Ahoj všem, po X letech zkoumání Matesa a díky spokojenosti s Ticem jsem
se rozhodnul si jednoho zakoupit. Jedná se o verzi SE rok 2001, dovoz Itálie, a tak mám
na Vás zkušené pár dotazů.
1.) Dají se zapnout potkávačky i bez klíčků, mně se rozsvítí automaticky po otočení klíčků
ve spínací skříňce, tak nevim, jestli si to před. majitel nechal upravit, či je to normál.
U Tica šly světla zappnout bez klíčků.
2.) Mají potkávačky nějakou kontrolku na displeji? Či se podsvítí jen ostatní prvky?
3.) Je potřeba při výměně rozvodů vyndat celý motor?
4.) Jakou chladící kapalinu lze použít? Modrou, či zelenou?
5.) Umíte někdo naplnit klimatizaci? Nevíte o nějakém "slušném" servise v Pze?
6.) Lze ze světla vymontovat pouze plastový kryt a nebo je potřeba vyměnit celé světlo?
7.) Servisní manuál jsem již sehnal, nebyl by návod v češtině?
Moc díky. Už se těšim až budu mít vše v pořádku.
Rady do žačátku
Moderátor: Blue Lanos
Rady do žačátku
Tico - it's fun!
- Reklama
Re: Rady do žačátku
1.-potkávačky svítí i bez klíčku,takže úprava od předchozího majitele
2.-světla kontrolku nemají (teda kromě dálkových )
3.-při "rozvodech" motor ven nemusí
4.-modrá,zelená,můžeš obojí,ale vzájemně nemíchat mezi sebou
5.-neporadím,nejsem z Pze
6.-plastovej dekl ze světla vymontíš,ale samostatně nový asi těžko seženeš
pokud to chceš kvůli tomu že je "vyšisovanej" tak to jde přebrousit,návod tady někde je
A se sedmičkou Ti určo někdo tady poradí
2.-světla kontrolku nemají (teda kromě dálkových )
3.-při "rozvodech" motor ven nemusí
4.-modrá,zelená,můžeš obojí,ale vzájemně nemíchat mezi sebou
5.-neporadím,nejsem z Pze
6.-plastovej dekl ze světla vymontíš,ale samostatně nový asi těžko seženeš
pokud to chceš kvůli tomu že je "vyšisovanej" tak to jde přebrousit,návod tady někde je
A se sedmičkou Ti určo někdo tady poradí
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
- mne svietia aj bez kluca, ked otvoris dvere tak zvukovy signal oznamuje ze som zabudol vypnut svetla
- tiez mi chyba kontrolka, najskor som si myslel ze je len vypalena, ale po rozmontovani palubovky som zisil ze tam je len kontrolka dialkovych svetiel
- mechanik mi menil rozvody za par minut, cize neviem o tom ze vyberal motor, ale predna kapota bola po vymene dost zababrana od oleja, takze sa asi chudak potrapil
- ja mam tusim zelenu kvapalinu
- neviem, nemam klimu
- s tym reflektorom som to tiez riesil, myslim si vsak ze je kazdopadne treba menit cely reflektor
- mam v cestine navod "Jak na to", stiahol som ho niekde z netu, tusim z linku uvedenom niekde na tomto fore
Jazdim kazdy den, spotreba slusna, mam 12/99 a okrem odpaleneho reglera som zavaznejsiu poruchu nemal (124 800 km)
- tiez mi chyba kontrolka, najskor som si myslel ze je len vypalena, ale po rozmontovani palubovky som zisil ze tam je len kontrolka dialkovych svetiel
- mechanik mi menil rozvody za par minut, cize neviem o tom ze vyberal motor, ale predna kapota bola po vymene dost zababrana od oleja, takze sa asi chudak potrapil
- ja mam tusim zelenu kvapalinu
- neviem, nemam klimu
- s tym reflektorom som to tiez riesil, myslim si vsak ze je kazdopadne treba menit cely reflektor
- mam v cestine navod "Jak na to", stiahol som ho niekde z netu, tusim z linku uvedenom niekde na tomto fore
Jazdim kazdy den, spotreba slusna, mam 12/99 a okrem odpaleneho reglera som zavaznejsiu poruchu nemal (124 800 km)
toto nie je standardked otvoris dvere tak zvukovy signal oznamuje ze som zabudol vypnut svetla
mne to nerobi nic ((
To máš rechte, je to verze SE. Pípání se mi též ozývá. No kdyby jsi mi na email "poslal jak na to", byl bych ti vděčný...
Tico - it's fun!
Ohledne jak na to Matiz 72....hledam uz asi 12hodin v kuse a netusim,jestli jsem uz tak slepej...nahodte mi link prosim. Mely by mi prijit asi dva kamiony nahradnich dilu na Mateje a ja chci vzkrisit jednoho dodelavajiciho opet k zivotu. Takze by mi kniha pomohla. Ted pred vanocema uz nemam 400,- na origo,pac mam predem vypocitany rozpocet od manzelky a misto knihy jsem objednal rozvodovy remen a sklicko na levy blinkr. m@il na me je dusic@seznam.cz predem dekuju
Mazlicek Matěj 0,8i 2000 SE klimka,pytle,servo,elektricka okenka svestkova modr + protipsi uprava,aby nam ho nas pes nekde nezahrabal. :)
Mercedes W124 250TDT automat -plna naloz
Alhambra 1.9Tdi 96kW De luxe automat -plna naloz + 6xokna v el,dvojzonova klima,bufik na DO,vyhrivana okna,7mist atd
Mercedes W124 250TDT automat -plna naloz
Alhambra 1.9Tdi 96kW De luxe automat -plna naloz + 6xokna v el,dvojzonova klima,bufik na DO,vyhrivana okna,7mist atd