Kluci,GO motora!!!

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Kluci,GO motora!!!

Příspěvek od Radoslav Hološka »

Zdravim vsetkych kolegov po 3 mesiacoch stravenych na sluzobnom pobyte v Zline v CR! Zaroven sa ospravedlnujem za mensi pocet prispevkov,nemal som tam casty pristup k netu. Teraz tu budem castejsie tak ako predtym,uz budem pracovat na Slovensku. Ale k veci.
Uz pocas pobytu v CR a castom jazdeni po okrese ZL som pozoroval na svojej Nexii zvysenu spotrebu motoroveho oleja. Davam SHELL HELIX ULTRA 5W40,mam naj. 130.000 km,chiptuning,sportovy filter som nechal aj na zimu,vyfuk SUPERSPRINT,odhadovany zvyseny vykon na 101k.
A zrejme (dufam,ze nie) v tom je kamen urazu. Po prichode domov na Slovensko som odviezol Nexiu do servisu na pravidelnu servisnu prehliadku + vymenu piestnych kruzkov a vsetkych casti suvisiacich so zvysenou spotrebou oleja. Dnes doobedu mi volal cely hotovy sef servisu aby som tam ihned prisiel. Rozobrata hlava,blok motora,vybrate piesty s ojnicami. Vysledok: Uplne znicene piestne kruzky,ryhy v samotnych piestoch,ryhy na stenach 3 valca,chytene ryhami aj ostatne 3 piesty,niekde z piestov dokonca odpadavali kusky kovu. Podla servisakov dosledok chipovania. Podotykam,ze zvyseny vykon ani krutiaci moment som nikdy naplno nevyuzival ako drak z tuningovych zrazov,mozno 5-6 krat v kritickej situacii pri predbiehani. Na zaver dodam,ale to mozno viete z mojich predoslych prispevkov,ze povodnej majitelke pri 68.000 km roztrhlo rozvodovy remen a v tom istom "mojom" servise jej robili generalku hlavy valcov,tesnenia atd. Mne pri 109.000 km prasklo z nicoho nic tesnenie pod hlavou valcov a trosku nacalo aj hlavu valcov. Menili mi to,hlava bola zvarana,ostatne veci znova pomenene. A teraz znova toto! Generalka bloku a vlastne uz celeho motora. Co to moze preboha byt? Myslite ze tak ako tvrdia v servise dosledok nachipovania? Odporucaju mi vratit tam povodne original parametre a tuningovy chip hodit do kosa. Uz teraz setrim dobrych 30.000 Sk na aktualnu opravu. Som aj ja z toho hotovy...
Reklama

Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kruger !!! »

nemilá věc, proto si radši všechno dělám na autech sám, je to jistější. je fakt, že na nexii jsou některé náhradní díly obvzláště drahé !!!
olin

motor

Příspěvek od olin »

to tě docela lituji,ale nechceš radši vyměnit celý motor,možná by se vyplatilo za ty peníze dovézt auto na ND, třeba na mobile.de něco najdeš nebo v annonci jinak držím pace,měl jsi tady vždy dobrý příspěvky
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Nexiu nedam ani za nic,nech to stoji co to stoji! Uz len kvoli tomuto foru a Vam vsetkym skvelym kolegom! Dakujem Olin...
O tom motore som uvazoval,ale tych starosti okolo toho. Takto radsej investujem do motora,ktory uz trosku poznam a bude vlastne ako novy. Na jar si ho pomalicky zabeham,vzdy som tuzil mat novy motor a zabehnut si ho podla svojho stylu jazdy. Nejako to prezijem,najviac ma mrzi to,ze nemam na com jazdit,peniaze uz nejako nasetrim na tu opravu.
Pouzivam rodicovsku Feliciu 1.3 ale je to neporovnatelne s raketou zn. Nexia! Skodovkari prepacte...
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Radoslave, důsledek čipování to bý může ale ani nemusí. Není totiž chip jako chip. Nevím, do jaké míry byla ona firmy, která Ti řídící jednotku přeprogramovávala, kvalitní.
Kvalitní chipování a zvedání výkonu totiž v praxi znamená několikačetné změny programu a průběžné měření výkonu na brzdě.
Je ale fakt, že asi ani kvalitní chip nebude "nevinný", protože motor je stavěný na určité hodnoty, které se přeprogramováním změní...
Ze svého okolí znám sám mnoho lidí, kteří v důsledku chipování přišli o motor...

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

No vdaka Ivanko. Teraz som uz aj ja mudry. V servise mi jednoznacne odporucaju dat povodnu RJ,resp. iba povodny chip. Firma,ktora mi to pred 2 rokmi robila je seriozna,renomovana,jediny bol ochotny urobit Daewoo. Ostatni sa toho bali,preco asi? Ved RJ je nemecka,resp. z Opla. Asi fakt dam opravit chip na povodne hodnoty. Ale nejazdil som s tym precipovanym autom ako prasa,ak by ano,necudoval by som sa tomu,ale vyssi vykon som vyuzil zopar krat. A bol som osobne pri chipovani,videl som rezervne hodnoty v jeho pocitaci,ktore povoloval vyrobca. A nedali sme tie najvyssie hodnoty,aj ked mi ich tiez ponukal,potom sme sa vsak zhodli,ze je lepsi kompromis a zlata stredna cesta. Ale asi dam na radu servisu,nerad by som sa u nich ukazal o mesiac s tym istym problemom...
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Šlo by od Tebe ten program nebo modifikovanou ŘJ nějak odkoupit? Ne, že by mě to nelákalo na sprinty... :D

To není tím, že by se jiné firmy Daewoo bály, ale tím, že nemají zkušenosti, protože výroba chipu by se jim zřejmě nevyplatila....

