novy vyfuk - ktory vyrobca?

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi

Odpovědět
ppp

novy vyfuk - ktory vyrobca?

Příspěvek od ppp »

Dufam ze sa tu nestrhne hadka, ale rad by som keby sme tu mali pekne pokope skusenosti s ND na vyfuky, tlmice, aj predne casti s vlnovcami a aj katalyzatory. S ktorymi znackami mate dobre skuenosti, s ktorymi nie. Na nete je toho dost, ale bez dostatocnych informacii. Napriklad mnoho ludi obhajuje bosal ak okvalitu, lenze podla toho ze rovnaky pocet pise ze je to smejd snad este vacsi ako ostatni druhovyrobcovia, zda sa ze bosal ma dve urovne kvality, jednu pre prvovyrobu, druhu pre ND, alebo niekto vyraba falzifikaty.

Ja osobne mam skusenost s GM ND na espero, kde mi zadny vyfuk uhrdzavel vo zvare rurky vchadzajucej do tlmica uz po dvoch rokoch.
Potom s polmostrowom, ktory sa zatial drzi asi 3 alebouz 4? rok. Akurat ze bol kvalitnejsie osetreny. Aspon zadny diel. Na nubire stredny polmostrow rupol v zvare na spodku na zaciatku a podla ocadenia tade unikaju spaliny a predna rurka rupla vo vlnovci tiez podla ocadenia. Kedy presne neviem, uz su to tri roky od montaze a nieco cez 20tkm.

Na nete som este nasiel nejaky eshop, kde su ochotni objednat na zakaznikovo prianie aj bosal, polmostrow, izawit, asmet, walker a ine znacky ale davaju nan zaruku len 2 roky ale na marix davaju zaruku 3 roky, pritom marix je tiez lacna znacka.

Dalsie skuenosti boli s tym, ze niektore znacky ako walker, asmet, dokonca aj bosal a polmostrow mali drziaky navarene naopak, takze nedopasovatelne a je tu tiez vlemi znamy clanok na dfens blogu o bosale pre favorita.

Takze kludne piste a najma o poslednych skusenostiach, pomozete nielen mne ale aj druhym pri rozhodovani sa.
Ja osobne teraz vyskusam predny diel s vlnovcom znacky marix, snad nesliapnem vedla.
Reklama

Serpico

Re: novy vyfuk - ktory vyrobca?

Příspěvek od Serpico »

dobrou zkušenost mám s BOSAL i WALKER a teď zkouším TYLL dva roky nový zatím drží, oboustraně ošetřené pozinkováním při výrobě, TYLL je pro daewoo nevyrábí ale vozí se s Itálie tuším zn. JMP taky oboustraně pozinkované, případně se podívám až budu zvedat auto, navíc při internetovým objednání je sleva a montáž je zdarma, mají několik provozoven s vstřícným jednáním a dobrou cenou, do " jáchyma, " P.C. stačí zadat TYLL, špatná zkušenost s polskou výrobou na služebním mě kdysi nepřežil ani jednu zimu!, může to být dnes ale jinde nová technologie a technologický dozor, špatná zkušenost je z r. 1997-99.

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
ppp

Příspěvek od ppp »

Ja mam s bosal len zlu skusenost ale to bol vyfuk na skodovku, teda len natrety na cierno, ten mi prehnil zvonku do dvoch rokov. Na internete su s nim ale striedave skusenosti, niektori poskytli aj fotky (dfens a este niekto ktoremu sa roztvoril cely zadny tlmic na aute a cierne vlakna tlmiacej hmoty mu z neho viseli ako keby presiel brunetku :) ) a ti co chvalia bud neuviedli ziadnu informaciu, alebo ze islo o povodny vyfuk. Nahrady od bosalu boli takmer bez vynimky kritizovane ako nehorazne smejdy navyse predrazene, pretoze polmostrow, ktory vydrzal aspon dva alebo tri roky, stoji polovicu alebo tretinu.
O walkerovi som niekde nieco cital, tusim, ze zvary by mali by nerezove, ale mozno si to len zle pamatam, ale na forach ich radia este nizsie ako polmostrow. Bohuzial bez blizsich informacii.
S tyll mam tiez zlu skusenost, ale zase na skodovke, aspon myslim, ze to bol tyll, podla vzhladu a popisu ostatnych na nete, nedomysleny zvar na prirube, ktory nemal inu moznost, nez prasknut. Aj moj mizerny posmokleny zvar COckom potom vydrzal viac nez povodny zvar.

