Na vysusaci ziadne sipoky neboli, ani na starom ani na novom a v zasade je to fuk, aj tak som na nete videl zapojenie vysusaca oboma sposobmi, aj s rurkou na dne ak oprivodnou aj ako odchadzajucou, ale najlepsie urobit si ciarku na privode pred demontazou a potom ho zapojit rovnako. Ak budes menti vysusac tak pozor aby si nedopadol ako ja, ze novy bol o 90st pootoceny takze som musel ohybat rurku. Asi bol na ine vozidlo aj ked inak rozmerovo suhlasil.
Navod je jednoduchy, mozno sa mylim v niektorych spojoch, uz si to presne nepamatam ale nie je tam ziadna habadura:
1. nachystat si ND, teda chladic, tesnenia, jedno by malo byt na chladici, treba skontrolovat., pripadne vysusac. Vysusac sa ra regenerovat nad 150stC v sporaku, len ho netreba prehriat aby sa v nom neupiekol olej. Vysusac je len nadoba so silikagelom. A nachystat si naradie, nejake kluce 10, moze byt stranovy na matice drziace chladic klimy, nejake 10 nastrckove na ventilatory a tusim 12 alebo 13 nastrcaky na spoje rurok klimy.
2. odmontovat oba ventilatory z chladica vodneho okruhu matice navrchu chladica vodneho okruhu tak aby sa dal hore vyklonit smerom k motoru.
3. vyskrutkovat matice so steftami/skrutky na spojoch rurok na starom chladici klimy. Vyskrutkovat dve matice hore na chladici klimy.
4. vyklonit chladic vody smerom k motoru tak ako to len ide, a este nic neznicis, hlavne pozor na rurku z hrubou hadicou vlavo, pri termostate. Najlepse s pomocnikom alebo si chladic niecim podlozit. Potom pojde vyklonit chladic klimy a vytiahnut ho nahor medzi chladicom vody a plechom cela.
5. tak ako isiel stary chladic von, tak dat novy dnu. Nasadit nan rurky a utiahnut, potom ho priskrtkovat hore o celo.
6. a vratit nazad chladic vody aj s ventilatormi.
Skrutky neutahovat ako kona, proste tahat kym nezacnu ist tazko. Je to vsetko hlinik.
Novy chladic by som nebral original ak vyzera rovnako, vid:
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=13&t=14567
A mimochodom, pred novy chladic som dal sito zo zahradkarstva kvoli mucham a kamienkom, lepsi by bol tahokov ale nemam. A najlepsi chladic je ten, kde sa ziadne zelezo nedotyka hlinikovych rurok a rebier, len hlinikovych drziakov. Moj stary chladic proste prehnil za jednom z bocnych plechovych drziakov, ktore tlacili na rebra a rurky.