lepsie brzdy ;)
lenze lepsie brzdy uz nieco stoja ;)

a inac skus kupit dobre pneumatiky - tiez pomaha ;)

spominam na moju cestu z prahy kde som dolu kopcom isiel podla tachometra 195km/h - keby som vtedy mal urobit plne brzdenie tak prasknu vsetky hadicky , alebo sa privaria brzdy o kotuce ;)

ale musis to brat tak - jazdim tak aby som ubrzdil.
a mat stale na mysli, ze nemas sportove auto ;)
VAZ 2107 - > Daewoo Nexia 1.5 GL -> Opel Astra G 1,4 Comfort -> MALUCH
Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca »

no a nebo si poridit lepsi brzdy a nemusis se bat ze nedobrzdis....ja jsem dneska brzdil cca ze 160ti km/h na cca 40 km/h a zadny problem....jeste mi zbylo asi 15metru navic....

nejaky kokot s trktorem jel po silnici a prekazel....
PECA
Daewoo Nubira II Kombi r.v. 2001 CDX 2,0 16V troška tuningu a hudby ;-)
Fiat Punto 1,7TD 3dver. r.v. 1994 žádný tuning a hóóóódně hudby
Honda VFR 800 r.v.1999 miláček, troska tuningu, výfuk pod sedlem atd...
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Co se týče brzd a brzdových účinků, tak se mi zdá, že i moje 4 pístková 130 zabrzdí na kratší vzdálenosti a s větší přesností než nexie (na STK se taky divili), ale to sem nepatří, pravdou ovšem zůstává, že NEXIa má ve srovnání s konkurencí brzdy nezvyklé
Habron

Příspěvek od Habron »

Ještě jednou se na ty brzdy naseru a dám tam pořádný, ať to i třeba něco stojí, ale ať se nemusím bát, že nedobrzdím.
kaso

Příspěvek od kaso »

Habron píše:Ještě jednou se na ty brzdy naseru a dám tam pořádný, ať to i třeba něco stojí, ale ať se nemusím bát, že nedobrzdím.
Cim vacsie tym lepsie :lol: :lol: :lol: :lol:
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

kaso píše:
Habron píše:Ještě jednou se na ty brzdy naseru a dám tam pořádný, ať to i třeba něco stojí, ale ať se nemusím bát, že nedobrzdím.
Cim vacsie tym lepsie :lol: :lol: :lol: :lol:
Tak takhle taky ne !!! :D Čím účinější tím lepší !!!! :P
kaso

Příspěvek od kaso »

Cim vacsie tym ucinejsie :lol:
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“