Anténa- částečná výměna

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
tomashrabek
Kontaktovat uživatele:

Anténa- částečná výměna

Příspěvek od tomashrabek »

Po přivezení auta domů jsem zjistil, že anténa má ulomený šroub z prutu uvnitř základny. Povolit to nešlo díky zareznutí, tudíž jsem počital s výměnou celé antény. Ale nechtěl jsem kupovat originál, ale také jsem nechtěl tahat novou kabeláž neoriginíl antény k rádiu, která není rozebíratelná. Koupil jsem za 140 Kč podobnou a rozebíratelnou. Starou anténu jsem odšrouboval po sundání světla interiéru, které je na dvou šroubcích.
Původní anténa měla jen tlustší objímku, která je vedena dále koaxem k rádiu, nevadilo to, dal jsem delší šroub a vše funguje jako nové......
Kdo nic nedělá, nic nezkazí :o)
Reklama

alvin
Kontaktovat uživatele:

Re: Anténa- částečná výměna

Příspěvek od alvin »

Ja som mal na Matizkovi anténu zo Š120/Favorit,a problém s možnou (ne)tesnosťou som vyriešil tak,že som použil podložie s tesnením z tej pôvodnej,ktorá sa mi taktiež ulomila a a "Zafugoval" všetky spoje silikonovym tmelom čiernej farby. Ona tá anténa funguje bezchybne,myslím,dodnes.
Až na to,že zas jedno zbytočné založenie novej témy,anténu sme riešili tu :roll: :roll: :roll:
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic. ... lit=antena
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
J.Bad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Bad »

tomashrabek píše:Po přivezení auta domů jsem zjistil, že anténa má ulomený šroub z prutu uvnitř základny. Povolit to nešlo díky zareznutí, tudíž jsem počital s výměnou celé antény. Ale nechtěl jsem kupovat originál, ale také jsem nechtěl tahat novou kabeláž neoriginíl antény k rádiu, která není rozebíratelná. Koupil jsem za 140 Kč podobnou a rozebíratelnou. Starou anténu jsem odšrouboval po sundání světla interiéru, které je na dvou šroubcích.
Původní anténa měla jen tlustší objímku, která je vedena dále koaxem k rádiu, nevadilo to, dal jsem delší šroub a vše funguje jako nové......
Bacha na to original antena má obrácený závit... díky tomu jsem o ní přišel v myčce - kde je jasně vidět že jí máš sundat a já za to bral jak to šlo a nic.. a tak jsem jí jen sklopil že to bude stačit - nestačilo - když šel kartáč zpět tak to luplo a byla anténa za stěračem - no a po vyjetí z myčky a delšímu zkoumání zjištěn levý závit!! Tak původní šroub vydnat dát tam pravý a k tomu normální anténu!!
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
tomashrabek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomashrabek »

Jo, ten opačný závit je možný. Já męnil komplet vše a závit na nové je standard.... A jak se stále řeşí ta délka, mě je nejvíc sympatická ta dlouhá co tam má být. Krátká z jiných aut se mi tam nelíbí. Zejména díky tomu, že při výmęně celého kompletu antény krátké, není možný żádný stavitelný sklon.....
Kdo nic nedělá, nic nezkazí :o)
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“