olej
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Pravdu povediac uz dlho som stav oleja nekontroloval.
Len si spominam, ze prvy majitel mojho Espera tiez jazdil tvojim stylom "brzda-plyn /plny plyn /" a raz dosiel na servisnu prehliadku. Mechanik sa len cudoval ze motor sa nezadrel. Oleja tam uz vela nemal. Ale myslim, ze keby si sa s tym prvym majitelom trosku povozil, druhy krat by si s nim do auta uz nesadol.
Len si spominam, ze prvy majitel mojho Espera tiez jazdil tvojim stylom "brzda-plyn /plny plyn /" a raz dosiel na servisnu prehliadku. Mechanik sa len cudoval ze motor sa nezadrel. Oleja tam uz vela nemal. Ale myslim, ze keby si sa s tym prvym majitelom trosku povozil, druhy krat by si s nim do auta uz nesadol.
R.I.P
aktuálne: Renault Megane III. 1.6 16V 100k
aktuálne: Renault Megane III. 1.6 16V 100k
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
Ale na syntetiku uz radsej neprechadzaj. Nechaj tam polosyntetiku a zmier sa s tym,ze to za studena klepoce. Ktory magor tam od nova daval mineral? Do dvojvackovych motorov je to horsie ako tam dat Fritol...palladin píše:V poslednom obdobi? Odvija sa to od dakeho zasahu do motora,alebo dakej zmeny napr. zmeny typu oleja... ? (Ja som presiel od mineralu na polosyntetiku a po vymene klepu voditka,kym sa nezohreje a nedotlaci olej vsade)
Otec to kupoval a uz predosly majitel (asi aby usetril) tam mal daku sracku, myslim daky mogul .... Ja viem ze na plnu syntetiku uz nemozem prejst.(ak nechcem zadret motor,alebo aby bol ako olejnicka)
Kedze zatial jazdim kratke trasy tak to menim po 5000. Stoji ma to okolo 700 - 900 aj s filtrom, podla toho aku znacku kupim.
Teraz mam texaco 10W40 po 150 za liter.
Kedze zatial jazdim kratke trasy tak to menim po 5000. Stoji ma to okolo 700 - 900 aj s filtrom, podla toho aku znacku kupim.
Teraz mam texaco 10W40 po 150 za liter.
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
Dobry vyber sucasneho oleja,zly vyber auta v minulosti. Radsej kupit Espero o 5.000 korun drahsie ale s plnou alebo aspon polo syntetikou od nova. Pre mna je pouzity typ oleja rozhodujuci faktor pri kupe ojazdeneho auta. Svoju Nexiu som vyberal 2 mesiace - 1. majitelka zena a bolo to v pohode az doteraz. Teraz ju mam v servise na GO. Vid prispevky v Nexia fore.