Výměna motoru a lanos stále nejede
Moderátor: Blue Lanos
-
Výměna motoru a lanos stále nejede
Ahoj, chtěla bych se jen zeptat. Nechala jsem si vyměnit motor v lanosu, jelikož mi to bylo doporučeno, auto již bylo celé kompletně zkontrolované automechanikem, vše tam je v pořádku a auto stále nestartuje. Ani můj automechanik si s tím již neví rady. Proto jsem se chtěla zeptat, jestli u lanosů existuje nějaká anomálie, která se u ostatních aut nevyskytuje a která by mohla být příčinou mého problému. Díky moc za odpovědi.
- Reklama
- paTaNiNho
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna motoru a lanos stále nejede
Zdravím, jediná anomálie s Lanosem a nestartování je imobilizér, sice jsi nepopsala, jak se motor při pokusu o nastartování chová, např. jestli se točí jen startér nebo motor jakoby naskočí a za chvíli chcípne, ale jednou jsem zde rozpoutal celkem rozsáhlé téma o mém problému s nestartování a je tam později i mé doporučené kroky pro řešení, tedy, jak to funguje u mé osoby, viz. https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=17197
- hlavně bych ti doporučil, aby jsi se pokusila popsat, jak se motor chová, když ho chceš natočit, zda-li slyšíš při otočení klíčku do polohy ON (rozsvícení budíků) palivové čerpadlo, má být slyšeno kolem 2 - 5 s (cca), zda-li se ti po pokusu nastartování nerozsvítí červená dioda imobilizéru (vedle dig. hodin na středovém panelu), apoD., ale zatím si myslím, že investice do nového motoru byla zbytečnost, ale takhle na dálku nemůžu mluvit. . .
- hlavně bych ti doporučil, aby jsi se pokusila popsat, jak se motor chová, když ho chceš natočit, zda-li slyšíš při otočení klíčku do polohy ON (rozsvícení budíků) palivové čerpadlo, má být slyšeno kolem 2 - 5 s (cca), zda-li se ti po pokusu nastartování nerozsvítí červená dioda imobilizéru (vedle dig. hodin na středovém panelu), apoD., ale zatím si myslím, že investice do nového motoru byla zbytečnost, ale takhle na dálku nemůžu mluvit. . .
Daewoo Lanos 1.5i - rok 1998 - najeto 107 000 km
-
Motor jsem měnila z důvodu, že ve starém byla špatná vačka, která jako nová stojí okolo 10.000,-, a ještě další věci, které byly s motorem spojeny. Momentálně nemůžu popsat, co motor dělá, protože je u mého automechanika, kterého to včera s tím imobilizérem napadlo taky, moc toho teda zrovna nevím, akorát to, že po mě chtěl moje náhradní klíčky od auta.
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Mozno bude skusat s jednym startovat a s druhym klucom behat okolo cievky imobilizeru ci nahodou niekde nechyti
Otazne ale je ci je to naozaj imobilizer. Auto chce nastartovat ale nestartuje iba toci starterom? DIODA blika na imobilizery ?
Otazne ale je ci je to naozaj imobilizer. Auto chce nastartovat ale nestartuje iba toci starterom? DIODA blika na imobilizery ?
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
-
Je ještě nějaká jiná možnost než imobilizér?
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Starter ale bez detailnejsich veci tazko povedat
Seat Altea XL 1,6 TDI
-
Já myslím, že tohle by automechanik zkontroloval určitě jako první...
Sirokej pojem,taky me jako prvni imobilizer,nebo treba civka..je toho spousty,chce to zistit jak se to chova,zmen mechanika!:D
M@rtinak
Daewoo Lanos 1.5 8v 63kw
1997
202000 km
litaky R15 195/50 Barum
Daewoo Lanos 1.5 8v 63kw
1997
202000 km
litaky R15 195/50 Barum
alebo nieco mechanik zabudol zapojit , ja som napriklad vcera zalozil do svojho espera rozdelovac, VN kable som popripajal, ale zeby som pripojil aj konektory k elektronike to som si ani nespomenul, az ked to nechcelo nastartovat tam mi zaplo .
u lanose muze byt spatny snimac klikovky ten zpusobi ze to nejede pripadne nejak poskozena remenice.
pak samozrejme zapalovaci civka
a pak ten immo.ten poznas na kontrolce na pristrojovce-u hodin
jo a samozrejme palivova pumpa benzin dava ale tlak nema.
kde auto stoji?
pak samozrejme zapalovaci civka
a pak ten immo.ten poznas na kontrolce na pristrojovce-u hodin
jo a samozrejme palivova pumpa benzin dava ale tlak nema.
kde auto stoji?
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil