Dárečky pro Matizíka

Moderátor: Blue Lanos

Ondras
Kontaktovat uživatele:

Dárečky pro Matizíka

Příspěvek od Ondras »

Obrázek

Ještě v době, kdy jsem čekal na dodávku nového displaye pro můj carputer projekt, a jeho realizovatelnost byla nejistá jsem z trošku z nudy Matízkovi připravoval náhradní dárečky. Protože byl můj foťák shodo okolností v opravě, nemohl jsem Vás obtěžovat svými výmysly a proto tak činím až teď. Co tady máme?

1. pečlivě propočtené, optimalizované sání zhotovené z nejmodernějších kompozitních materiálů. Veškeré použité materiály dodal exkluzivní tuningový shop Hornbach-motorsport. Zvýšenou pozornost doporučuji věnovat mosaznému nosíku pro připojení PCV hadičky, který si někteří jedinci, kteří nakupují ve výše zmíněném shopu, dovolují použít k tak nízkému účelu jako je napojení gumové hadice na vodovodné potrubí.

2. silikonová hadice Radiasil, která po zkrácení a doplnění o stahovací pásky pevně semkne komponentu č. 1 s tělesem škrtící klapky.

3. ze starého PC-casu zhotovený díl, který nahradí dno air-boxu. Bude doplněn nožkou, která bude držet koničák ve správné pozici

4. aby byl náležitě podpořen brutální přínos veškerých výše zmíněných vychytávek bude vůz vybaven state-of-the-art svícemi Denso Iridium Power, ...

5. které šťávou zásobí vysokonapěťové kabely z Tesly Baltná s novým provedením koncovek. Doufám, že budou pevnější než ty současné. Pokud to někoho zajímá, tak toto provedení koncovek má označení "K106", červený vodič s induktivním jádrem je označen "M".

A jak to vypadá s carputerem? V tuto chvíli jsem ve fázi pečlivého testování HW. Čekám na dodávku DC/DC ATX zdroje. Pak již nic nebrání montáži do auta. Zatím se mi vše válí na stole...

Obrázek
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Reklama

Habron

Příspěvek od Habron »

Ten carpurter vypadá teda dost brutálně :-)))
Richard

Příspěvek od Richard »

Jen malej dotaz. Ondro až tam namontuješ "carputer" kde budeš v Matesovi sedět? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Richard píše:Jen malej dotaz. Ondro až tam namontuješ "carputer" kde budeš v Matesovi sedět?
Zhotovím speciální stoličku s kolečkama, kterou takto vybavený Matiz patáhne na špagátě za sebou. Snad mu zbyde ještě nějaká síla, poté co bude muset zásobit elektřinou všechny zbytečné spotřebiče. :shock:
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Richard

Příspěvek od Richard »

Něco jako Akri ????? :lol: :lol: :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Rado

Příspěvek od Rado »

Tie iridiovki pouzivam na matizkovy uz asi pol roka a su fakt super...mozem ich iba odporucit. Skludnil sa chod motora na volnobehu a hlavne so zapnutou klimou.A mal som aj taky pocit ze rychlejsie sa dostaval do otacok........teraz sa mi to zda uz normalne :lol:
shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman »

V Tvém oblíbeném Hornbachu nezapomeň koupit diesel agragát na výrobu elektrického proudu :) Jinak doufám, že pečlivě zvažuješ zabudování carputeru do přístrojovky napevno.. H
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

shaman píše:V Tvém oblíbeném Hornbachu nezapomeň koupit diesel agragát na výrobu elektrického proudu :) Jinak doufám, že pečlivě zvažuješ zabudování carputeru do přístrojovky napevno.. H
:twisted: :roll: Ale vážně - propočtený odběr je asi 45W, což by mohl standardní altík utáhnout. Co se týče zabudování displaye je věc jasná - 1. verze bude mít na 100% display vně palubovky... ;)
|\/| /\ '|' | '/.

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Gratuluji vypadá to super tak sem na to zvědav až to uvidím na vlastní bulvy :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

:shock: WOW :shock: Obrázek nadherne Obrázek teraz sa uz nestratis nikde!
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Že jste na mě tak hodní, tak vám prozradím jakou jsem si zbudoval do in-car windouzů tapetku: http://matiz.uragan.cz/carputer/budikarna.jpg
|\/| /\ '|' | '/.

shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman »

No po pravdě jsem čekal něco víc Daewoo enthusianism, ale graficky to vypada moc pekne.. Hynek
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

shaman píše:No po pravdě jsem čekal něco víc Daewoo enthusianism, ale graficky to vypada moc pekne.. Hynek
Neboj, daewoo entuziasmus je naplno uplatněn u front-endu: http://matiz.uragan.cz/carputer/mediacar.jpg
|\/| /\ '|' | '/.

shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman »

No přesně tak jsem si to představoval :D btw. na kolik to teda celý vyšlo?
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

shaman píše:No přesně tak jsem si to představoval :D btw. na kolik to teda celý vyšlo?
Sakum pikum i s casem 17350 bez daně :roll: (deska, paměť, disk, gpska, monitor, bezdrát. klávesnice+myš, case s 12V ATX trafem). Naštěstí to nebude jen PC do auta, ale díky velmi kvalitnímu TV-Outu a zvuku to poslouží jako domácí multimediální centrum 8)
|\/| /\ '|' | '/.

Odpovědět

Zpět na „MATIZ“