olej

Moderátor: Blue Lanos

Andy

olej

Příspěvek od Andy »

papa vam espero olej? Mne hlavne ked jazdim stylom brzda-plyn /plny plyn :lol: /
Tesnenie pod hlavou je ok! Cim inym to moze byt?
Reklama

Sato
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sato »

Pravdu povediac uz dlho som stav oleja nekontroloval.
Len si spominam, ze prvy majitel mojho Espera tiez jazdil tvojim stylom "brzda-plyn /plny plyn /" a raz dosiel na servisnu prehliadku. Mechanik sa len cudoval ze motor sa nezadrel. Oleja tam uz vela nemal. Ale myslim, ze keby si sa s tym prvym majitelom trosku povozil, druhy krat by si s nim do auta uz nesadol. :lol:
R.I.P

aktuálne: Renault Megane III. 1.6 16V 100k
palladin

Příspěvek od palladin »

Mne nepapa, ale tesnenie pod hlavou zo zadu ....
Inak ak to nieje vo vode ,alebo nejde do vyfuku, tak by sa mohol spalovat na kluke,ale to by si zbadal,ked vyradis,tak by preblikovalo mazanie... Ale to bolo na starych autach...
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

A co stírací gumičky na vodítkách ventilů :?:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
phalanx
Kontaktovat uživatele:

Re: olej

Příspěvek od phalanx »

za 7 rokov ani jedno dolievanie
Shibby

Příspěvek od Shibby »

me olej rozhodne nepapa a jezdim jako prase (plnej kotel /brzda , plnej kotel .....) ale lehce mi propousti tesneni pod hlavou ale malilinko takze olej nedolejvam :)
palladin

Příspěvek od palladin »

Stieracie gumicky by to mohli byt najskor...
Ale ako pozeram, tesnenie pod hlavou vedie... :)

Mne je to jedno ja menim olej zhruba po 5tis. km.,takze ak aj nieco chyba,tak velmi malo...
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Při tomhle stylu jízdy je to způsobené pístníma kroužkama a simerinkama na ventilech ;)
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoslav Hološka »

No kluci mne Nexia zacala v poslednom obdobi papat 1 liter oleja na 2400 km. Dal som do servisu vymenit piestne kruzky a je z toho GO motora! Poskodene piesty,kruzky,blok,ojnica. Pozrite sa na Nexia forum,tam to rozoberame. Predtym mi nezrala vobec od vymeny po vymenu.
palladin

Příspěvek od palladin »

V poslednom obdobi? Odvija sa to od dakeho zasahu do motora,alebo dakej zmeny napr. zmeny typu oleja... ? (Ja som presiel od mineralu na polosyntetiku a po vymene klepu voditka,kym sa nezohreje a nedotlaci olej vsade)
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Odvijalo sa to postupne zrejme od doby,kedy som to dal nachipovat. To tvdri servis,aj ked ja tomu velmi neverim.
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

palladin píše:V poslednom obdobi? Odvija sa to od dakeho zasahu do motora,alebo dakej zmeny napr. zmeny typu oleja... ? (Ja som presiel od mineralu na polosyntetiku a po vymene klepu voditka,kym sa nezohreje a nedotlaci olej vsade)
Ale na syntetiku uz radsej neprechadzaj. Nechaj tam polosyntetiku a zmier sa s tym,ze to za studena klepoce. Ktory magor tam od nova daval mineral? Do dvojvackovych motorov je to horsie ako tam dat Fritol...
palladin

Příspěvek od palladin »

Otec to kupoval a uz predosly majitel (asi aby usetril) tam mal daku sracku, myslim daky mogul .... :( Ja viem ze na plnu syntetiku uz nemozem prejst.(ak nechcem zadret motor,alebo aby bol ako olejnicka)
Kedze zatial jazdim kratke trasy tak to menim po 5000. Stoji ma to okolo 700 - 900 aj s filtrom, podla toho aku znacku kupim.
Teraz mam texaco 10W40 po 150 za liter.
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Dobry vyber sucasneho oleja,zly vyber auta v minulosti. Radsej kupit Espero o 5.000 korun drahsie ale s plnou alebo aspon polo syntetikou od nova. Pre mna je pouzity typ oleja rozhodujuci faktor pri kupe ojazdeneho auta. Svoju Nexiu som vyberal 2 mesiace - 1. majitelka zena a bolo to v pohode az doteraz. Teraz ju mam v servise na GO. Vid prispevky v Nexia fore.
palladin

Příspěvek od palladin »

Mne to auto ostalo po otcovi,takze aj ked by som si predstavoval nieco ine,tak musim byt spokojny aj s tym co mam... Ale este to nieje take strasne ako niektore ine espera... A nehodlam menit voditka len kvoli tomu ze klepu, mozno az keby trebalo menit tesnenie pod hlavou ...
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“