Svíčky BOSCH Super 4 vs NGK BPR6ES

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Kdybych měl na výběr z dvou druhů svíček, koupil bych:

BOSCH Super 4
1
8%
NGK BPR6ES
12
92%

Celkem hlasů: 13

paTaNiNho
Kontaktovat uživatele:

Svíčky BOSCH Super 4 vs NGK BPR6ES

Příspěvek od paTaNiNho »

Zdravím, přišla mi hranice najetých 100 000 km a proto se řítím do nutných výměn a oprav. Jednou z nich je i výměna zapalovacích svíček a i když mám určitou představu, chci se zeptat, co by jste mi pro mého korejce doporučili. Vím, že je to zde zodpovězeno 100 krát, ale názory se přehoupávají jako na houpačce, proto dám na výběr jen ze dvou typů, z kterých bych byl rád, aby jste mi poradili. Všem ochotným předem děkuju.

Mám tedy koupit buď: (Lanos 1998, motor 1.5i)
BOSH Super 4
či
NGK BPR6ES (u kterých jsem se dočetl, že pro korejské auto sedí více)

Snad Vás touto otázkou moc nezatížím a předem doufám, že kvůli ní nebudu křižován, proto už mi zbývá popřát Vám všem ještě hodně dalších km.
Daewoo Lanos 1.5i - rok 1998 - najeto 107 000 km
Reklama

Serpico

Re: Svíčky BOSCH Super 4 vs NGK BPR6ES

Příspěvek od Serpico »

...inu jak tady bylo řečeno asi stokrát, nevím je to hodně věc názorů a zkušeností, osobně mám momentálně Denso měl jsem NGK prostě japonský jsou na Daewoo nějak laděný ( jinak šikmooký pro šikmooký ), poslední Denso mi prodal Harvánek motorsport pankrác a věřil jsem mu měl dostatečně černé půlměsíčky za nehtama, vono se to nedá moc umýt a svědčí to o tom co děláte...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
krowman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krowman »

Taky sem dával novy asi před týdnem, vyhrály to BRISK EXTRA LR15TC :) 75kč/ks, spokojenost...
Daewoo Lanos, tudor HB, 1.5, ´97
paTaNiNho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paTaNiNho »

Nakonec jsem koupil ty NGKčka, zítra je tam budu dávat, tak jsem zvědav, hlavně na ty staré svíčky, bude to radost pohledět, už se těším, až budu mít tu stokilovou údržbu za sebou. . .pak dám vědět, jak to s tím vypadá

. . .ale i nadále můžete sdílet své názory na zapalovací svíčky, aspoň to budeme mít všichni po hromadě, takže všem ochotným děkuju

P.S. Jak to máte se vzduchovým filtrem? Používáte papír (značka) či máte sportovní, rád bych si nějaký pořídil, takže kdyby byly návrhy sem s nimi
krowman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krowman »

Taky sem jezdil na NGK a pohoda.. Jinak filtr sem mel sportovni kuzel, ale vratil sem se zpet a mam ted original > http://www.czdrafel.cz/filtr-vzduchu-vl ... asob-p1191

Spotreba se sportovnim neklesla (jak vsude psali) :D naopak, ten zvuk vyvolaval touhu po slapani na plynovej pedal :) ted mam ten orig do boxu a na plnou udelam tak 570km a zacina svitit kontrolka, jezdim po meste kazdej den do prace.
Daewoo Lanos, tudor HB, 1.5, ´97
paTaNiNho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paTaNiNho »

. . .koupil jsem papírák od Filtronu, ale hodně by mě zajímal ten sportovní, nepamatuješ si prosím, kde jsi ho scháněl či někdo jiný?

