Výstražné vesty
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Re: Výstražné vesty
Tak mám chlapi dotaz: Co když budu nosit oranžovou bundu- musím mít ještě vestu?
Daewoo Nubira, Chevrolet Cruze 1.8LT, čtyřkolka SMC Jumbo R5
- Reklama
...jo pokud není reflexní a " schválená " , ...no nechám už toho, to nemá smysl
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
vestu mám už ve dveřích jinak na hlavu si dám čelovku na záda trojúhelník na pupek stroboskop
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
jj zelene ale uz som videl aj oranzove asi im ukradli
A teda ak sa nesmie nosit oranzova tak zlta sa skor podoba ich zelenej uplne na hlavu
A teda ak sa nesmie nosit oranzova tak zlta sa skor podoba ich zelenej uplne na hlavu
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
- Scorpion.11
Ten kdo má loketní opěrku tak všechny blbosti z ní vyhází a schová do ní vestu. A mi ostatní co nemáme ....zatím osobně mám vesty schovaný u rezervy i s ostatními věcmi .
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
na slovensku netreba mat vestu, staci mat odev s reflexnym prvkom alebo prvkami, ako je to presne v zakone, ci pouzili mnozne alebo jednotne cislo si uz nespomeniem, na farbe skutocne nezalezi, kludne aj cierny matny
-
- Kontaktovat uživatele:
pppčko nezavádzaj Nám tu tých čo nevedia lebo to čo si napísal je totálná blbosť a tak pre tých čo nevedia V SR JE POVINOSŤ MAŤ V AUTE REFLEXNÚ VESTU tu je citácia Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií SR a tak bacha vesta je povinná !!!!!
Vodič motorového vozidla a zvláštneho motorového vozidla po novelizácii zákona č. 315/196 Z.z. bude povinní nosiť mimo obce výstražnú vestu, keď sa na vozovke zdržiava mimo vozidla. V súlade s odporúčaním Komisie 2004/345/ES o uplatňovaní opatrení bezpečnosti v cestnej doprave povinnosť vodiča nosiť ochrannú vestu, ktorá bude spĺňať požiadavky uvedené STN EN 471 , ak sa nezdržiava vo vozidle, najmä za zníženej viditeľnosti, zníži dopravnú nehodovosť pri premávke na pozemných komunikáciách.
Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR zastáva názor, že pri dodržaní uvedených doporučení nebudete mať problémy s policajtmi vykonávajúcimi dozor nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.
Podľa vyjadrenia sekcie dopravnej politiky v súčasnosti prebiehajú intenzívne práce na urýchlené vydanie všeobecne záväzných právnych predpisov a nariadení vlády.
Vodič motorového vozidla a zvláštneho motorového vozidla po novelizácii zákona č. 315/196 Z.z. bude povinní nosiť mimo obce výstražnú vestu, keď sa na vozovke zdržiava mimo vozidla. V súlade s odporúčaním Komisie 2004/345/ES o uplatňovaní opatrení bezpečnosti v cestnej doprave povinnosť vodiča nosiť ochrannú vestu, ktorá bude spĺňať požiadavky uvedené STN EN 471 , ak sa nezdržiava vo vozidle, najmä za zníženej viditeľnosti, zníži dopravnú nehodovosť pri premávke na pozemných komunikáciách.
Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR zastáva názor, že pri dodržaní uvedených doporučení nebudete mať problémy s policajtmi vykonávajúcimi dozor nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.
Podľa vyjadrenia sekcie dopravnej politiky v súčasnosti prebiehajú intenzívne práce na urýchlené vydanie všeobecne záväzných právnych predpisov a nariadení vlády.
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Mimo obce = to znamena ze v BB ju nemusim mat a pokial idem mimo BB ju musim mat?
Seat Altea XL 1,6 TDI
-peha- píše:pppčko nezavádzaj Nám tu tých čo nevedia lebo to čo si napísal je totálná blbosť a tak pre tých čo nevedia V SR JE POVINOSŤ MAŤ V AUTE REFLEXNÚ VESTU tu je citácia Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií SR a tak bacha vesta je povinná !!!!!
No konečne to niekto napísal normálne .
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
nezavadzam, vesta, je len jedna z moznosti, nie je povinna a bezpecnostny odev mozete mat aj na sebe, je to stale v dosahu zo sedadal vodica
bezpečnostný reflexný odev,31) napríklad vesta, overal,
nohavice, bunda alebo pláštenka; bezpečnostný
reflexný odev sa umiestňuje v dosahu zo sedadla vodiča
vozidla,
31)
Napríklad STN EN 471 + A1 Výstražné odevy s vysokou viditeľnosťou na profesionálne použitie. Skúšobnémetódy a požiadavky (Konsolidovaný
text).
