DPF, životnost motorového oleje.
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
DPF, životnost motorového oleje.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na lačety 2.0 D. Mám problém s tím, že se mi pravidelně, cca. asi po 3000 km rozsvěcí kontrolka životnosti oleje. Olej jsem si nechal vyměnit a provedli mi reset, jak životnosti oleje,tak i DPF. Po dalších těch málo kylometrech, to na mě začalo blykat znova. V servisu uznali, že se jedná skutečně o nějakou závadu, protože do 80 000 km jsem s tím neměl problémy, a množství oleje taktéž (jezdím pravidelně velké vzdálenosti, takže by prý s tím neměl být problém). Přeprogramovali mi jednotku motoru (zdarma), ale znova a znova to na mě bliká. Od té doby jsem ji začal ignorovat a nechal si měnit olej v pravidelných intervalech 30 000 Km, se svítící kontrolkou do ksichtu. Mám tam teď 163 000 Km a auto jezdí v pohodě akorát ta kontrolka. Pokaždé mi programují jednotku a bádají bez vísledku. Bohužel jsem přišel o garanci dříve než jsem měl, jinak bych auto vrátil. Asi ji nechám vyndat (doporučil mi kamarád, akorát ať si hlídám hladinu oleje a snad projdu i EMS). Nechcete to auto někdo koupit? + Výměna za Š105
- Reklama
Re: DPF, životnost motorového oleje.
Jakou máš spotřebu? Jde o to že každé i započaté a nedokončené vypalování filtru odebírá 3% životnosti oleje, pokud se vypaluje třeba 1x za 1000km vyměníš olej po 30000 km...... tak by to zhruba mělo být. Ten filtr má na sobě čidla na vstupu a na výstupu a nějaké čidlo teploty..... tedy jestli není problém tam a autí ti nevypaluje DPF každejch 100km..... nebo není už přicpanej atd. jinak určitě nechat na sebe svítit kontrolku není dobré, totiž při vypalování se do motoru vstřikuje ještě jedna až 2 dávky "do výfuku" a ty neshoří v motoru ale mají vypálit ten DPF samo se taky trochu dostane kolem koružků do oleje a olej se naředí naftou, z toho vyplývá i možné poškození motoru a turba....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Ano, ale mě motorového oleje nepřibívá a jiné chybové kódy se prý neoběvují, jen životnost oleje. Takže by, teoreticky k nadbytečnému počtu regenerací nemělo docházet. A zaplněnost Filtru je v pořádku podle diagnostiky, jinak by skusili vyměnit nějaké čidlo rozdílu tlaku před a za filtrem. Přemýšleli i o výměně jednotky motoru, ale nebylo by to zadarmo a není jistota, že to bude fungovat.
Jó, zapoměl jsem. Filtr pevných částic stojí polovičku toho co nový SPARK.
- Hanzy
Kolikrat to tady budeme mit to tema zemedelske techniky?
Prisetri pulku a kup Sparka male ale aspon auto
Prisetri pulku a kup Sparka male ale aspon auto
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Spark neni auto, ale krabička sebevrahů na kolech. Výš jak ten dýzl táhne pěkně od spoda?
- Hanzy
Novy Spark je trikrat bezpecnejsi nez to stare Lacetti to najdes v testech.
A co se tyce te zemedelske techniky ano vim ne VYM jede jen ve spodu jak traktor nad 4000 kdy zacina pekny zvuk motoru je po smrti
A co se tyce te zemedelske techniky ano vim ne VYM jede jen ve spodu jak traktor nad 4000 kdy zacina pekny zvuk motoru je po smrti
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
tahle chytra kontrolka kvality oleje je vyrobni vada a kamarad co dela v autorizovanem servisu uz vzdal nejaka reseni -ono totiz zadne neni -teda je -vyndat snimac kvality oleje dokonale ho umyt a doufat ze to pomuze.
a na reset tehle kontrolky nemusis do servisu da se to udelat i bez ni.neni to slozite ale bohuzel si to nepamatuju.neco jako zapnout klicek a 3 krat slapnout plny plyn-ale nevim to jiste-zkusim to jeste proverit.
ale v autorizovanem servisu by ti to meli rict.
a na reset tehle kontrolky nemusis do servisu da se to udelat i bez ni.neni to slozite ale bohuzel si to nepamatuju.neco jako zapnout klicek a 3 krat slapnout plny plyn-ale nevim to jiste-zkusim to jeste proverit.
ale v autorizovanem servisu by ti to meli rict.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil