zapalovanie z Matiza I do Matiza II
Moderátor: Blue Lanos
zapalovanie z Matiza I do Matiza II
viete niekto poradit ci je to mozne spravit?
chcemv Matizovi vyskusat viackontaktne sviecky a tam treba vyssie napatie a niekede som cital ze Matiz I ma len cca 12-15kV zatialco Matiz II ma cca 40KV
alebo mam zle informacie? prosim upresnite mi to
vdaka
chcemv Matizovi vyskusat viackontaktne sviecky a tam treba vyssie napatie a niekede som cital ze Matiz I ma len cca 12-15kV zatialco Matiz II ma cca 40KV
vdaka
- Reklama
Re: zapalovanie z Matiza I do Matiza II
A kôli čomu to vlastne chces?misojogi píše:viete niekto poradit ci je to mozne spravit?
vdaka
ved som to napisal !!!!! aby mi to utiahlo viackontaktne sviecky ... !!!
Čtyřbodové svíčky "utáhne" i zapalování ze starýho mopeda,tak proč by nefungovaly ve "starým" Matizu ?To chceš jako kvůli použití jiných svíček přestavět celej systém zapalování
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
chcem vediet ake tam mam napatie na svieckach ak tam mam min 30kV tak nebudem nic riesit ale ak len 10 KV tak by to stalo za prekopanie
nevie niekto ake je tam napatie ?
to co by som chcel a o co mi ide .. :
http://www.pulstar.cz/news/faq-iii-/
ak tam budem mat slabe napatie tak mozem ist do minusu a cele to zabalit (((((
proste za kazdu cenu tam potrebujem dost vysoke napatie
a zial neviem ani zistit ake je tam teraz ... ((
vie niekto ake zapalovacie napatie ma Matiz ?
nevie niekto ake je tam napatie ?
to co by som chcel a o co mi ide .. :
http://www.pulstar.cz/news/faq-iii-/
ak tam budem mat slabe napatie tak mozem ist do minusu a cele to zabalit (((((
proste za kazdu cenu tam potrebujem dost vysoke napatie
a zial neviem ani zistit ake je tam teraz ... ((
vie niekto ake zapalovacie napatie ma Matiz ?
Viacbodove sviecky potrebuju nizsie napatie nez jednobodove. To kvoli tomu, ze pri jednobodovkach ma iskra menej moznosti kade skocit, ale u viacbodovych ma moznosti viac. A iskra skoci tam kde na to potrebuje najnizsie napatie.
To co pisu na uvedenej stranke su pekne somariny. Popisuju bezne vlastnosti sviecok, kablov, cievky, proste VN zapalovania a podsuvaju myslienku, ze takto funguju len pulstar (obchodna znacka, nie princip fungovania) sviecky a ziadna ina.
Velkost napatia mozes aspon orientacne oskusat natahovanim iskry na vzduchu medzi VN kablom a kostrou. Plus minus autobus je 1cm iskry cca 1kV (ale nie je to presne, to je taka "bulharska" metoda testovania )
To co pisu na uvedenej stranke su pekne somariny. Popisuju bezne vlastnosti sviecok, kablov, cievky, proste VN zapalovania a podsuvaju myslienku, ze takto funguju len pulstar (obchodna znacka, nie princip fungovania) sviecky a ziadna ina.
Velkost napatia mozes aspon orientacne oskusat natahovanim iskry na vzduchu medzi VN kablom a kostrou. Plus minus autobus je 1cm iskry cca 1kV (ale nie je to presne, to je taka "bulharska" metoda testovania )
prekopat zapalovani z 2 matize do 1 matize NEJDE
respektive neni to snadne.
matiz 2 uz nema rozdelovac ale snimac otacek a myslim ze ho ma nekde na prevodovce a taky ma snimac otacek vacky.,tedy uplne jina kabelaz jina prevodovka jiny setrvak jina jednotka jina civka jiny domecek sbnimace vacky.
urcite to vic kontaktni svicky utahne ale co ja vim tak nam to nedelalo dobrotu.
a u vic kontaktnich svicek skace PORAD JEN 1 JISKRA a jen skace ruzne.zadna vyhra.
respektive neni to snadne.
matiz 2 uz nema rozdelovac ale snimac otacek a myslim ze ho ma nekde na prevodovce a taky ma snimac otacek vacky.,tedy uplne jina kabelaz jina prevodovka jiny setrvak jina jednotka jina civka jiny domecek sbnimace vacky.
urcite to vic kontaktni svicky utahne ale co ja vim tak nam to nedelalo dobrotu.
a u vic kontaktnich svicek skace PORAD JEN 1 JISKRA a jen skace ruzne.zadna vyhra.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
a ktore zapalovanie je podla Teba lepsie ?
to z Matiza I alebo z Matiza II ?
to z Matiza I alebo z Matiza II ?
presnejsi a spolehlivejsi je v matizu 2
ale je to nachylnejsi na nepresnosti -podtlak v sani senzor klapky ...casto se mi zda ze matiz 2 je nevyrovnanenjsi asi diky casto vadnemu egr
v matizu 1 se stava ze to nejde nastartovat diky vlhkosti nebo optickemu cidlu.kdyz to ale chytne nebyvaji problemy s behem neodchazi map senzory a ani nijak vyrazne klapky a je tam jen podtlakovy egr.
ale je to nachylnejsi na nepresnosti -podtlak v sani senzor klapky ...casto se mi zda ze matiz 2 je nevyrovnanenjsi asi diky casto vadnemu egr
v matizu 1 se stava ze to nejde nastartovat diky vlhkosti nebo optickemu cidlu.kdyz to ale chytne nebyvaji problemy s behem neodchazi map senzory a ani nijak vyrazne klapky a je tam jen podtlakovy egr.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51
misojogi píše:ved som to napisal !!!!! aby mi to utiahlo viackontaktne sviecky ... !!!
Akoze co chces tym dosiahnut ze tam das viacbodove sviecky?
chcel som dat iridiove sviecky
teda uz som ich dal ....
teda uz som ich dal ....
misojogi píše:chcel som dat iridiove sviecky
teda uz som ich dal ....
A pocitil si zmenu?
Lebo podla mna tym nic nedosiahnes ziadny vykon nic.
Môj nazor.
zmena bola super cca jeden mesiac vyrazne nizsia spotreba
a potom sa to vratilo do starych kolaji a neviem preco
co sa rozhasilo ((
a problem s nizkym zapalovanim je jedna moznost ...
preto sa pytam ci niekto nevie ake napatie ma zapalovanie v Matize I
a potom sa to vratilo do starych kolaji a neviem preco
co sa rozhasilo ((
a problem s nizkym zapalovanim je jedna moznost ...
preto sa pytam ci niekto nevie ake napatie ma zapalovanie v Matize I