Spotřeba
Moderátor: Blue Lanos
Re: spotřeba
Tak tohle přesně Petře pozoruji i já, na 70-ce jede 50 km/h, na 50-ce jede 30 až 40 km/h.
Některý blbovní na dálnici 100-110 km/h.
Hlavně že šetří ale že brzdí jiné to už je fuk, poslední dobu na tyhle lidi intenzívně troubím.
Hlavně že šetří ale že brzdí jiné to už je fuk, poslední dobu na tyhle lidi intenzívně troubím.
Carthell Prg
- Reklama
Dneska jsi to ale Újezdem poměrně mastil
Dovolím si nesúhlasiť. 150 koňová 1,8TSI v práci jazdí za 7 litrov. Pravda je, že po 50000 km začína papkať olej.pekrtek píše:Doporučuji všem, kteří mají dojem, že Cruze je moc žravý, aby si přečetli v dnešním Světě motorů článek Budiž turbo. Testovali spotřebu u Octavie combi (řekl bych, že váhově je na tom podobně jako Cruze) s motory 1,2TSI, 1,4TSI a 1,8TSI. Výkonově jsou tyto motory od 77 kW do 118kW. Podívejte se na jejich průměrnou spotřebu: od 8,0 do 8,2 l/100 km. Ve všech režimech, tedy dálnice, město i mezi vesnicemi spotřeba velmi podobná jako u našich aut. Snad jen u dálnice je nižší (tam ale záleží, kdy vynulují PP). Takže tak špatně zase na tom tak nejsme.
A nejhorší je, když tímhle tempem jedou v rychlejším pruhu (pokud jich je víc jak jeden).tomask píše:Tak tohle přesně Petře pozoruji i já, na 70-ce jede 50 km/h, na 50-ce jede 30 až 40 km/h.
Nebo kdekoliv v Praze kde jsou kamery tak jedou fakt o těch 10km/h pomaleji. Přitom z 90% to v autě ukazuje vyšší rychlost než je skutečná, i takový ty radary jak vám ukazují vaší rychlost jsou kolikrát nastavený špatně, takže vy si myslíte jak jedete už moc rychle přitom to neni pravda.
Chevrolet CRUZE 2.0 LTZ HatchBLACK; Anthracite Matte Metallic wrap; 17" rims - Chevrolet special EDITION; Carthell Prg
Follow me: www.facebook.com/pages/Daniel-Dvoracek-planespotter/260478763995647
Follow me: www.facebook.com/pages/Daniel-Dvoracek-planespotter/260478763995647
Môj najnovší pokus zatial iba 350km od vynulovania tachometra ale s 1.6 som zajazdil priemernú spotrebu 6,2l/100km ale asi na 30km som sa ponahlal tak to stúplo na 6,5 ale je to príšerné jazdiť na spotrebu. Motoru dávam riadne zabrať "napiču". Štýl jazdy je ako na Avii hladkám pedálu plynu cez mesto 50 na 5. prevodovom stupni a mimo mesta 70 na 5 prevodovom stupni pri preraďovaní sa snažím nynechávať buď 3. prevodový stupeň alebo ak sa dá tak aj 4. výsledok pokusu po 1000 km napíšem. Lebo do posledného nulovania som jazdil za 7,8l/100km tak som zvedavý na konečný výsledok.
Biely Cruze 1.6 LS PLUS
Mate nekdo srovnani jaky je rozdil mezi 1.6 a 1.8 ve spotrebe u Cruze? Mame doma 2 astry v automatu a rozdil je cca pul litru az litr, rozdil vykonu 23ps.
