Zmena servisnich intervalu
Moderátor: Blue Lanos
Re: Zmena servisnich intervalu
Jj, ja uvazuju, ze prodejce opustim uplne, protoze kdyz pan zjistil, ze k nim jezdim se zavadama a na garancky jinam, byl pekne nasejreny a moc se se mnou bavit nechtel. Ale ja tam jel, protoze to byla zavada navazujici na u nich provedenou svolavacku, takze by me s tim jinde stejne poslali k nim, protoze oni to domrvili. ale priste pojedu taky asi jinam, Renocar ma pristup naprd
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
- Reklama
Ze nemusis jezdit do znackovych servisu to v nemecku funguje uz 7 let-a u vas myslim uz taky.http://www.ct24.cz/ekonomika/91686-zaru ... o-servisu/
Tady si to muzes overit-http://www.pravnik.cz/forum/topic/2824/ ... zidla.html
Tady si to muzes overit-http://www.pravnik.cz/forum/topic/2824/ ... zidla.html
Chevrolet Malibu LTZ 2.4 AT..06.2013 EX - Chevrolet Evanda CDX Sport03.2006
pro hladolef:
Ono už se to tu na chevroletclubu kdysi probíralo, že nemusíme do značkových servisů a asi je to všechno pravda; navíc pořád jsem ještě nezískal pocit, že by české obchodní prostředí bylo kultivované a že by zákazník byl v mnohých autorizovaných prodejnách či servisech vítán. Jasně, i to je třeba říct, že někteří zákazníci k tomu částečně svým nevybíravým chováním přispívají i sami, ale ani to neomlouvá prodejce a servisy, oni jsou profesionálové, jsou za to placeni a mají tedy odvést svou práci a to kvalitně. Až pojedu na další servisku, budu se určitě se servisem bavit o ceně oleje (proč chtějí za litr oleje, který je k nim dodáván v sudu a je tedy ještě levnější, 350 Kč a přitom ten samý olej se dá sehnat na internetu i levněji než za 150 a v prémiové kvalitě na pumpách v 5 l balení za 200 Kč/ litr), možná to bude pro mě poslední serviska u autorizáku a půjdu k normálnímu poctivému automechanikovi - ve svém okolí vím o dvou.
Ono už se to tu na chevroletclubu kdysi probíralo, že nemusíme do značkových servisů a asi je to všechno pravda; navíc pořád jsem ještě nezískal pocit, že by české obchodní prostředí bylo kultivované a že by zákazník byl v mnohých autorizovaných prodejnách či servisech vítán. Jasně, i to je třeba říct, že někteří zákazníci k tomu částečně svým nevybíravým chováním přispívají i sami, ale ani to neomlouvá prodejce a servisy, oni jsou profesionálové, jsou za to placeni a mají tedy odvést svou práci a to kvalitně. Až pojedu na další servisku, budu se určitě se servisem bavit o ceně oleje (proč chtějí za litr oleje, který je k nim dodáván v sudu a je tedy ještě levnější, 350 Kč a přitom ten samý olej se dá sehnat na internetu i levněji než za 150 a v prémiové kvalitě na pumpách v 5 l balení za 200 Kč/ litr), možná to bude pro mě poslední serviska u autorizáku a půjdu k normálnímu poctivému automechanikovi - ve svém okolí vím o dvou.
Jeeezis olej urcite vlastni!! Privezes si tam stejnou pixlu, kterou by ti prodali oni, to je nejvetsi vyhazovani penez
A co se tyka servisu, po cas zaruky budu jezdit samozrejme do autorizovaneho, ale jde o to, jestli muzu i se svolavackou jet kamkoliv anebo tam, kde me svolali, coz je logicky prodejce. Neautorizovany servis prvnich 5 let asi nikdo resit nebude...
A co se tyka servisu, po cas zaruky budu jezdit samozrejme do autorizovaneho, ale jde o to, jestli muzu i se svolavackou jet kamkoliv anebo tam, kde me svolali, coz je logicky prodejce. Neautorizovany servis prvnich 5 let asi nikdo resit nebude...
Hladolef takže jestli jsem tě dobře pochopil tak já když pojedu ke svému známemu který autoservis nechám si tam udělat servisní prohlídku a on mě hodí štempl že je auto zkontrolované tak nebude žádný problém pak v autorizovaném servisu??
