Zdravím , prosím o radu s topením. Auto se zahřívá normálně. To znamená , že po nastartování jde jenom malý okruh a chladič je studený. A po zahřátí asi tak milimetr před prostřední čárkou se otevře termostat a chladič je teplý. Co se týče kaloriferu i na nejvyšší teplotu jde s něho pouze vlažný vzduch. Když vypnu ventilátor tak na 10 sekund a znovu zapnu tak se vyvalí horký vzduch , ale okamžitě schladne. Šahal jsem pod volantem na přívodní trubku a ta je horká. Nevím je pravda , že nejsem až takový pedant na auta a všechno řeším až na poslední chvíli a vodu jsem nikdy neměnil a má takovou hnědou barvu a jen ji dolívám. Chtěl jsem se teda zeptat jestli nemůžu mít nějak přicpaný kalorifér a je třeba zmenšený průtok , nebo jestli ( semtam mi uteče voda přes víčko a nevím proč) vodní okruh se nějak nezavzdušnil a jak se potom teda odvzdušňuje. Jestli mi doporučíte nějak vyčistit okruh prosím o radu jak se to dělá a kterou trubku potom povolit na vylití.
Díky moc za radu
Prosím o pomoc s topením
Moderátor: Blue Lanos
- jirik matiz
Prosím o pomoc s topením
Matiz-Pinďa SE 04/1999
- Reklama
Re: Prosím o pomoc s topením
Tento problem sme riesili a vyriesili na matize.
Narobil si si problemy. Pripchal sa ti radiator.
Takze dole pristrojovku a vymenit ho.
My sme tam dali radiator z ineho auta. Nevieme akeho. Mal vyvody z boku. Dali sme tam aj nove hadice z boku.
Teraz to kuri super. Lebo to ma okruhle trubky a nie splostene ako original.
Narobil si si problemy. Pripchal sa ti radiator.
Takze dole pristrojovku a vymenit ho.
My sme tam dali radiator z ineho auta. Nevieme akeho. Mal vyvody z boku. Dali sme tam aj nove hadice z boku.
Teraz to kuri super. Lebo to ma okruhle trubky a nie splostene ako original.
- Přílohy
-
- Helin Matiz.JPG (104.2 KiB) Zobrazeno 1599 x
ex EVANDA, strieborná metalíza svetlá,
LPG BRC sequent 24
Automatické zapínanie svetiel, cúvacie senzory.
ex ESPERO strieborná metalíza.
ex ESPERO modrá metalíza.
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
Diagnostika Autel Maxidiag univerzal.
LPG BRC sequent 24
Automatické zapínanie svetiel, cúvacie senzory.
ex ESPERO strieborná metalíza.
ex ESPERO modrá metalíza.
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
Diagnostika Autel Maxidiag univerzal.
- jirik matiz
no tak to jsem v prčicích. doteď jsem tu projížděl forum a taky už jsem se něco dozvěděl. Pokusím se ještě o proplach systému. Jak tady psali třeba octem nebo krystalickou sodou. Myslíte , že by se to dalo třeba nějak natvrdo propláchnout třeba zahraní hadicí , že bych ji nějak připojil u té expanzky a tlakem vody pročistil. Co se týče výměny tak to je složité a hlavně určitě bude drahá i práce....
Matiz-Pinďa SE 04/1999
Ako niekolkorocny majitel espera, ktore trpievaju rovnakym problemom, mozem potvrdit, ze jedine a trvale riesenie je vymena radiatora za typ s okruhlymi velkymi rurkami a nie s tenkymi splostenymi ako je original. Predtym som radiator dvarkat preplachoval, protismerne, len radiator, a vzdy to vydrzalo len jednu sezonu. Pri druhom preplachu uz ani moc sajrajtu nevytekalo. Po vymene bol povodny radiator ledva priechodzi, prefuknut ho islo tazko. Novy s okruhlymi rurkami ide prefuknut lahko.