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
...takto by som to nepodtáčal, ono by ti to mohlo v budúcnosti vrátiťfatrc píše:cez mesto 50 na 5. prevodovom stupni a mimo mesta 70 na 5 prevodovom stupni
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
Nejlepší je na tu spotřebu nekoukat a věnovat se panoramatum
renault 11.renault19
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
chevrolet Orlando 2 vdci 163ps bílá
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
chevrolet Orlando 2 vdci 163ps bílá
Spotrebu nebudeš mať vyššiu, keď bude motor pracovať v kľude okolo 2300 - 2500 oproti trápeniu na voľnobehu ( rázy... )
EAGLE SQUADRON
EAGLE SQUADRON
...vážení zapomeňte na " laboratorní " spotřebu z válců udávanou v TP, ideální spotřeba i s patřičným výkonem je mezi optimálním kroutícím momentem a platným omezením rychlostními limity, bohužel ty dusí dnes auta. Proč to píši, kdysi můj kamarád z opravny Tatry si bral na jízdy z Prahy do Kopřivnice Tatru 613 ale vybavil jí " F " značkou ( neplatili pro něj tak rychlostní limity, zkušební jízda ), výsledek spotřeba někde mezi 11 - 12 litry a úspora benzínu super pro sebe, jel v optimálním kroutícím momentu tuším asi 3,5 tis. otáček a osmiválec tak nepapal....
Mějte se fajn
Mějte se fajn
Naposledy upravil(a) Serpico dne úte kvě 29, 2012 11:48, celkem upraveno 1 x.
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
Čiže asi tak... zhodneme sa ale na tom, že benzín pod 2000 je odsúdený na trápenie...
EAGLE SQUADRON
EAGLE SQUADRON
- Doyle
- Kontaktovat uživatele:
Moje spotřeba nového syrového motoru, kombinovaná Brno + 1 výlet do okolí celkem (asi 250km) , najeto dohromady cca 450km tedy zhruba 50/50 = 8,2 litru, snažím se to držet v rozpětí 2000 až 4500 otáček ( vyjmečně ) spíš do 3500
Pevně doufám že časem pujde pod 8 litru.... snad
Cruze HB LT Plus, 1,6 91kW, Šedá Smoke Grey FOTO Cruze
Dříve:
Peugeot 205 XS 1,4 58kw ( 786kg ) = třídveřové letadlo FOTO 205
Peugeot 406 ST 1,8 16V 81kW / sedan FOTO 406
Dříve:
Peugeot 205 XS 1,4 58kw ( 786kg ) = třídveřové letadlo FOTO 205
Peugeot 406 ST 1,8 16V 81kW / sedan FOTO 406
akoze radsej budem jazdit o liter viac ako mam chodit na 5ke 50kmh, sak ti ventili odidu takto
ex 1x lada 2105 1,3...teraz 1,2 72k silver, komfort,
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
takhle ti to řeknu,když jsem přebíral auto tak pan Dědek v Náchodě mě říkal hlavně prvním 1500 - 2000km šetřit (obec - 50, mimo obec - 90,dálnice - 130) tohle jsem nerespektoval a hlavně kdy byl motor syrový tak jsem ho drtil a to do písmene a výsledek při 50000 km najetých mám kombinovanou spotřebu 5,5 - 6 l a jsem nadmíru spokojen,motor si přede jako hodinkyDoyle píše:Moje spotřeba nového syrového motoru, kombinovaná Brno + 1 výlet do okolí celkem (asi 250km) , najeto dohromady cca 450km tedy zhruba 50/50 = 8,2 litru, snažím se to držet v rozpětí 2000 až 4500 otáček ( vyjmečně ) spíš do 3500
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Renault Thalia 1,2 16V 2009
Chevrolet Spark
Chevrolet Aveo 1,2 16V,2009 (člen AVEO FANCLUBU)
Mitsubishi Lancer X SportBack 1.8 MiVec Invite
Carthell Prg
Škoda Felicia LPG
Renault Thalia 1,2 16V 2009
Chevrolet Spark
Chevrolet Aveo 1,2 16V,2009 (člen AVEO FANCLUBU)
Mitsubishi Lancer X SportBack 1.8 MiVec Invite
Carthell Prg