Podla toho co som sa docital sa snad vsetky vymenovane znacky robia v polsku a to vratane bosalu, asi okrem tyllu, a vsetky s toho isteho pohlinikovaneho plechu od tej istej firmy. Takze to uz asi bude len o kvalite zvarov a toho ako a kde privarili drziaky alebo zosilnenia.

S polmostrowom mam zatial neutralnu skusenost. Nieco vydrzalo, nieco nie. Neda sa povedat zeby sa nieco uplne rozpadlo, ale vlnovec sa opravit neda ten treba menit a prasknuty zalis/zvar na plasti tlmica sa asi tiez nebude dat len tak opravit. Ten mi nastastie nevadi, lebo par cm od praskliny (ktora sa da najst len podla cierneho od unikajucich spalin) mam 3mm odtokovu dierku homemade vyroby :).

Inac plechy, z ktorych sa robia vyfuky sa nezinkuju ale hlinikuju. Aspon zatial som nevidel v ponuke ziaden pozinkovany vyfuk, len pohlinikovany. A to nie dodatocne, ale plech bol pohlinikovany predtym nez z neho pozohybali vyfuk, takze oderky z ohybania asi budu rychlo hrdzaviet a zvary nasvacane striebrenkou odktorej sa akurat tak umazete asi tiez.
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...ppp opravuji se: tedy samozřejmě italské MTS prodávané TYLL-em jsou pohliníkované - těla tlumičů z dvouplášťového pohliníkovaného plechu 2 x 0,6 mm - 4 hliníkové vrstvy - trubky síla 1,5 mm - ošetřené sváry jenom tepelně odolnou barvou, to jsem si už opravil, viz vše se můžete dočíst na www.vyfuky-tyll.cz,
BOSAL mi vydržel bez problémů 8let, Walker jsem měl druhý díl na nessí orig. a držel by nejspíš furt, při montáži sportovního třetího dílu jsem ho častečně uřízl a tak jsem po destrukci sportovního z polska, který jsem neustále po zimě ošetřoval, měnil druhý i třetí koncový díl.
Jinak se nemíním přít, nemá to smysl, je to tady přece jenom o výměně názorů, zkušeností. Navíc dnes je výroba nastavena na co největší zisk a kvalita tak mnohdy pokulhává v celém spektru spotřebního zboží jakéhokoliv sortimentu.

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Slam

Příspěvek od Slam »

Serpico píše:špatná zkušenost s polskou výrobou na služebním mě kdysi nepřežil ani jednu zimu!, může to být dnes ale jinde nová technologie a technologický dozor, špatná zkušenost je z r. 1997-99.
Já po koupi auta měnil 28.2.2006 mj. zadní díl výfuku v origo servisu a dones je na něm vidět nálepka Made in Poland. Je to skor 6,5 let, tak se asi Poláci zlepšili nebo ho moje Leganza šetří... ;)
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Já dával na espero zadní díl polskej, značku už nevím , také jsem ho s ním prodal a nebylo na něm po 3 letech vidět vůbec nic, takže bych se toho nebál.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
smire666

Příspěvek od smire666 »

Ja som pri výmene výfuku na espere dostal ako pre diesla ( koniec zahnutý dolu, pričom nevisel ako origo tá lešenárska rúra ). Po troch rokoch bol hnilý ako dvojtýždňový banán... Pri druhej výmene už dostal opäť "rúru." Zatiaľ drží ( sú to opäť tri roky, tak sa teraz uvidí... ).
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
ppp

Příspěvek od ppp »

Ozaj este jedna vec, ktory vlnovec je lepsi? Ten co ma vo vnutri vyplet alebo ten co ma vo vnutri snuru kruzkov navzajom zalisovanych do seba, takze tvoria ohybnu ruru? Teda najma co sa tyka zivotnosti.
kesko

Příspěvek od kesko »

Ak sa nemýlim, tak ten s vnútorným výpletom je tzv 3- vrstvový, čiže je tam tá trubková harmonika a výplet z vonku aj z vnútra. Tie bývajú drahšie a aj viac vydržia. Tá trubka tam musí byť, lebo cez samotný úplet by to fučalo.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“