Výstražné vesty
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výstražné vesty
Páni nenechte sa blbnout opravdu je potrebné mať vesty ale je to každého vec no po kontrole sa obráťte na PPPčka on isto vie ako sa vám vrátí 60€.Som pri každom výjazde pri polícii a tak Vám to píšem z vlastnej skúsenosti RV-RS-KE-PP-RA-BB-MI-HE to sú 100% okresy kde Vás bez milosti pokutujú ať máte na sebe čokolvek tak oni budú podla zákona vyžadovať REFLEXNÚ VESTU takže už viac tu nenapíšem je to zbytočné Já síce mám služobný preukaz ale aj keď to občas považujem za zbytočné tak vestu vozím v počte 2 kusy a hotovo.
- Reklama
presne tak Peha aj ja mám este staru zlto zelenu co máme aj v robote ale bez nápisu polícia a oranžovú čo je v novej vyhláške sa mi zdá že aj v 8/2009 o cestnej premávke .... a nie len v aute je dobre mať ..ale určite každí z Vás už nadával na neosvetlených chodcov ktorých ste zbadali v poslednej chvíli ..a vynadali ste mu do kk...ov ... tak keby že mal vestu tak by ste ho videli už dávno ..tak isto je potrebné aj pri výmene kolies alebo ked sa pohybujete na vozovke za zníženej viditeľnosti alebo aj cez deň.-peha- píše:Páni nenechte sa blbnout opravdu je potrebné mať vesty ale je to každého vec no po kontrole sa obráťte na PPP on isto vie ako sa vám vrátí 60€.Som prio každom výjazde pri polícii a tak Vám to píšem z vlastnej skúsenosti RV-RS-KE-PP-RA-BB to sú 100% okresy kde Vás bez milosti pokutujú ať máte na sebe žokolvek tak oni budú podla zákona vyžadovať REFLEXNÚ VESTU takže už viac tu nenapíšem je to zbytočné Já síce mám služobný preukaz akle aj keď to občas považujem za zbytočné tak vestu vozím v počte 2 kusy a hotovo.
-Blacky Aveo sedan ...1,4 16V Komfort + LPG Zenit Compact, 2009, 195/45 R16 Dunlop SP SPORT9000, SS Sport Hanzo disky, Audiovox DVD/GPS, JBL GT sound system, matt Black - AP GARAGE
-Honda Accord Tourer Executiv, 2.2 i-dtec, 2009
8/2009
ŠTVRTÁ HLAVA - OSOBITNÉ USTANOVENIA O NIEKTORÝCH
ÚČASTNÍKOCH CESTNEJ PREMÁVKY
Osobitné ustanovenia o chodcoch - § 52
3,. . Za zníženej viditeľnosti mimo obce musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.
§ 54
Pre organizovaný útvar chodcov, najmä útvar ozbrojených síl, útvar školskej mládeže alebo pre sprievod, primerane platia práva a povinnosti vodičov podľa tohto zákona.
Za zníženej viditeľnosti musí byť organizovaný útvar chodcov označený vpredu po oboch stranách neoslňujúcim bielym svetlom a vzadu takisto po oboch stranách červeným svetlom. Vedúci útvaru chodcov a chodci idúci v poslednom rade v smere chôdze musia mať mimo obce za zníženej viditeľnosti oblečený reflexný bezpečnostný odev.
§ 6
Povinnosti niektorých vodičov a spolujazdcov
3) Vodič motorového vozidla, ktoré je povinne vybavené bezpečnostným odevom,[4]) je povinný mať bezpečnostný odev oblečený, ak sa zdržiava na vozovke mimo vozidla počas núdzového státia, najmä pri prerušení jazdy pre chybu na vozidle alebo v dôsledku dopravnej nehody; pritom nemožno použiť taký bezpečnostný odev, ktorý je zameniteľný s bezpečnostnými odevmi používanými ozbrojenými silami alebo ozbrojenými bezpečnostnými zbormi.[5])
3,. . Za zníženej viditeľnosti mimo obce musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.
§ 54
Pre organizovaný útvar chodcov, najmä útvar ozbrojených síl, útvar školskej mládeže alebo pre sprievod, primerane platia práva a povinnosti vodičov podľa tohto zákona.
