Úbytek chladící kapaliny + bílý kouř
Moderátor: Blue Lanos
- paTaNiNho
- Kontaktovat uživatele:
Úbytek chladící kapaliny + bílý kouř
Zdravím všechny, omlouvám se, že znovu zakládám nové téma, ale to auto mi prostě pokoj nedá a pak ani já Vám. . .před nedávnem jsem se v tomto tématu - https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=19005 - stěžoval i na občasný a až moc výrazný bílý kouř od výfuku, ke kterému navíc pociťuji úbytek chladící kapaliny. . .mám podezření na těsnění pod hlavou válců, z výfuku mi dnes při 10 min volnoběhu z výfuku opravdu voda kapala, jak z něj, tak i ze zadní části zadního tlumiče, jen voda posléze zmrzla. . .proto mi zase vrtá hlavou zda-li to není jen výsledek reakce v katalyzátoru
. . .ale voda se ztrácí rozhodně, dnes jsem doléval a byla na značce MIN, po ohledání vidím vodu, jak to nazvat, ve spodních držácích, které drží chladič je po zahýbání s ním vidět "vytryskující" voda a trochu je i v kanálku pod rozvody, jen nevím, kudy by tam voda unikala (pod vodní pumpou rozhodně ne, byla měněna před měsíce i s rozvody). . .
Neříká Vám to něco? Úbytek budu sledovat, ale asi to bude trochu v tom těsnění, protože ten bílý kouř prostě jde, škoda, že je taková zima, špatně se to odhaduje. . .
. . .ale voda se ztrácí rozhodně, dnes jsem doléval a byla na značce MIN, po ohledání vidím vodu, jak to nazvat, ve spodních držácích, které drží chladič je po zahýbání s ním vidět "vytryskující" voda a trochu je i v kanálku pod rozvody, jen nevím, kudy by tam voda unikala (pod vodní pumpou rozhodně ne, byla měněna před měsíce i s rozvody). . .
Neříká Vám to něco? Úbytek budu sledovat, ale asi to bude trochu v tom těsnění, protože ten bílý kouř prostě jde, škoda, že je taková zima, špatně se to odhaduje. . .
Daewoo Lanos 1.5i - rok 1998 - najeto 107 000 km
- Reklama
Re: Úbytek chladící kapaliny + bílý kouř
s tim kourem je to tezky.pokud ti kape voda z vyfuku a hned zamrza neni to chladici a nedramatizoval bych to.pokud to kouri ale i po ujeti 20 km tak tam asi tochu vody jde.
a jestli je videt voda pod chladicem je ten chladic v haji-deravy prorezly.
proc je voda nekde u rozvodu to nechapu to neni mozne pokud je vse v poradku-a to asi neni takze sup zpet za nimi do servisu na kontrolu uniku.
a jestli je videt voda pod chladicem je ten chladic v haji-deravy prorezly.
proc je voda nekde u rozvodu to nechapu to neni mozne pokud je vse v poradku-a to asi neni takze sup zpet za nimi do servisu na kontrolu uniku.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Ja si mzslim ye tomoye bzt tesneni pod hlavou (prasknute) bez náporu vzduchu sa ti nepriehreva? teda ked ho zohrejes a nechas na mieste volne bezat? tam je moznost ze sa ti spaliny dostanu do chladiacej zmesi a nebude stihat chladit. Mne sa to stalo na Renault Thalii. na spotrebe som to ani moc nespozoroval ale na tom ze pokial som isiel tak motor v poho ale akonahle som sa dostal do kolony tak sa prehrieval. Inac existuje na spaliny v systeme aj test, je to taka kvapalina ktoru tam nalejes, nastartujes a ona by sa mala sfarbit na zrlrno ked tam su vypary.paTaNiNho píše:Zdravím všechny, omlouvám se, že znovu zakládám nové téma, ale to auto mi prostě pokoj nedá a pak ani já Vám. . .před nedávnem jsem se v tomto tématu - https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=19005 - stěžoval i na občasný a až moc výrazný bílý kouř od výfuku, ke kterému navíc pociťuji úbytek chladící kapaliny. . .mám podezření na těsnění pod hlavou válců, z výfuku mi dnes při 10 min volnoběhu z výfuku opravdu voda kapala, jak z něj, tak i ze zadní části zadního tlumiče, jen voda posléze zmrzla. . .proto mi zase vrtá hlavou zda-li to není jen výsledek reakce v katalyzátoru
Lada 1500s-OHC (1978) 57KW-->
Renault Thalia RN 1.4 8v (2001)-55KW-->
Renault Fluence 1.6 16v (2010)- 81 KW & Renault Thalia (2011) 1.2 16v 55kw
Drive The Change
Renault Thalia RN 1.4 8v (2001)-55KW-->
Renault Fluence 1.6 16v (2010)- 81 KW & Renault Thalia (2011) 1.2 16v 55kw
Drive The Change
a mozno len tecie radiator a pocas jazdy zaprskalo aj motor
- paTaNiNho
- Kontaktovat uživatele:
Osobně doufám, že to těsnění pod hlavou není, protože jsem po zlých zkušenostech s okolními mechapány nespokojen, snažím se lehčí věci opravovat sám, za ten měsíc jich bylo dost a stále není konec. . .a to těsnění bych už asi sám vyměnit nezvládl.
- Jinak ohledně toho úbytku vody, chladící kapalina z nádobky bohužel stále mizí a vodu objevuji pod autem, je to směrem pod chladičem blíže k pravému kolu vozu, na chladiči je pár kapek na tom plastovém boku vidět, ale nikde se nedá větší trhlina identifikovat, asi to bohužel bude tím chladičem, ale zatím čekám na oblevu, abych měl lepší podmínky pro zkoumání, vodu prozatím bohužel jen dolejvám, voda stéká po chladiči a teče po kraji až do kanálku, který se vyskytuje pod rozvody, ale myslím si, že s vodní pumpy to rozhodně není, takže asi ten chladič nebo, kde se vyskytuje radiátor?
A další věc je, kde zakopit nový chladič? Chtěl bych asi druhovýrobu, ale má s tím někdo zkušenosti? Poraďte prosím. . .děkuji Vám
- Jinak ohledně toho úbytku vody, chladící kapalina z nádobky bohužel stále mizí a vodu objevuji pod autem, je to směrem pod chladičem blíže k pravému kolu vozu, na chladiči je pár kapek na tom plastovém boku vidět, ale nikde se nedá větší trhlina identifikovat, asi to bohužel bude tím chladičem, ale zatím čekám na oblevu, abych měl lepší podmínky pro zkoumání, vodu prozatím bohužel jen dolejvám, voda stéká po chladiči a teče po kraji až do kanálku, který se vyskytuje pod rozvody, ale myslím si, že s vodní pumpy to rozhodně není, takže asi ten chladič nebo, kde se vyskytuje radiátor?
A další věc je, kde zakopit nový chladič? Chtěl bych asi druhovýrobu, ale má s tím někdo zkušenosti? Poraďte prosím. . .děkuji Vám
třeba tady, www.autodilykrc.cz
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
v cechach neviem kde je najlacnejsie na slovensku kupujem veci na daewaky z polska, pripadne z autocentrumm (mm nie je preklep), ale doprava do ciech by bola asi prilis draha takze mozno czdrafel, krc alebo nejaky automedik alebo ine. Nejake lacne chladice boli aj na vseproauto.cz tam su lanosacke okolo 1500 az 1800kc podla motora.