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Renault Thalia 1,2 16V 2009
Chevrolet Spark
Chevrolet Aveo 1,2 16V,2009 (člen AVEO FANCLUBU)
Mitsubishi Lancer X SportBack 1.8 MiVec Invite
Carthell Prg
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
Už som to sem dával, dám to ešte raz. Pozri,naštuduj a urob si záver
Na tejto stránke http://www.cpasr.eu/sk/akcie/2010/53/NO ... DNIMKA.htm je dobre uvedený legislatívny základ o ktorý sa možno oprieť, ak by si niekto chcel dať urobiť výmenu oleja alebo garančku v neautorizovanom servise. Komu sa nechce čítať celé nariadenie Európskej komisie, tak stačí si pozrieť iba vpravo dole "Stručné vysvetlenie" a "informácia".
Na tejto stránke http://www.cpasr.eu/sk/akcie/2010/53/NO ... DNIMKA.htm je dobre uvedený legislatívny základ o ktorý sa možno oprieť, ak by si niekto chcel dať urobiť výmenu oleja alebo garančku v neautorizovanom servise. Komu sa nechce čítať celé nariadenie Európskej komisie, tak stačí si pozrieť iba vpravo dole "Stručné vysvetlenie" a "informácia".
Na svolavacky a reklamaci-jedes do autorizovaneho servisu a je jedno do ktereho,chevy..mas to zadarmo.Jestli menis olej,filtry,brzdovou kapalinu,tak to je jedno kde to udelas.
Pokud ti da do knizky razitko,dava Ti titaky zaruku ze je vse v poradku.
Komu je co do toho,kde jsem menil olej,je to moje auto,moje knizka.Ja byl v autrizovanem servisu,prvni rok,a to proto ze jsem to mnel zdarma.Jinak jezdim tam,kde mne to vyjde nejlevneji,aneb.kde vidim,ze tomu rozumneji,a predem se domluvim na cene.Za (5w-30)- 5Loleje nedam vic nez 25.€ i s vymenou.(taky mne skubali-https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=35&t=8586
Pokud ti da do knizky razitko,dava Ti titaky zaruku ze je vse v poradku.
Komu je co do toho,kde jsem menil olej,je to moje auto,moje knizka.Ja byl v autrizovanem servisu,prvni rok,a to proto ze jsem to mnel zdarma.Jinak jezdim tam,kde mne to vyjde nejlevneji,aneb.kde vidim,ze tomu rozumneji,a predem se domluvim na cene.Za (5w-30)- 5Loleje nedam vic nez 25.€ i s vymenou.(taky mne skubali-https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=35&t=8586
Chevrolet Malibu LTZ 2.4 AT..06.2013 EX - Chevrolet Evanda CDX Sport03.2006
paráda,děkuji za info
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
No s tim neautorizovanym servisem, musi mit atestaci ci kereho slaka, ale hlavne jde o to, ze ten sevis pak prebira zaruku za auto, coz si asi jen tak nekdo bez poradneho proskoleni na dane auto netroufne. Osobne si nemyslim, ze by prohlidka vysla az o tolik levneji, i ten servis te dokaze obcas pekne natahnout, podle me clovek usetri dejme tomu 1000-1500, coz mi za to nestoji
Chrudoš,právě že ušetřím a docela dost,protože můj příbuzný mám servis,takže je super že na pravidelný prohlídky mohu jezdit k němu,na záruční opravy(doufám že žádný nebudou) budu samozřejmě jezdit do autorizovaného servisu
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
- Scorpion.11
Tak pokud je to automechanik, kterého znáš tak tě snad nenatáhne a určitě ušetříš dost ALE... jak píšeš tak musí mít nějaké atestace ši papíry, že může dělat i auta v záruce a tým pádem ti může do servisní knížky i dát razítko, ALE... jak a s kým se budeš dohadovat až se něco stane s motorem v záruce??? Já už měl jenom problém v Renocaru s vlastním olejem a už mi i vyhrožovali, že ztrácím záruku na motor ( https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... 1&start=45)
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Tak Renocar je tema samo pro sebe Tam ti aj reknou, ze se ti klima pokazila proto, ze si v aute moc prdis, tam me neprekvapi nic ale jde o to, ze pokud si udelas servisku u znameho, ktery i podle noveho zakona musi byt proskoleny (coz bych chapal na oktavku, kde se jim to vyplati, ale na Cruze se ti asi kazdy vyprdne) a pokud ti da ten stempl precejen opravnene, tak pak s jakoukoliv poruchou motora a dulezitych casti budes muset jet k nemu, protze te proste nikde nevezmou. Docela po pravde reknou, ze kdo ti auto proveroval, ten at si to i spravi, buhvi co tam udelal atd, jakobych to slysel
Kdyz ma clovek znameho, neni problem, ale pro me, ktery ma jen "zname", kteri me taky klidne oskubou, tak se to neoplati
Kdyz ma clovek znameho, neni problem, ale pro me, ktery ma jen "zname", kteri me taky klidne oskubou, tak se to neoplati