statická elektřina
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
statická elektřina
Nazdárek,
musím zaťukat, auto zatím funguje na 100 %, ale objevil se mi jiný problémek. Třeba jste to už zažili.
Já vždycky když po jízdě vylezu z auta a dotknu se dveří, že je zavřu, tak dostanu ránu a celkem citelnou, ve tmě to normálně jiskří .
musím zaťukat, auto zatím funguje na 100 %, ale objevil se mi jiný problémek. Třeba jste to už zažili.
Já vždycky když po jízdě vylezu z auta a dotknu se dveří, že je zavřu, tak dostanu ránu a celkem citelnou, ve tmě to normálně jiskří .
Chevrolet Orlando 1,8 LTZ s navi, bílá olympic
Peugeot 307 1.6 16V (109k) Break
Volkswagen Vento 1.9D
Škoda Felicia 1.3 50kW
Škoda Forman 1.3L
Volkswagen Vento 1.9D
Škoda Felicia 1.3 50kW
Škoda Forman 1.3L
- Reklama
Re: statická elektřina
Dost zaleží na oblečení. Mě kopaly všechny auta co jsem s nima jezdil, ale jen nekdy asi zaleži na určitých okolnostech. Orel me zatim nenakop
Chevrolet Orlando 1,8 LT+ White
Ford Fiesta 2015 1,0 EB Black panther
Ahoj, ja to mam taky, ale je to podle me jen tebou (nemyslim to zle) - nekdo je nabity vic a nekdo mene, me napriklad dokaze temer pokazde kopnout pipaci ram v jakemkoliv obchode (a to nic nekradu! ), u Cruze jsou nastesti nejak docela dobre nastavene dvere (mozna jsou krive), kdyz vylizam, dvere jemne odstrcim tak, ze stacim vybehnout a dvere se semy zavrou, nedotykam se jich Pokud je ale potreba zavrit rucne, jedine loktem pres rukav, ranu dostanu totiz taky Jeste je taky problem treba v obleceni, pokud mas "sustakovou" zimni bundu a ridis v ni, nabije se pri kazdem otreni a rana je na svete Pokud te auto nekope jindy nez pri otvirani, asi nic nenadelas, pokud te kope treba pri zastrceni klice (taky mi delalo, mej jsem neco pripojeno v can bus portu, musel jsem to vyhodit), je problem nekde jinde...kua to jsem se rozkecal
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Asi máš pravdu, v létě se mi to nestávalo, ale čím jsem nabalenější, tím víc dostanu
I když dneska jsem měl pocit, že jsem ji dostal i při zacvaknutí pásu ( ale to už asi blbnu). No jo, holt to mezi mnou a Orlíkem jiskří
Ještě pro chrudoše:
Teď jezdím v kožený bundě, tak nevím jestli i ta se nabíjí, ale i přes ní ( taky to zkouším rukávem, a to má uvnitř kožich) je to cítit. Za chvilku abych jezdil v gumových rukavicích
Tak uvidím, počkám na teplo až se oloupu jak cibule, zda i potom ji schytám.
I když dneska jsem měl pocit, že jsem ji dostal i při zacvaknutí pásu ( ale to už asi blbnu). No jo, holt to mezi mnou a Orlíkem jiskří
Ještě pro chrudoše:
Teď jezdím v kožený bundě, tak nevím jestli i ta se nabíjí, ale i přes ní ( taky to zkouším rukávem, a to má uvnitř kožich) je to cítit. Za chvilku abych jezdil v gumových rukavicích
Tak uvidím, počkám na teplo až se oloupu jak cibule, zda i potom ji schytám.
Volkswagen Vento 1.9D
Škoda Felicia 1.3 50kW
Škoda Forman 1.3L
Volkswagen Vento 1.9D
Škoda Felicia 1.3 50kW
Škoda Forman 1.3L
Jinak tip na zaviráni dveří je, zavirat potlačenim do okna
čajda píše:Jinak tip na zaviráni dveří je, zavirat potlačenim do okna
No jo, to by šlo, zítra to vyzkouším a schválně jestli ji dostanu od něčeho jiného. Jestli jo tak to sem hodím.
Díky za radu
Volkswagen Vento 1.9D
Škoda Felicia 1.3 50kW
Škoda Forman 1.3L
Volkswagen Vento 1.9D
Škoda Felicia 1.3 50kW
Škoda Forman 1.3L
Shodou okolností, se statickou elektřinou musím zabývat i v rámci profese, takže vám k tomu můžu říct ještě toto - v tomhle mrazivým počasí je extrémně nízká vzdušná vlhkost, což zásadním způsobem zvyšuje nabíjení izolantů + zmíněné zimní oblečení z umělých vláken, to je skvělá kombinace k tomu, dostat pěknou pecku!
Ale moc s tím nenaděláte, gumový rukavice rozhodně moc nepomůžou - vydržte do léta bude to lepší...
Ale moc s tím nenaděláte, gumový rukavice rozhodně moc nepomůžou - vydržte do léta bude to lepší...
Chevrolet Orlando 1.8 LT+ '11, pewter grey
dříve - Mondeo III 2.0 TDDi kombi '01, ještě dříve - Renault R21 GTS '91, ještě dříve - ...
Suzuki AN400 Burgman '99
dříve - Mondeo III 2.0 TDDi kombi '01, ještě dříve - Renault R21 GTS '91, ještě dříve - ...
Suzuki AN400 Burgman '99
mezi mnou a mym orlem to mezi nami kazdej den pri louceni taky pekne jiskri... uz je to takovy ritual a tu pecku uz od nej cekam
Chevrolet Orlando LTZ 2.0 VCDi 163k + navi MY2012 Europe + EkoChip 177k a 405Nm + VzduchFiltr K&N
Yamaha XVS 1300A MidnightStar
Mozna jeste zkontrolovat kable jestli nejdou nekde na kastli
Skúste toto či Vám to nepomože ja to mám a zatial všetko ok stojí to len 2eu.
- Přílohy
-
- 34016-antistaticky-pasik-automax.jpg (32.68 KiB) Zobrazeno 4224 x
Ahoj mě to dělá taky, ale záleží jaký mám potahy na sedačkách a co mám oblečený.
Nóóó, tak toto som na autách už dlho nevidel Zrejme to však niečo do seba má
Vybíja to ale náboj auta voči zemi. Či to zaberie aj na náboj vodič - auto pri vystúpení......
Vybíja to ale náboj auta voči zemi. Či to zaberie aj na náboj vodič - auto pri vystúpení......
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
Ridic se docela nabije cestou ve voze trenim obleceni o sedcku a pak pri odchodu ho to prasti, kyz bude auto vybyte timto zemnicim vocasem, tak uz me to neprasti, i kdyz pojedu treba v sustakovy bunde
Co si pamatuju, tak pokud treme lysci ocas o ebonitvou tyc, tak to vzdycky prasti
Co si pamatuju, tak pokud treme lysci ocas o ebonitvou tyc, tak to vzdycky prasti
Chevrolet Orlando LTZ 2.0 VCDi 163k + navi MY2012 Europe + EkoChip 177k a 405Nm + VzduchFiltr K&N