toto je citacia, to co si sem napisal je len citacia nejakeho volne a subjektivne vylozeneho zakona
este raz to upravim, uz som videl aj velmi peknu a dobre vybavenu lyziarsku bundu s paradnymi reflexnymi pasmi, na lyzovacke na nezplatenie, najma pri nocnom lyzovani aby vas mohli najst v slese, ak to nezvladnete, a na ceste takato bunda uplne postaci, bohuzial takychto odevov je stale malo, takze aj ja vlacim v aute vesticku. Medialna hysteria nad vestickami dokonca pokrocila do takej miery, ze nikoho a asi uz ani policajtov nezaujima na bycikli povinna vybava, napriklad za znizenej viditelnosti osvetlenie, len to ci ma cyklista vesticku. Takze tu mame furu cyklistov s vestickami ale bez osvetelenia, s vestickou ich vidno asi tak na 50metrov, zatial co s predpisanym osvetelnim by ich bolo vidno na niekolko sto metrov.
vozidla,
31)
Napríklad STN EN 471 + A1 Výstražné odevy s vysokou viditeľnosťou na profesionálne použitie. Skúšobnémetódy a požiadavky (Konsolidovaný
text).
toto je citacia, to co si sem napisal je len citacia nejakeho volne a subjektivne vylozeneho zakona
este raz to upravim, uz som videl aj velmi peknu a dobre vybavenu lyziarsku bundu s paradnymi reflexnymi pasmi, na lyzovacke na nezplatenie, najma pri nocnom lyzovani aby vas mohli najst v slese, ak to nezvladnete, a na ceste takato bunda uplne postaci, bohuzial takychto odevov je stale malo, takze aj ja vlacim v aute vesticku. Medialna hysteria nad vestickami dokonca pokrocila do takej miery, ze nikoho a asi uz ani policajtov nezaujima na bycikli povinna vybava, napriklad za znizenej viditelnosti osvetlenie, len to ci ma cyklista vesticku. Takze tu mame furu cyklistov s vestickami ale bez osvetelenia, s vestickou ich vidno asi tak na 50metrov, zatial co s predpisanym osvetelnim by ich bolo vidno na niekolko sto metrov.
Naposledy upravil(a) ppp dne úte úno 01, 2011 23:32, celkem upraveno 3 x.
Však jsem to psal jako srandu. Co by na to asi policajti říkali, kdybych měl běžnou bundu v oranžové reflexní, schválené atd. barvě a tvrdil jim, že je to reflexní vesta. Je to tedy stejná možnost jako vidět "drevokocúra", ale co kdyby?
Daewoo Nubira, Chevrolet Cruze 1.8LT, čtyřkolka SMC Jumbo R5
Ted mám stoho hokej, píšeš teda že vesta v SVK není povinná ???? Já jsem slyšel že je povinná !!!ppp píše:nezavadzam, vesta, je len jedna z moznosti, nie je povinna a bezpecnostny odev mozete mat aj na sebe, je to stale v dosahu zo sedadal vodica
vozidla,
31)
text).
Já teda nevím ale když bych jel na SVK a to jezdím často jsem Slovák a zastavil mně Policajt , chtěl ukázat vestu tak mu řeknu že žádnou nemám ALE MÁM bundu s reflexním páskem. Myslím že bych ho jenom vyprovokoval a on by mi napařil pokutu a bůh ví co by si na mně ještě našel.
Buď jsem to špatně pochopil, nebo si děláš legraci, nebo jsem debil já a mám špatné informace.
Carthell Prg
Řiď se tím, co napsal Peha - ten ví, o čem mluvítomask píše:Buď jsem to špatně pochopil, nebo si děláš legraci, nebo jsem debil já a mám špatné informace.
Přesně, taký si myslím že Peha ví o čem mluví.
je předse máš hasický anděl
je předse máš hasický anděl
Carthell Prg
Ked vam nestaci citacia zakona, tak neviem co uz chcete , snad je z nej kazdemu jasne co je povinne.
Asi mate radsej prezute novinarske vyklady zakonov, idealny zdroj je na natankuj.sme.
Napriklad peha keby naskocil do auta v reflexnej bunde co ma ako hasic (dufam ze dobre pisem hasic, fakt uz neviem ako sa dnes oficialne nazyvate) tak uz dalsiu kravinu v podobe vesticky nepotrebuje.
Ja uz som ticho, ked niekto chce poradit, uz asi budem reagovat len na sz, tu su vsetci mudri, len ja som lietadlo.
Asi mate radsej prezute novinarske vyklady zakonov, idealny zdroj je na natankuj.sme.
Napriklad peha keby naskocil do auta v reflexnej bunde co ma ako hasic (dufam ze dobre pisem hasic, fakt uz neviem ako sa dnes oficialne nazyvate) tak uz dalsiu kravinu v podobe vesticky nepotrebuje.
Ja uz som ticho, ked niekto chce poradit, uz asi budem reagovat len na sz, tu su vsetci mudri, len ja som lietadlo.