Nefunkční blinkry

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
voza74

Nefunkční blinkry

Příspěvek od voza74 »

Zdravím Lanosáky,
vlastním sedan r.v.97, 1,5SE, najeto 205 tis. km, do 200 tis. km naprosto bezproblémový vůz, ale teď jako by se toho magického čísla zalekl a začíná se v něm postupně vše sr...., 201 tis odešla původní spojka - ložisko projelo přítlačákem, nová byla i s prací za 8 tis. v noname servisu, hned poté začal cukat motor až chcípnul úplně - po 14 dnech v značkovém servise hlásili že chyba byla někde ve svazku kabelů - opraveno (před tím samo vyměnili kde co za 5 litrů.....) no a nyní přestali fungovat blikače, pákou to není neboť nejdou ani varovné blinkry, osobně tipuji na přerušovač či jak se to odborně nazývá, ve svém bývalém voze (Forman) jsem to řešil nákupem stíbrného válečku-přerušovače za pár korun a jeho výměnou samodoma, je něco podobného i v tomto voze, tipuji že by se to mohlo nacházet za plastovým krytem z boku palubky který jde otevřít pouze při otevřených dveřích řidiče. Je tomu tak? Měl někdo podobný problém? Nechce se mě to strkat opět do značkového servisu - zde v HK Olfincar, zase z toho udělají drama aspoň za 3 litry..... :?

Jinak pojistka je v poho, oni občas ty blinkry i na chvilku obživnou aby zase následně umřeli, jezdit se s tím dá ale je to o hubu na křižovatkách.....
Reklama

FoXo
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční blinkry

Příspěvek od FoXo »

Fuha s tymto som sa veru este nestretol tak tazko povedat oj ohladom toho prerusovaca. Z boku som si vsimol ze su dake relatka ale ktore je na blinkre a ci prave tam to je netusim.

Pokial ti obcas idu tak to poistka asi nebude.
Ked das vystrazne za pomoci stlacenia vystrazneho trojuholnika tak nejdu tiez?
Ja som sa raz odfajcil tak ze ked som toto tlacitko vybral tak mi blinkre nesli.
Ci nahodou tam nie su dake kontakty dofajkane.
A neukazuje ti sipky ani na pristrojocke ?

Pripadne premerat ci ide stava do ziaroviek ale ked nejdu blinkre tak asi to bude to iste
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
kesko

Příspěvek od kesko »

Tam ako píšeš je medzi relatkami aj prerušovač. Skus ho vytiahnuť a otvoriť. Mne tak raz prestali fungovať smerovky a elektrikar to otvoril a našiel odídeny spoj. Preletoval ho a smerovky fungovali dalej.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
voza74

Příspěvek od voza74 »

blikače nejdou ani právě tím spinačem s trojúhelníkem, šipky též ne, to bude nějaká blbost.....
ale jak na to přijít.....
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

a prerusovac ti aspon vtedy cvaka? ci drzi hubu :D
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
voza74

Příspěvek od voza74 »

když pohnu páčkou či pokud zmáčknu varovné blinkry, ozve se jen jedno cvaknutí a potom nic, jako když sepne relátko ale následně se už nic neděje

já měl teda s tou páčkou blinkrů před rokem a půl malej problém, najednou se z ní za jízdy začalo kouřit a šel docela smrad, musím přiznat že ve stovce na 4 proudové silnici nic moc pocit, hasičák v kufru :-), celou jsem ji rozebral a ukázalo se že na blinkrech (rozuměj tom měděnýmu plechu po kterým jezdí jezdec spojený s pákou a přepíná L/P) byl z vazelíny a bordelu takový šlem který to krátce vyzkratoval, po očištění to bezproblémů fungovalo až do předvčerejška...., dneska jsem páčku vyndal a rozebral ale žádný mechanický problém tam není....proto jí vinu nedávám i když podezření jsem na ní měl, vyvedlo mě ale z toho to že nejdou varovné blikače, ty totiž když jsem měl rozebranou páčku před rokem a půl tak fungovaly...

ale po zkušenostech s tím motorem kdy opravili kde co objednali i čidla který tenhle typ motoru nemá :D ale k jejich cti mě je nenaůčtovali, nakonec když vždy motor chliku šel a po pár kilometrech i s mechanikem chcípnul v polích začali hýbat kabeli v motoru až když popadli jeden svazek a pohnuli s ním začal se motor dusit pak to opravili, tak už tady věřím tomu že to bude podobná pitomost, nebo ten přerušovač - doufám.....
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Tebe sa ta packa podarila rozobrat? Kokso ja som nad tym maturoval hodne dlho a nakoniec sa mi nepodarilo a potom uz som sa ani neodvazil a to som rozobral uz hocico :D

Mne zase nejde prava smerovka ked len jemne tuknes tak by mal raz bliknut a to proste nic. Do lava ide tak som chcel rozobrat a kuknut ale som skoncil :D
Seat Altea XL 1,6 TDI
voza74

Příspěvek od voza74 »

rozebrat jde docela dobře, neboj se toho, nejdříve je na zobáčcích plast který tvoří kryt kolem toho napojovacího konektoru a potom vycvakneš druhou půlku toho spínače, zůstane jen páka s měděný jezdcem na pérku který se posouvá do leva či do prava, hele jsem technik a hrozně blbě se to jen popisuje, pokud chceš tak jen pro tebe ho zítra vyndám a nafotím ti to :D :D, s tím nemám problém, jinak taky mě trošku prasknul při první rozebírání - odloupnula se část toho horního spínače, jde to aspoň líp rozebírat :D na funkčnost to nemá vliv, chce to ale hodně malý šroubovák a aspoň 4 ruce....

ona v tom je taková bílá vazelína a spousta prachu a též ten jezdec tam drží jen tak tak, takže pokud se ti pohnul tak už na jednu stranu nedosáhne jsou to krátký dráhy.. navíc když ho rozbiješ tak jsem koukal na e-cat stojí 900,- nevím jak s poštovným na slovensko....
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

ved to ze aj 4 ruky je malo toto mi vobec neslo skusal som tenkymi sravobvacikama ale bal som sa ze to doseriem tak som sa na to potom vybodol.

A predstava ze co je vo vnutiri aby mi to nevypadlo a nemusel utekat kupovat nove :D
Seat Altea XL 1,6 TDI
blackjohn

Příspěvek od blackjohn »

Zkus se podívat na relé blinkrů, je někde nad levým kolenem řidiče pod palubkou, u Lanose je to možná přístupné ze strany palubky od dveří, pod krytem. Mělo by být zelené, může být jen studeňák na relé, jinak stojí pár stovek, ale mám jedno doma, kdyby náhodou.
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Odpovědět

Zpět na „LANOS“