Novy majitel!

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Miro

Novy majitel!

Příspěvek od Miro »

Nazdar! Tu nový majiteľ Esperka! O tomto aute som toho počul už mnoho, aj dobrého, aj zlého....

Mal som VOLVO 440, veľmi tvrdé auto, nízke, rozhegané, 15 ročné.
Jazda s ním nebola zážitok, ale skôr trest.

Trocha som hľadal na internete recenzie starších ojazdených áut a natrafil som aj na túto stránku a čítal dosť o Daewách, hlavne o Espere. To sa mi páči najviac, zo zadu ešte viac ako spredu :-) Nakoniec som sa rozhodol teda pre Espero.

Asi mesiac som hľadal a pochodil asi 15 inzerátov + bazáre. Ale nebolo ani jedno v dobrom stave, buď skorodované, alebo na 50% nefunkčné a aj zničené interiéry neboli výnimkou.

Až včera, v AAA auto v BA som našiel to, čo som hľadal! Chodil som tam každý deň, keďže som z BA. Síce bolo až za 129,000 Sk, ale JE SUPER! Interiér ako nový, po prvom majiteľovi, najazdených 68000 km, pravidelne servisované, naposledy 12/04, servisná knižka, knižka s návodom, zvonka ani stopa po hrdzi. A zo spodu - nádhera!!! Fakt ako nové! Až sa mi to nechcelo veriť. Do premávky bolo zaradené v roku 1998. Samozrejme bolo hneď okolo záujemcov viac ako dosť, no podarilo sa mi to teda kúpiť.

A po prvom dni - lepšie auto za tú cenu som si fakt nemohol nájsť!!! Ako vravím, to auto bolo garážované, servisované, interiér 100%. Akurát okolo kapoty po bokoch sú 2 také miniatúrne preliačiny. Asi nejaký šikovný automechanik sa nemal kde inde oprieť...

Auto je mäkké, oproti VOLVU neporovnateľne, motor tichý, že ho nie je skoro počuť. Tiež presný opak VOLVA. Nič v aute neškrípe, nebúcha...

Som teda veľmi spokojný, Volva som sa už zbavil. Kto chce, je v AAA :-)

Ale chcel by som sa aj spýtať pár otázok:

1. Ani v jednom z ESPER, ktoré som pozeral, a bolo ich dosť, nefungovala klimatizácia. Teda neviem posúdiť, či fungovala, keďže je zima, ale pri iných autách pri zapnutí/vypnutí klimatizácie stúpnu/klesnú otáčky... Ani v jednom prípade sa to nestalo, dokonca ani toto NAJ NAJ NAJ Espero to tak nemá. Môže to byť tým, že treba klímu naplniť? Alebo ESPERO fakt pri spustení klímy nemení otáčky??? Alebo je problém inde?

2. Asi 95% Esper, ktoré som pozeral, nešla automatická anténa. Mne našťastie ide, treba sa o ňu nejako špeciálne starať?

3. Nejde mi vyhrievanie zadných okien, ak ho pustím, rozsvieti sa kontrolka, no okno ostane zahmlené aj po 5 minútach. Som začiatočník, môže to byť napr. poistkou?

4. Nádrž na palivo nie je nijako chránená, proste ktokoľvek môže prísť k autu, otvoriť nádrž a NALIAŤ MI TAM NAPR. BENZÍN... :-) Alebo aj ODČERPAŤ! Je tam ten kryt, ktorý keď sa otvorí, pod ním obyčajné veko, ktoré po otočení ide vybrať. Na Volve som mal veko na kľúč. Dá sa s tým niečo spraviť? Aj Vy to tak máte?

To je všetko, prajem veľa šťastných kilometrov všetkým ESPERÁM!!!

Miro
Reklama

Miro

klimatizacia

Příspěvek od Miro »

A ešte niečo... Koľko stojí naplnenie klimatizácie približne? Koľko to potom vydrží, napr. pri priemernom používaní v lete?
PetrCBR
Kontaktovat uživatele:

Re: klimatizacia

Příspěvek od PetrCBR »

Predne ti gratuluji ke koupi Espera. Ja taky koupil v dobrem stavu a plne funkcnim.
Ke klimatizaci : ani me se nezmeni otacky, ale po chvili si i v lete pripadam jak v mrazaku, takze funguje bezvadne
Antena mi chodi jak ma (zatim) i v zime :-).
Vyhrivani zadnich oken mi sice funguje, ale taky se mi zda, ze je to nejak moc "slabe" a dlouho mu to trva (nevim jestli je to vada nebo vlastnost).
Kryt nadrze se ti zamkne spolecne s centralem, takze kdyz zamknes auto, zamkne se i ten kryt ... samozrejme ze by sel vypacit, ale normalne otevrit bez poskozeni nejde.