Najprv by som si preveril ci je to fakt chladic. Treba niekde v klude zastat s autom, a nechat bezat motor, nech sa chladiaca sustava nahreje a natlakuje a pozerat ci niekde nekvapka. Dieru na chladici nenajdes, ale mozes najst miesto kde voda odkvapkava na cestu a potom uz len pozerat co je nad tymto miestom, kde vsade vidno mokre a ak nad tym nie je nic ine nez chladic tak je to jasne. Treba aj postrkat ruky okolo priruby kde konci hadica v chladici ci neunika okolo hadice. Ak je to jasne, tak potom uz len google a chaldicov je na nete cela kopa. Uz len zistit kde je najlacnejsi vratane dopravy. Druhovyroba nevadi. Napriklad na skodovku 120 bol velmi oblubeny tusim korejec za cca 600sk, ktory v kvalite plne vyhovoval, aj ked bol inej konstrukcie nez original, ktory stal niekolkonasobne viac. Alebo v pripade chladica klimatizacie na nubiru je dokonca niektora druhovyroba lepsia, je lepsie premyslena, a povedal by som aj vyhotovena, nez original, ktory prehnije na rurkach v spoji zelezo-hlinik, zatial co druhovyroba ma takyto spoj mimo rurok.
Z polska z allegra kupujem najradsej, lebo vidim aj obrazok a je to najlacnejsie ale otazka je doprava a postovne a neveim ci sprostredkvoatelia ako napr. autofra preposielaju aj do ciech.
Najprv by som si preveril ci je to fakt chladic. Treba niekde v klude zastat s autom, a nechat bezat motor, nech sa chladiaca sustava nahreje a natlakuje a pozerat ci niekde nekvapka. Dieru na chladici nenajdes, ale mozes najst miesto kde voda odkvapkava na cestu a potom uz len pozerat co je nad tymto miestom, kde vsade vidno mokre a ak nad tym nie je nic ine nez chladic tak je to jasne. Treba aj postrkat ruky okolo priruby kde konci hadica v chladici ci neunika okolo hadice. Ak je to jasne, tak potom uz len google a chaldicov je na nete cela kopa. Uz len zistit kde je najlacnejsi vratane dopravy. Druhovyroba nevadi. Napriklad na skodovku 120 bol velmi oblubeny tusim korejec za cca 600sk, ktory v kvalite plne vyhovoval, aj ked bol inej konstrukcie nez original, ktory stal niekolkonasobne viac. Alebo v pripade chladica klimatizacie na nubiru je dokonca niektora druhovyroba lepsia, je lepsie premyslena, a povedal by som aj vyhotovena, nez original, ktory prehnije na rurkach v spoji zelezo-hlinik, zatial co druhovyroba ma takyto spoj mimo rurok.
Z polska z allegra kupujem najradsej, lebo vidim aj obrazok a je to najlacnejsie ale otazka je doprava a postovne a neveim ci sprostredkvoatelia ako napr. autofra preposielaju aj do ciech.