Za zníženej viditeľnosti musí byť organizovaný útvar chodcov označený vpredu po oboch stranách neoslňujúcim bielym svetlom a vzadu takisto po oboch stranách červeným svetlom. Vedúci útvaru chodcov a chodci idúci v poslednom rade v smere chôdze musia mať mimo obce za zníženej viditeľnosti oblečený reflexný bezpečnostný odev.
§ 6
3) Vodič motorového vozidla, ktoré je povinne vybavené bezpečnostným odevom,[4]) je povinný mať bezpečnostný odev oblečený, ak sa zdržiava na vozovke mimo vozidla počas núdzového státia, najmä pri prerušení jazdy pre chybu na vozidle alebo v dôsledku dopravnej nehody; pritom nemožno použiť taký bezpečnostný odev, ktorý je zameniteľný s bezpečnostnými odevmi používanými ozbrojenými silami alebo ozbrojenými bezpečnostnými zbormi.[5])
-Blacky Aveo sedan ...1,4 16V Komfort + LPG Zenit Compact, 2009, 195/45 R16 Dunlop SP SPORT9000, SS Sport Hanzo disky, Audiovox DVD/GPS, JBL GT sound system, matt Black - AP GARAGE
čiže máte to tu pekne jasno že oranžová vesta je OK a tie žlto zelené už vyšli z módyp.lorant píše:8/2009
§ 54
§ 6
Je mi jasne, ze hladat zakon sa kazdemu leni ale ked tu skopirujem kompletne pismeno b z paragrafu o povinnej vybave priamo zo zakona a ani to si nik neprecita tak to uz akosi nechapem.
Ak niekto zaplati pokutu za to za co nemusi je to jeho problem. Nie je to spravodlive ale zivot nie je spravodlivy. Ja viem ze zakony su riadna dzungla, alebo skor bordel, takze nikto nepozna vsetky zakony, ja sam sa priznam, ze mam najma v poslednych upravach riadne medzery ale ako som cital nie som sam, dokonca autoskoly maju po vycinoch poslednych vlad a ministerstiev vnutra poriadne problemy odovzdat ziakom dostatocne vedomosti, vhodne ucebnice neexistuju, tie co su su nedostatocne, zakony si tu kazdu chvilu niekto meni ako mu pride. A policajny prezident obcas v telke zavadza obyvatelstvo, naposledy o lekarnickach. Je sice pravda ze co povie pan policajny prezident je pre policajtov slovo svate, aj ked to v zakonoch nema oporu ale ked poznate prislusny zakon a viete ze ste v prave nemate sa policajtom co dat a zaplatit, lebo ked zaplatite uz mate smolu, priznali ste vinu a k comu to nik neeviduje. Na blockoch to nemate.
Takze ak mam nejake medzery v zakonoch opytam sa to ano, ale na konkretny zakon a presne znenie si uz radsej hladam sam a neverim vsetkemu co novinari pisu.
Ak niekto zaplati pokutu za to za co nemusi je to jeho problem. Nie je to spravodlive ale zivot nie je spravodlivy. Ja viem ze zakony su riadna dzungla, alebo skor bordel, takze nikto nepozna vsetky zakony, ja sam sa priznam, ze mam najma v poslednych upravach riadne medzery ale ako som cital nie som sam, dokonca autoskoly maju po vycinoch poslednych vlad a ministerstiev vnutra poriadne problemy odovzdat ziakom dostatocne vedomosti, vhodne ucebnice neexistuju, tie co su su nedostatocne, zakony si tu kazdu chvilu niekto meni ako mu pride. A policajny prezident obcas v telke zavadza obyvatelstvo, naposledy o lekarnickach. Je sice pravda ze co povie pan policajny prezident je pre policajtov slovo svate, aj ked to v zakonoch nema oporu ale ked poznate prislusny zakon a viete ze ste v prave nemate sa policajtom co dat a zaplatit, lebo ked zaplatite uz mate smolu, priznali ste vinu a k comu to nik neeviduje. Na blockoch to nemate.
