Imobilizér brání startování
Moderátor: Blue Lanos
Imobilizér brání startování
Ahoj všem, potřebovala bych poradit. Mám Langoše v automatu, 1.5, 1498 ccm, benzín. Když je takhle zima, tak nenastartuju, nepustí mně imobilizér - bliká kontrolka. Většinou pomohlo nahřát klíč, ale dneska jsem nahřívala a nahřívala (nahřívám ho pod kolenem, tedy tělesným teplem ), ale nic, nakonec jsem musela nechat auto u školky a mazat do práce pěšky. Co s tím? Dá se ten zatracenej imobilizér odpojit? Nebo vás napadá něco, co je špatně? Když je teplo, startuje v pohodě, ale teďka v zimě se na to auto vůbec nemůžu spolehnout. A ještě jedna věc, když už jsem tu. To auto šíleně žere, spotřeba 12 litrů na sto, teď v zimě určitě víc. Jak ji trochu stáhnout?
- Reklama
Re: Imobilizér brání startování
no pokud pomaha nahrat klic muze byt cip nejaky spatny nebo slaby.melo by pomoci vymenit klic.
samozrejme snimaci krouzek na to ma taky vliv a vzdy jsme je preventivne menili.
klic pripadne novy mam k dispozici a krouzek taky.
spotreba 12 je hoodne to je pravda.
takze je par rad jak tomu trosku pomoct treba termostat nebo lambda sonda.oboji muze byt horsi a ma to velky vliv na spotrebu.
no a samozrejme stav svicek je taky dulezity a pak spousta drobnosti jako olej,jestli neni obrousena vackova hridel ,prituhle brzdy .............
samozrejme snimaci krouzek na to ma taky vliv a vzdy jsme je preventivne menili.
klic pripadne novy mam k dispozici a krouzek taky.
spotreba 12 je hoodne to je pravda.
takze je par rad jak tomu trosku pomoct treba termostat nebo lambda sonda.oboji muze byt horsi a ma to velky vliv na spotrebu.
no a samozrejme stav svicek je taky dulezity a pak spousta drobnosti jako olej,jestli neni obrousena vackova hridel ,prituhle brzdy .............
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Palix a tym ze je to automat nema to dake litriky navyse? A hlavne zima
A skusala si aj druhy kluc ci to iste robi ? Teda ak mas
A skusala si aj druhy kluc ci to iste robi ? Teda ak mas
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
no mam znameho s automatem v nexii a jezdi s ni za 9 tak lanos na tom nebude o nic horsi.
Simson s 51
Simson s 51
Mám dva klíče a s oběma je problém.. Že by tedy ten snímací kroužek? Ach jo. Začíná mě to auto pěkně štvát, dneska jsem musela škrábat sklo zevnitř, zvenku vůbec, ale zevnitř normálně souvislá námraza a do toho jsem měla namrzlé i věci v kastlíku. To přece není normální! Tu lambda sondu skrz tu spotřebu mi radil tchán, tak to asi zkusím, jestli ho do té doby někdo nekoupí, což asi těžko.. :/
nejspis to bude krouzek.stoji asi 300
klic asi 500 ale mel bych ho za polovinu
klic asi 500 ale mel bych ho za polovinu
Simson s 51
Simson s 51
Taková hloupá otázka - ale když měním cívku, musím měnit i klíč? A ještě se chci zeptat, dají se sehnat skla mlhovek, nebo musím měnit celé mlhovky?
ad spotreba - 1.4 mi ted v mrazech basti kolem 15l/100km ani nemrknu nejezdim takovy dalky (rano 6km, odpoledne 6km), tak uz se modlim k Diovi, aby seslal trochu tepla... natankuju za 500kc (~17l) a maximalne za 120-130km muzu tankovat znova (coz mam zhruba na tyden jizdy do prace)... kdybych mel lepsi spojeni, tak radeji jezdim busem, coz by me vyslo na petinu...
UPDATE - Škoda Octavia TOUR 1.9 TDi-PD
Ještěrka ][. aka "baby-jaguar" má najeto poctivých 138 tKm (k mání) a Ješterka I. je definitivně po smrti... R.I.P holka... :(
Jezdím s TomTom GO730 a Prestigio MultiPhone 4500T DUO.
Ještěrka ][. aka "baby-jaguar" má najeto poctivých 138 tKm (k mání) a Ješterka I. je definitivně po smrti... R.I.P holka... :(
Jezdím s TomTom GO730 a Prestigio MultiPhone 4500T DUO.
civka samostatne -je to jen snimac
skla mlhovek ne e
skla mlhovek ne e
Simson s 51
Simson s 51