Byl bych Vám zavázán, ale jsem stále student, takže poměr cena / kvalita by se mi šikla. . .a jak to je s tím zvukem toho motoru, je to opravdu tak znát?
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jeden mi lezi v garazi.je pouzity ale nic mu neni.
zvuk se zmeni lehce nic tragickeho.
je to klasicky filtr ktery vlozis misto puvodniho a nemusis nic vyndavat a tedy se zvuk nezmeni dramaticky.

a k tem svickam -po jistych zkusenostech jedine ngk nic jineho tam poradne nefunguje.dokonce ani ty brisky uz nejsou to prave.
a cena obyc ngk a brisku neni temer rozdilna tak neni co resit.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
ppp

Příspěvek od ppp »

to brisky tak podrazeli? ved pred rokom ci dvoma stali 1bodaky akurat s medenym jadrom 40sk a ngk 100. Ja som mal s briskami dobre skusenosti ale len so silverami,, lenze jazdim ako dochodca :) takze by u mna fungovali asi aj sviecky uplne nevhodnej telepnej hodnoty :). A skusenosti mam len so silverami kvoli tomu, ze som tu nevedel brisky zohnat (beru su asi lacnejsie, ked to sekaju v indii a cine), takze som bral radsej ngk, a ked som konecne zohnal na pokus trojbodove brisky tak som mal problem s prisavanim vzduchu a nez som to zistil tak som hladal pricinu okrem ineho aj vymenou sviecok a tak sa v motore dlho neohriali.
paTaNiNho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paTaNiNho »

A jak to je s tím sportovním filtrem? Je tam bavlna, takže se dá vyprat, že? Nebo tak něco. . .a Pali, ten filtr pasuje přímo do toho plastového nástavce?
Chtěl bych se Tě prosím tě zeptat jako odborníka, je ten filtr vůbec k něčemu dobrý? Nebo je jen na okrasu, jsem takový typ člověka, který vyhodí peníze za každou blbost, ale kdyby mi ta "blbost" i k něčemu byla, to by byla hned jiná, tak kdyby jsi mi mohl bez emocí odpovědět. . .jinak kolik myslíš cenově za ten Tvůj použitý?
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

Tá športová vložka sa dá vyprat a potom sa napustí neakým olejčekom .Dostat kúpit na to čistiacu sadu org. Oproti sériovému ho stačí preprat namazat a vložit naspet ,netreba kupovat zakaždým nový a dokonca autu sa cez zen lepšie dýcha :D No a na okrasu určite neni :D
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

krowman píše:Taky sem jezdil na NGK a pohoda.. Jinak filtr sem mel sportovni kuzel, ale vratil sem se zpet a mam ted original > http://www.czdrafel.cz/filtr-vzduchu-vl ... asob-p1191

Spotreba se sportovnim neklesla (jak vsude psali) :D naopak, ten zvuk vyvolaval touhu po slapani na plynovej pedal :) ted mam ten orig do boxu a na plnou udelam tak 570km a zacina svitit kontrolka, jezdim po meste kazdej den do prace.
To ja spravim 520 ked je dobre a uz svietim mesiac :lol: :lol:
Kombinovana spotreba

Ja mam tusim NGK a kable Teslacke asi a zatial OK
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ten filtr se pouze vymeni za puvodni a vejde se do plastoveho drzaku original.
nevim co za nej jelikoz je starsi chtel by asi vyprat a napustit tou prisadou-tu nemam chce k tomu dokoupit.zjisti si co to stoji a pak se muem bavit o cene.
a ja kdyz jsem chtel svicky do felicie tak ngk mely stat cca 95 a brisk 88 takze jsem to neresil.je pravda ze obyc brisk by asi staly 50 ale na mpi a lpg mi nabidli pouze ty ceny co jsem napsal.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
J.Bad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Bad »

Nemyslím si že NGK BPR6ES jsou vhodné do těchto motorů - jelikož opravujeme motory do elektrocentrál většinou HONDA od GX160 až po GX620 - tyto svíčky výrobce doporučuje ,ale oproti autu jsou tyto motory vzduchem chlazený.Je to dost velký rozdíl!!
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...Jirko máš nejspíš na mysli určitý tepelný rozdíl u vzduchem chlazeného motoru, to řeší tepelná hodnota svíčky, ty Denso nebo NGK mi doporučoval Havránek motorsportu na Pankráci ( už tam jeho krámek asi už není, nejspíš šel do penze ) a jeho zkušenosti byly podložený praxí, tak jako našeho palikxe a to mluví za vše, v podstatě se opakuji...
...k tzv. sportovním filtrům, tedy jak já říkám " mokrým ", kromě menšího odporu v sání v klasickém airboxu, projeví se lepší průběhem kroutícího momentu, motor jde líp " odspodu " ale má i lepší čistící účinnost viz. Dakar a podobné extrémy, bez nich by tam motory nechodili, po chvilce by byly ucpané tedy klasické papírové filtry ( filtrace je daná velikostí otvorů v papíru ), rozdíl je v tom, že části bavlny jsou pohyblivé a nečistota ulpívá na naolejované bavlně a čím jsou starší tak jsou lepší - roztřepená bavlna praním, je nutné však dodržet médium určené na praní a naolejování, nicméně nic nového pod sluncem už starý Tatry měly ocelové vložky jakoby drátěnky cákané ze spoda olejem v airboxu
...to paTaNimHo náš palikx má dobré - jedlé ceny ( běžná cena se pohybuje okolo 2tis. Kč za filtr ale je už věčný...), pak už Ti bude zbývat koupit jenom čistící sprey a konzervační, tj. něco okolo 400 Kč v sadě

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
J.Bad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Bad »

Serpico píše:...Jirko máš nejspíš na mysli určitý tepelný rozdíl u vzduchem chlazeného motoru, to řeší tepelná hodnota svíčky, ty Denso nebo NGK mi doporučoval Havránek motorsportu na Pankráci ( už tam jeho krámek asi už není, nejspíš šel do penze ) a jeho zkušenosti byly podložený praxí, tak jako našeho palikxe a to mluví za vše, v podstatě se opakuji...
...k tzv. sportovním filtrům, tedy jak já říkám " mokrým ", kromě menšího odporu v sání v klasickém airboxu, projeví se lepší průběhem kroutícího momentu, motor jde líp " odspodu " ale má i lepší čistící účinnost viz. Dakar a podobné extrémy, bez nich by tam motory nechodili, po chvilce by byly ucpané tedy klasické papírové filtry ( filtrace je daná velikostí otvorů v papíru ), rozdíl je v tom, že části bavlny jsou pohyblivé a nečistota ulpívá na naolejované bavlně a čím jsou starší tak jsou lepší - roztřepená bavlna praním, je nutné však dodržet médium určené na praní a naolejování, nicméně nic nového pod sluncem už starý Tatry měly ocelové vložky jakoby drátěnky cákané ze spoda olejem v airboxu
...to paTaNimHo náš palikx má dobré - jedlé ceny ( běžná cena se pohybuje okolo 2tis. Kč za filtr ale je už věčný...), pak už Ti bude zbývat koupit jenom čistící sprey a konzervační, tj. něco okolo 400 Kč v sadě

Mějte se fajn
Díky Milane za vcelku vyčerpávající komentář ,ale tady není jen řeč o firmě/výrobci/ NGK ,ale jedná se zde o model /typ/ BPR6ES.
Když se koukneš na jakýkoliv vyhledávač tak ti NGK vyběhne jako svíčky pro motorky - tam je většina motorů vzduchem chlazených tzn má lepší tepelnou vodivost než svíčky automobilové.
Překvapilo mě v jednom v jednom z pořadů TOP GEAR kde testovali nějaké starší Ferrari a úkol zněl jasně - vyměnit olej a svíčky jako uživatel - byl tam jedne záběr kde Jeremy Clarkson má připravené svíčky NGK BP7ES což si nemyslím že je vhodný model do tohoto vozu ,ale nikdo neví /z normálních čumilů/ která firma zrovna pořad sponzoruje.
Ještě k tomu sportovnímu filtru:měl jsem v Matizu také vložku od firmy KN a pravidelně po 10t km jí stříkal olejem a čistil,ale myslím že v dnešní době kdy je na trhu dostatek všeho - tzn normálních filtrů pohybující se v dobré cenové relaci - tak je nesmysl to používat.Papírová vložka zadrží poměrně dost částeček prachu a tak dle potřeby jí prostě měním.A jestli se dalo pocítit zvýšení výkonu či lepšího točivého momentu?? Myslím že ne Time....
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Odpovědět

Zpět na „LANOS“