Nexia² project

Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Ivan,najradsej by som ju vyhodil von oknom! Ale nepredbiehajme,mozno tomu chipovaniu krivdim a problem bol v niecom inom. Moju RJ by som aj rad vymenil za povodnu originalnu RJ na 1.5 16V,r.v. 1996. Nevies o nejakej? Nova u nas vraj stoji okolo 15.000 Sk co zatial nechcem riesit. Najprv musim zaplatit ten poskodeny motor a potom pocas zabehu si musim zabezpecit aj povodnu RJ. Ten chlapik by mal mat moj povodny chip niekde doma v zalohe,ale su to uz 2 roky,zatial som ho nekontaktoval. Mozno fakt kupim nejaku komplet RJ,nie len povodny chip.
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

ŘJ je hrozná pálka, kromě té své 8) o ničem nevím...
Doufej, že ten chlapík bude mít Tvůj software doma zálohovaný, protože to by asi vyšlo nejlevněji...

Nexia² project

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

no ..clovece stym motorom ti nezavidim...

vyrobcovia standardne chipuju RJ taq aby tam bola este rezerva cca 10%

napr. u 50kW Feldy je zvysenie na 55kW este v pohode, a niajako to
neohrozuje zivotnost motora..

BTW nemash nafotene neake fotky toho tvojho teraz uz rozbiteho motora ???

mozno by som z toho nieco vedel vycitat...

a piestne kruzky ti uz niekedy menily..??
alebo si si ich dal menit teraz prvy kraat..??
..co ti zvarali na hlave ..??? prasklinu..?? ci len neaku ryhu..??

.....[zvedavy som co :mrgreen: ]...

BTW ..
JA MAAAM ESTE STAALE JEDEN MOTOR NAVYSE... :lol:
keby si xel...este nezabehnutyyy...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ivane,zistis mi prosim u Vas ceny novej RJ? Co je podla Teba hrozna palka? Ak to bude do 10.000 Sk,pouvazujem o novej. Toho chlapika z tuningovej firmy ktory mi robil chip nechcem s tymto otravovat. A vies,ze ja do Nexie vzdy kupujem iba nove veci... Preto by som chcel RJ najradsej novu,nejazdenu,ze si to vsetko zabeham sam. Nech moja Nessie este nejaky ten rok pojazdi. Aspon kym dosplacam leasing!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

McLaren,aky mas Ty motor? 16V? Cena? Foto nemam,auto je v servise. Piestne kruzky mi menia prvy krat. Moja Nexia ma seriovo 66kW a spolu s chipom,vyfukom a filtrom dokopy okolo 74 kW. Takze urcite este v tolerancii vyrobcu. V hlave mi zvarali prasklinku v dost nepristupnom kanaliku zvnutra. Ale v pohode. Horsie teraz tento blok,piesty,kruzky...
Tak mi ponukni Tvoj motorik. A RJ nemas?
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

no ..
co som do toho motoru vrazil racej ani nexi vedet...
cca 40 litrov...

je to 16Vcko..

Obrázek
Obrázek
Obrázek

a nova RJ stoji 11660 bez DPH...(16217239)

takze za starsiu by som dal tak 7-8tis maximaalne...
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

McLaren,co znamena to cislo v zatvorke za cenou? No vidis,ja mam uz troch predavajucich. Jeden mi ponuka za 1500 Sk riadiacu jednotku. Za 10000 Sk komplet motor s kabelazou okrem palca rozdelovaca... Druhy chce za RJ 3000 Sk a treti 5000 Sk s tym,ze mi ju privezie,odskusa a zapoji. Keby nahodou nesla dobre,nic ma to nebude stat.
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Radoslav Hološka píše:McLaren,co znamena to cislo v zatvorke za cenou? No vidis,ja mam uz troch predavajucich. Jeden mi ponuka za 1500 Sk riadiacu jednotku. Za 10000 Sk komplet motor s kabelazou okrem palca rozdelovaca... Druhy chce za RJ 3000 Sk a treti 5000 Sk s tym,ze mi ju privezie,odskusa a zapoji. Keby nahodou nesla dobre,nic ma to nebude stat.
To cislo v zatvorke je katalogove cislo...
teda podla toho sa to objednava...

ty za 1500 jednotku... :shock:
ak ju nebudesh xiet..TAQ JA JU BEREM... :mrgreen:
..ak teda bude na nej to cislo co som pisal v zatvorke...

a ten motor co ti ponukaju za 10 litorv...
...to je zadrety alebo co ... :lol: :lol: :lol:

my sme zo susedou kupovali druhy za 25 na vrakovisti...
a to mali tendenciu z toho odmontovat vsetko moznee...

by som xel vidiet do toho motora..
ked ho predava za 10...
..za 5 litorv sa tu v BA predavaju vylaagrovane 105 a 120..
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“