- paTaNiNho
- Kontaktovat uživatele:
děkuju za info, na allegro.pl občas koukám, ale absolutně nevím, jak udělat to, aby se mi zásilka bezpečně dostala z Polska až domů a co se týče registrace Aukro.cz & Allegro.pl spolu asi nějakou spojitost nemají, že? Abych se nemusel registrovat i u Poláků, mají tam nový chladič v přepočtu asi za cca 750,- Kč
Jinak koukal jsem ještě zde: http://www.auto-lz.cz/zbozi/15854/Chlad ... --1-6.htm/, ale to info tam moc použitelné není. . .ještě musím zjistit ale, co to vůbec teče! Ale jde to z chladiče, vody je pohledem kolem něj dost a když s ním malinko zahýbu voda stříká ze spodních záchytů chladiče (jako když vodu v dlaních stlačíte k sobě), ale ta voda tam je prostě jen zachycena, teče to odjinud
Jinak koukal jsem ještě zde: http://www.auto-lz.cz/zbozi/15854/Chlad ... --1-6.htm/, ale to info tam moc použitelné není. . .ještě musím zjistit ale, co to vůbec teče! Ale jde to z chladiče, vody je pohledem kolem něj dost a když s ním malinko zahýbu voda stříká ze spodních záchytů chladiče (jako když vodu v dlaních stlačíte k sobě), ale ta voda tam je prostě jen zachycena, teče to odjinud
Z polska uplne v pohode, prinutil som sa kuknut na autofra stranku a preposielaju aj do ciech, len si treba zratat kolko to vyjde komplet, ale asi to bude stale lacnejsie nez co som spominal tych 1500kc. Pripadne ak dotycny allegrak posle na dobierku aj do ciech tak to mas uplne bezpecne, len netusim poplatky za dobierku z polska do ciech. Bez dobierky neodporucam velmi kupovat, najma drahsie veci, pretoze uz sa mi jedna vec v polskej poste (alebo u predajcu, to sa tazko dozviem) stratila, nastastie to bola dobierka, len ma mrzelo ze potom aspon mesiac nik tu vec neponukal takze som to musel kupit na slovensku za vyse dvojnasobok. A samozrejme ak sa chces vyhnut sprostredkovatelovi musi vediet po polsky alebo dufat, ze poliak bude komunikovat v cestine alebo inom jazyku. A registracia na aukre plati aj na allegre, vsetky tieto portaly patria allegru a registracia je jednotna na vsetky ich portaly, je ich celkom dost, ale allegro.pl je daleko najvacsie. Akurat ak nemas aktivovane konto tak mas dost obmedzenu funkcionalitu ani neviem ci vobec mozes kupovat, minimalne sa nemozes predajcu nic opytat. Ja som si volakedajsiu aktivaciu odignoroval, takze som musel kvoli allegru konto aktivovat a aj ked som si dal aktivovat konto na polskom allegre tak mi aktivacny kod prisiel z ciech. Mozno preto, lebo som sa povodne pred rokmi registroval na ceskom aukre.
Teraz pozeram na stranku co si sem dal a ta cena je podla mna dobra, ak chces viac info, tak daj do google cislo dielu 291208A1 a hned mi vyplulo:
http://www.autocentrumm.sk/files/LANOS_file_3951.pdf
http://www.depoauto.sk/product_info.php ... 7b5b0srak3
a v cechach este lacnejsie:
http://www.autodilyaaa.cz/chladic-vody- ... /d-111687/
to ani allegro netromfne. Takze par hodin googlenia a ono sa da najst aj skutocne lacny zdroj. Takto som napriklad nasiel za 12eur cidlo klepania na nubiru, za ktore chceli ostatni cez 30 a carmax tusim 80.
Teraz pozeram na stranku co si sem dal a ta cena je podla mna dobra, ak chces viac info, tak daj do google cislo dielu 291208A1 a hned mi vyplulo:
http://www.autocentrumm.sk/files/LANOS_file_3951.pdf
http://www.depoauto.sk/product_info.php ... 7b5b0srak3
a v cechach este lacnejsie:
http://www.autodilyaaa.cz/chladic-vody- ... /d-111687/
to ani allegro netromfne. Takze par hodin googlenia a ono sa da najst aj skutocne lacny zdroj. Takto som napriklad nasiel za 12eur cidlo klepania na nubiru, za ktore chceli ostatni cez 30 a carmax tusim 80.
...Pata..., mrkni taky na www.czdrafel.cz, někdy teď mají na ledacos výprodej
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
Nejlacinejsi to mas na vrakaci,u Prahy v Susticich maj mrte rozsekanejch lanosu,v pripade chladice newim no,jinak co jde kupuju tam a zatim ok,a da se to jeste usmlouvat!
M@rtinak
Daewoo Lanos 1.5 8v 63kw
1997
202000 km
litaky R15 195/50 Barum
Daewoo Lanos 1.5 8v 63kw
1997
202000 km
litaky R15 195/50 Barum