letní gumy
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
letní gumy
nazdárek draci, minulý týden jsem si koupil Nubiru 1,6 16V Wagon, 1998. Stojí na pěknejch zimákách. Jaro je tady a tak jí chci přezout na letní.
Proběhl jsem celý fórum, ale kromě chváli na Ba Bravuris a příšerný reference Hankook jsem nic nenašel
Můžete mi dát ještě nějaký tip na typ renomovaných značek?
ráfky samozřejmě ocelový aby mi to před panelákem někdo nepostavil na cihly
mám gumy koupit tady v ČR nebo si je nechat dovést z EU?
nový, nebo risknout mírně jetý?
díky Jezin, Chrudim
Proběhl jsem celý fórum, ale kromě chváli na Ba Bravuris a příšerný reference Hankook jsem nic nenašel
Můžete mi dát ještě nějaký tip na typ renomovaných značek?
ráfky samozřejmě ocelový aby mi to před panelákem někdo nepostavil na cihly
mám gumy koupit tady v ČR nebo si je nechat dovést z EU?
nový, nebo risknout mírně jetý?
díky Jezin, Chrudim
- Reklama
Mám Kleber Viaxer AS 185/65/14 - cena na podzim 1650 Kč. Jsou super , sedí jak přilepený , dodrý na mokro . Barumky taky nejsou špatný , ale mě se na nich dělaly naboku boule , ale to bylo ještě na Fiatu před 5 roky.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
barum
koukám, že nej ceny mají na www.pneunet.cz
objednal jsem si tam taky ty Bravurisky, i když jsem viděl na netu nějakej německej test a dopadly v něm katastrofálně
každopádně za 1180,- s daní za 185/60 R14 se moc nerozmýšlím .)
objednal jsem si tam taky ty Bravurisky, i když jsem viděl na netu nějakej německej test a dopadly v něm katastrofálně
Daewoo Nubira 2.0 CDX, 98 rok, 98kW, Hatchback
Re: barum
Bacha na Nubiru patří 185/65/R14 a aby měly nosnost 86 a rychlostní limit minimálně H (210km)eL píše:koukám, že nej ceny mají na www.pneunet.cz
Ty 185/60 R14 cos objednal jsou na fabie a ty maj myslím nosnost jen 82 tak bacha na to A ty 60 jsou nižší tak ti bude kecat tachometr
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
To nemohlo, ta guma ma uplne jine vlastnosti. Ja sem si takhle nabehl s Pirelli Drago P5000. Urcite bych si tam dal ty minimalně co tam maji byt. Taky se ti stane ze se budes vytahovat se spotrebou, ja na nadrz najel asi o padesat az sedumdesat kilaku vic ( samo podle tachometru) a nevim jak Nubira ale Esperem jsem skrtal tou flexispojkou na vyfuku ( a myslim ze u Nubi ja taky dost nizko
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
Kdepak, o nějakém škrtání není řeči, dokonce je tam ještě místa habaděj, Nubira mi přijde docela vysoká (ono možná HB nesedí tolik jako sedan). Ale stejně ste mě úplně nahlodali - takže doporučujete raději 185/65 R14?
Na ty ráfky to dám bez problému, ne?
Daewoo Nubira 2.0 CDX, 98 rok, 98kW, Hatchback
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
urcite , vzyt tam patri. Ale vazne, ohni se mezi predni svetla a podivej se jak je nizko svod s pruznou spujkou vyfuku. Ja jsem mel oskrtany i plasty pod motorem ale u espera to je trochu nizsi ale ty gumy tomu jeste pomohly.eL píše:Kdepak, o nějakém škrtání není řeči, dokonce je tam ještě místa habaděj, Nubira mi přijde docela vysoká (ono možná HB nesedí tolik jako sedan). Ale stejně ste mě úplně nahlodali - takže doporučujete raději 185/65 R14?
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
Asi bych se tolik nezabýval tím, že je pneu jen 60% (poměr šířkaxvýška) , a ne 65% (rozdíl výšky je 9 mm) ale dost velký je rozdíl v indexu zatížení 82 je 475 kg a 86 je 530 kg a to je rozdíl 55 kg a to může při plném zatížení způsobit nestabilitu a při vysoké rychlosti i destrukci pneu. Je asi jedno, jestli u zimáků snížíš stupeň indexu rychlosti z H (210km) na T (190km) stejně rozumný člověk v zimě nejezdí 190 a více, ale v létě jsou podmínky pro gumy náročnější a tam bych na nich tolik nešetřil. a použil gumy, které plně vyhovují všem daným podmínkám
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
-
- Kontaktovat uživatele:
Já dnes udělal autu druhé vánoce - koupil jsem letní pneu AUSTONE 185/65 R14 86H CSR25. 4ks za 4160,- Kč včetně DPH a montáže. Jsou sice vyrobeny v ČÍNĚ, ale co dnes není? WWW.chengshan.com Na vebu si je výrobce celkem pochvaluje a já zatím taky - hlavně cena (950,-). Moc jsem na nich nenajel 25km ze servisu.
Franta
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]