zdravim,
vcera som si bol prezut nubiru na letne pneu a penuservisman mi oznamil ze si musim cim skor vymenit predne capy (na lavom kolese je vybuchany dolny cap, na pravom kolese horny cap)
pak som si vsimol ze auto mi strasne moc plave pri pridani plynu alebo pusteni plyn. pedalu.... ked mi auto takto "plava" tak to robia tie capy ci ?
popripade ak volakto menil tieto capy v servise co to tak stalo ? pozeral som elit.sk a tam to stoji okolo 20eur, len by ma zaujimalo za robotu kolko by vypytali bo mi spominal pneuservisman ze tam treba dat dole ramena a neviem co secko...
vdaka
dolne capy prednych kolies
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Reklama
Re: dolne capy prednych kolies
no když auto plave při přidání a ubrání plynu jsou to spíš silentbloky na ramenech. Samo ty klouby jsou taky namáhaný a na dnešních silnicích opravdu pořádně, ale "plavání" asi nezpůsobí protože když v nich bude vůle několik mm tak ti upadne kolo
Trochu nerozumím tomu kde našel ten mechanik horní čep ? Na zavěšení je jen jeden a to dole na rameni. V případě že říká horní, mohl by to být čep řízení, ev. horní uložení tlumiče......
Trochu nerozumím tomu kde našel ten mechanik horní čep ? Na zavěšení je jen jeden a to dole na rameni. V případě že říká horní, mohl by to být čep řízení, ev. horní uložení tlumiče......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Matusak
- Kontaktovat uživatele:
no len doteraz ked som mal zimne pneu tak som nemal problem s tym plavanim. len teraz ked mi nemohol dat dole kolesa predne tak jak do toho busil kladivom tak ja neviem mozno sa uvolnili alebo neviem co.. kazdopadne mi povedal ze to koleso by sa nemalo hybat a mne sa hybalo o par mm ked bolo auto na dvihaku nebolo tam napevno
preto sa teraz bojim ze sa to ulomi a ja si nabijem drzku.
teraz som spozoroval ze staci len ked nabehnem na nejaku jamu alebo tak tak mi auto zmeni samo smer cize nerobi mi to len pri pridani/ubrani plynu
no tak ten horny cap myslel asi ten riadiaci cap alebo co... ale ze ked ten upadne ze to neni take katastroficke ako ked mi upadne ten dolny cap
preto sa teraz bojim ze sa to ulomi a ja si nabijem drzku.
teraz som spozoroval ze staci len ked nabehnem na nejaku jamu alebo tak tak mi auto zmeni samo smer cize nerobi mi to len pri pridani/ubrani plynu
no tak ten horny cap myslel asi ten riadiaci cap alebo co... ale ze ked ten upadne ze to neni take katastroficke ako ked mi upadne ten dolny cap
no ty dolní čepy jsou v rameni nanýtovaný, takže musíš nýty ubrosit flexou a nový čep chytit do ramene pevnostníma šroubama, nebo vyměnit celý rameno i se silentblokama a čepem cca 1500,- za jedno, ale nedávej tam ty levný polský, za 5-10k km jsi zas tam kde jsi teď
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125