Pruziny a lanko spojky

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
palino5

Pruziny a lanko spojky

Příspěvek od palino5 »

Ahojte, vyskytli sa mi nove problemy s Matizom. Ked zatlacim na zadne tlmice (samozrejme tlacim na 5te dvere), ozyva sa mi vrzganie. Pozeral som ci nie je poskodena pruzina ale nic som nenasiel. Mate niekto takuto skusenost? Tlmice mam asi pol roka stare.
Dalsia otazocka. Uz od kupy mam problem s lankom spojkoveho pedala, postupne som skusal a vymenil som lozisko na pedali, skusal som do prechodky striekat a tlacit rozne maziace pripravky, na chvilu to pomohlo. Pri stlacani pedala sa cela prechodka hybe, skusal som ju dotiahnut, pedal prestal vrzgat trochu vyssie mi zabera spojka, ale hlavne: ked som tu prechodku dotahoval, utrhol sa jeden srob co bol navareny ku kasni a drzal tu prechodku :((
Reklama

kity

Re: Pruziny a lanko spojky

Příspěvek od kity »

Ahoj,

s tym lankom pls. nespekuluj :PP:, kup nove a poriadne ho naolejuj... :PP:
http://www.czdrafel.cz/lanko-spojky-mat ... m150-p2019

IMHO: vlhkost sa tam dostava velmi zaludne.
Ked mas prasknutu gumennu harmoniku na konci a v zime zapinas ventilator (+ kurenie),
tak vo vnutri bovdenu sa vyzraza vlhkost a je zaděláno...
Daewoo Matiz M100 1999.
Honda PCX 125 model 2021.
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Ono to vrzanie a zadrhávanie lanka sa môže vyskytnúť aj na úplne novom bowdene,ak nastavíme spojku na príliš vysoký body záberu,naolaejovaním,či namazaním zmizne akurát na čas ten zvukový efekt,ale problém sa neostráni a povedie až k predraniu a následnemu pretrhnutiu lanka,ja som nedbal radu Rada77 a poučil som sa na vlastnej chybe,našťastie prdlo mi to zrovnaže pred domom a servis bol kúsok,navyše dolu kopcom :D :D :D
tu sme to boli riešili
http://chevroletclub.cz/viewtopic.php?f ... 5&start=75
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
palino5

Příspěvek od palino5 »

Ahojte, dakujem za nazory. Nove lanko (10eur) vozim v kufri uz asi 2 mesiace, zatial som nemal cas ho vymenit. Problem mam s tymto uz vyse roka (20000 km) a zatial sa nepretrhlo. Len si proste neviem predstavit, ako sa odstrani to zadrhavanie v prechodke tym ze tam dam nove ktore sa tiez bude zadrhavat.
kity

Příspěvek od kity »

Tou kupou lanka som myslel aj bovden.
Sucastou je aj nova priechodka...
Dodnes som nevedel ze sa da kupit lanko samostatne...
Vid. obrazky:
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=10&t=16333
:o)

Pekny vikend.
RK.
Daewoo Matiz M100 1999.
Honda PCX 125 model 2021.
palino5

Příspěvek od palino5 »

Mam komplet lanko aj s bowdenom, prechodkou, prachovkou... tak som to kupil v intercars. Vyzera to dost mohutne. To moje lanko som v prechodke povytiahol a nevyzeralo bot roztrapkane ani nijak poskodene, cize sa bojim ze ci to vymenim alebo nie, bude to drhnut stale. Vam vsetkym ide spojkovy pedal lahko a rovnomerne po celej drahe? Ja ked zatlacim a pomaly pustam, tak ako by bol prilepeny.. :/
Mikeš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikeš »

Vyměň to lanko a nešpekuluj.Taky mě chodil pedál trhavě a vydávalo to různý pazvuky.Dal jsem nové lanko a byl pokoj.Akorát že dva dny na to se mě rozsypal přítlačák :cry: takže už mám i komplet novou spojku :)
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
Land Rover Freelander Td4
palino5

Příspěvek od palino5 »

Vymenil som lanko, ide to lahsie. Len ta prechodka mi robi starosti. Lanko drzi len na jednom srobe a cez dieru co ostala po druhom som pretiahol stahovaciu pasku. Neviem ci sa to bude dat odvrtat z interieru. Nic ine ma nenapada :(
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“