PS : jaky mas motor ? 1.5, 1.8 nebo 2.0 ?
Daewoo Espero 2.0MPi, '97 (šmudla)
Kia Cee'd SW 1.6 CVVT, '08 (nový šmudla)
milosh

Příspěvek od milosh »

Taky gratuluju ke koupi, je dobre slyset, ze stale existuji lide, kteri si po koupi Daewaa na auto nestezuji, ale naopak ho chvali :D
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Saša

Příspěvek od Saša »

Taky ode mě gratulace k výhodné koupi. -i Velmi podobné pocity jako Ty jsem prožíval zhruba před půl rokem a přetrvávají zatím stále. Přeju hodně bezproblémových kilometrů. :lol: :lol:
Daewoo Espero 2,0 CD automatic, 77kW.Modrá metalíza,klima,komplet v elektrice,palubní počítač Made in USSR.
Andy

Příspěvek od Andy »

cau.

1. je dost mozne ze klimu bude treba naplnit /cca 2000 korun/. Ked cez leto pustim klimu tak je to citit na motore, na otackach a aj na vykone... Po lete som ju nejaky cas nepouzival a teraz ked ju pustim tak tiez nieje citit ziadnu zmenu. Takto isto to bolo aj minulu zimu. Musel som doplnit napln klimi a vsetko fakcilo ako ma...

2. antena-choroba vacsiny esper... Ja ju idem vymenit za nejaku decentnejsiu a hlavne nie elektricku ;) Ale ak chces tk rozober ju a poriadne precisti a mala by ti ist uplne vpohode. Ja na to nemam nervy :)

3. Zadne okno mi tiez nehreje. Skus skontrolovat tie kontakty co su "prilepene" ku sklu zadneho okna, ja mam problem v nich...

4. ako si tu uz pocul tak to plechove uzatvaranie nadrze sa zamika vtedy ked zamknes auto, teda pokial mas centarl ok 8)

5. vitaj medzi esperakmi :lol:
Andy

Příspěvek od Andy »

benzin ti nikto neodcerpa to nemaj strach. Malo by to byt chranene sitom ktore je v tom hrdle co vedie do nadrze! jedine ze by ti to chcel niekto dotankovat. Ale ak na takeho narazis tak ho kludne posli aj kumne :lol:
Miro

motor

Příspěvek od Miro »

Som zo Slovenska, takze mam nasu klasiku 1,5.

Inak rozdiel oproti Volvu 440 1,7 turbo benzín je to poriadny, ale vôbec mi to nevadí. To pohodlie a tichosť to všetko vynahradí...
Sato
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sato »

1. je dost mozne ze klimu bude treba naplnit /cca 2000 korun/. Ked cez leto pustim klimu tak je to citit na motore, na otackach a aj na vykone... Po lete som ju nejaky cas nepouzival a teraz ked ju pustim tak tiez nieje citit ziadnu zmenu. Takto isto to bolo aj minulu zimu. Musel som doplnit napln klimi a vsetko fakcilo ako ma...

2. antena-choroba vacsiny esper... Ja ju idem vymenit za nejaku decentnejsiu a hlavne nie elektricku ;) Ale ak chces tk rozober ju a poriadne precisti a mala by ti ist uplne vpohode. Ja na to nemam nervy :)

3. Zadne okno mi tiez nehreje. Skus skontrolovat tie kontakty co su "prilepene" ku sklu zadneho okna, ja mam problem v nich...

4. ako si tu uz pocul tak to plechove uzatvaranie nadrze sa zamika vtedy ked zamknes auto, teda pokial mas centarl ok 8)

5. vitaj medzi esperakmi :lol:
Myslim za Andy to vystihol vsetko presne. Inac ked zapnem aj teraz klimu tak otacky klesnu. Klima by sa mala raz za cas zapnut aj v zime. A s vyhrievanim zadnych okien som problem este nemal a ani s antenou. :D

PS: Miro nezabudni sa sem zaregistrovat. ;)
R.I.P

aktuálne: Renault Megane III. 1.6 16V 100k
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

milosh píše:Taky gratuluju ke koupi, je dobre slyset, ze stale existuji lide, kteri si po koupi Daewaa na auto nestezuji, ale naopak ho chvali :D
No dovol, od nas lanosaku si nestezuje nikdo, u vas je to horsi :D
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“