Takze ak mam nejake medzery v zakonoch opytam sa to ano, ale na konkretny zakon a presne znenie si uz radsej hladam sam a neverim vsetkemu co novinari pisu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Lenže kámo Já necitoval z novin ale z našich vestníkou MV SR ktoré Nám pravidelne na útvar chodia a mimochodom v tom že hasiči majú reflexné doplnky tak to Ti vysvetlím už inak rok žiadame aby sme dostali oranžové alebo zelené vasty lebo život máme len jeden a tie pásiky čo máme na zásahovom obleku tak tie sú viditelné len v tme po nasvietení a tak chceme aj My vyzerať ako záchranky alebo Polícia ktorý majú vesty.Vieš ono s tema našima doplnkama ako píšeš je to poriadný adrenalín keď smerom do vozovky alebo priamo na vozovke dačo robíš tak Ti garantujem že naše postavy v čiernom s troma pásikama sú takmer ako keď babka ide za šera z kostela.Takže aj keď umiestnenie vesty považujem za blbost tak jej vozenie v aute beriem ako velmi vydarenú vec a tak by proste auto malo mať vo výbave alespon jednu reflexnú vestu a bodka a som rád že ten zákon platí je to lepšie byť videný ako ležať pod kolesami druhého auta toho vídam dosť a dosť
moja reč-peha- píše:Lenže kámo Já necitoval z novin ale z našich vestníkou MV SR ktoré Nám pravidelne na útvar chodia a mimochodom v tom že hasiči majú reflexné doplnky tak to Ti vysvetlím už inak rok žiadame aby sme dostali oranžové alebo zelené vasty lebo život máme len jeden a tie pásiky čo máme na zásahovom obleku tak tie sú viditelné len v tme po nasvietení a tak chceme aj My vyzerať ako záchranky alebo Polícia ktorý majú vesty.Vieš ono s tema našima doplnkama ako píšeš je to poriadný adrenalín keď smerom do vozovky alebo priamo na vozovke dačo robíš tak Ti garantujem že naše postavy v čiernom s troma pásikama sú takmer ako keď babka ide za šera z kostela.Takže aj keď umiestnenie vesty považujem za blbost tak jej vozenie v aute beriem ako velmi vydarenú vec a tak by proste auto malo mať vo výbave alespon jednu reflexnú vestu a bodka a som rád že ten zákon platí je to lepšie byť videný ako ležať pod kolesami druhého auta toho vídam dosť a dosť
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Nehadajte sa ked sa mozete pobit Srandujem
Zhrnieme to cize vesta povinna a farba oranzova ano?
Zhrnieme to cize vesta povinna a farba oranzova ano?
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
ja som mal do vcera v aute iba jednu oranzovu vestu. Vcera som v Lidl-i kupil oranzove vesty (mali aj zelene) za 1.99E / kus. Kupil som tri. V aute sme styria, teraz ma kazdy svoju. U nas to sice nie je povinnost, ale vraj rakusaci si obcas daju zalezat na tom, aby bolo v aute tolko viest, kolko sa v nom vezie ludi. A pri sucasnom trende vyvoja cien vsetkeho do Rakus asi budem chodit castejsie, ako do domaceho Tesca . Teda tie vesty nie su ani uplne zbytocna a ani nakladna investicia.
p.s.: Dufam, ze ich nebudem musiet pouzit kuoli nicomu horsiemu, ako defekt.
ja som mal do vcera v aute iba jednu oranzovu vestu. Vcera som v Lidl-i kupil oranzove vesty (mali aj zelene) za 1.99E / kus. Kupil som tri. V aute sme styria, teraz ma kazdy svoju. U nas to sice nie je povinnost, ale vraj rakusaci si obcas daju zalezat na tom, aby bolo v aute tolko viest, kolko sa v nom vezie ludi. A pri sucasnom trende vyvoja cien vsetkeho do Rakus asi budem chodit castejsie, ako do domaceho Tesca . Teda tie vesty nie su ani uplne zbytocna a ani nakladna investicia.
p.s.: Dufam, ze ich nebudem musiet pouzit kuoli nicomu horsiemu, ako defekt.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Já myslím že by jsme to mohli ukončit.
Každý s nás má vlastní rozum tak ať se podle toho řídí. Myslím že my si vesty v autě vozit budeme a ppp nech se obleká do bund s refl. páskem.
Po uplinutí nějaký doby si pak můžeme napsat kdo kolik pokut zaplatil a jak dopadl při silnič. kontrole.
Každý s nás má vlastní rozum tak ať se podle toho řídí. Myslím že my si vesty v autě vozit budeme a ppp nech se obleká do bund s refl. páskem.
Po uplinutí nějaký doby si pak můžeme napsat kdo kolik pokut zaplatil a jak dopadl při silnič. kontrole.
Carthell Prg
- Scorpion.11