ubyva mi olej

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

ROmanX

ubyva mi olej

Příspěvek od ROmanX »

ahoj, posledni dobou musim dolevat vic oleje , nez je zdravo ... v cem muze byt problem? 95 000 km - muze to byt v tesneni hlavy? ... pod autem se nedela zadna louze .
Reklama

cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

Cau
Mrkni se jestli ti to moc nekouri (moc=vic nez driv). Pokud jo je tam vic moznosti. tesneni po "palici", praskle pistni krouzky (ehm-predpokladam, ze je nexia ma).
Pokud to nekouri, tak je unik nekde jinde a mela by se ti nekde casem ukazat i kaluzka pod autem.
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoslav Hološka »

Dufaj,ze to nie je ako v mojom pripade. Ja som tiez daval auto do servisu iba s tym,ze mi zerie olej. A bola z toho GO motora! Prajem vsetko dobre.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Gufera na ventilech , pístní kropužky ;) ;)
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Re: ubyva mi olej

ROmanX píše:ahoj, posledni dobou musim dolevat vic oleje , nez je zdravo ... v cem muze byt problem? 95 000 km - muze to byt v tesneni hlavy? ... pod autem se nedela zadna louze .
Kolko dolievas litrov na kolko km? Ja som dolieval 1L na 2400 km a to uz bolo privela. Je z toho takmer novy motor. U mna uz piestne kruzky a dokonca uz ani piesty nesplnali svoju funkciu ani na 50%. Vsak donesiem na zraz a uvidite. :shock:
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kruger !!! »

Radoslav Hološka píše:
ROmanX píše:ahoj, posledni dobou musim dolevat vic oleje , nez je zdravo ... v cem muze byt problem? 95 000 km - muze to byt v tesneni hlavy? ... pod autem se nedela zadna louze .
Kolko dolievas litrov na kolko km? Ja som dolieval 1L na 2400 km a to uz bolo privela. Je z toho takmer novy motor. U mna uz piestne kruzky a dokonca uz ani piesty nesplnali svoju funkciu ani na 50%. Vsak donesiem na zraz a uvidite. :shock:
Jó, někdy se člověk až diví s čím ta auta dokáží jezdit !!! :lol:
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Kruger !!! píše:
Jó, někdy se člověk až diví s čím ta auta dokáží jezdit !!! :lol:
:lol: :lol: Ja som take mnozstvo oleja dolieval do uplne noveho, cerstvo kupeneho Lanos-a. V servise najprv povedali, ze to bol prasknuty kryt olejoveho filtra. Ked som im to po dalsich 2000 km doniesol nazad, rozobrali motor a zistili, ze korejcan, ktory vrtal diery na valce, bol asi ozraty a dal do vrtacky o cislo vaecsi vrtak ... :roll: Nakoniec mi vymenili cely polomotor za novy. Auto malo na tachometri okolo 4000 km ... :?
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

asi ryzove vino :lol: :?:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Radmont

Příspěvek od Radmont »

si si to mal hned prerobit na 1,8
RomanX

Příspěvek od RomanX »

cubafire píše:Cau
Mrkni se jestli ti to moc nekouri (moc=vic nez driv). Pokud jo je tam vic moznosti. tesneni po "palici", praskle pistni krouzky (ehm-predpokladam, ze je nexia ma).
Pokud to nekouri, tak je unik nekde jinde a mela by se ti nekde casem ukazat i kaluzka pod autem.
auto nekouri, alespon se mi teda nezda, ...sledoval jsem to. A mam pocit,ze auto jede stejne.Ahhc jo, ....na kolik prijde vymena tech pistnich krouzku?
cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

Pokud nekouri, tak to asi krouzky nebudou. Auto kouri protoze jde olej do spalovaciho prostoru a hori. Proto ten kour. Takze kdyz nekouris, tak krouzky jsou asi OK. Tak ted zjistit, kam olej tece a proc?
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Jen pro zajímavost nevíte někdo kolik by stála výměna těch kroužků (nubira 1,6 - 16V).
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Výměna kroužků je prkotina , ale dostat se k tomu , to máš těsnění pod hl. , rozvody , vypustit vodu , potom projistotu i výměna oleje a filtru , když už je to dole , tak rovnou ty gufera na ventilech , možná zabrousit sedla , .......... to je skoro GO motoru ...... a to ještě nevíš co objevíš dalšího. Jen materiál bych tipoval na 5.000,- , ale tý práce.........
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Presne ako pise Tomas. Ja som dal iba vymenit kruzky a bola z toho kompletna GO. Ale auto mi vobec nadmerne nedymilo a kruzky boli v prdeli. Iba papalo vela olejika. Inac sa to nicim neprejavovalo. Normalny pekny zvuk,normalna spotreba benzinu,nezmeneny vykon. A chlapik co robil vybrus bloku motora sa vyjadril,ze to bola "hrkalka"... Teraz to je uz ine kafe. Auto ide ako nove,ma perfektnu kompresiu,tlaky sa obnovili,je cisty spalovaci priestor,ventily,skrtiaca klapka. Jedna basen. Odporucam GO kazdemu po cca 130000 km. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
]Rebro[

Příspěvek od ]Rebro[ »

Rado tak to ti teda dakujem... tym xces povedat ze som dalsi na rade? :shock:
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory