Hlučný motor, dunění !
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Hlučný motor, dunění !
Zdravim všechny nadšence vozů Daewoo. Jsem tu poprvé a mám jen jednu otázku.
Koupil jsem Daewoo Nubira (sedan) 1.6 16V, r.v. 1998, najeto 104.000 km,
výměna svíček, oleje, olej. filtru, rozvody netušim, palivový filtr netušim a nechal jsem zavařit malou škvírku na přírubě vedoucí z motoru (před chladičem) do výfuku - trochu to tam profukovalo ve sváru Diagnostika motoru dopadla dobře.
A teď můj problém. Ve vyšších otáčkách je motor hlučný, to jsem se dozvěděl, že je u Daewoo běžný jev. Ok. Ale nechápu odkud se bere ten dunivý/hučivý/nepříjemný zvuk, který se táhne jakoby z motoru a částečně podvozku, těžko říct. Po městě je to OK, když jezdím klidně. Ale kdykoliv auta vytáhnu trochu do otáček 3 - 4 tis. a sundám nohu z plynu začne to z motoru takhle hučet a dunit - připomíná mi to zvuk autobusu - Karosy - když jede z kopce na plnej kotel a začne brzdit - takový to huuuuuu/duuuuuu - určitě víte co myslim
A při rychlosti nad 100 km/hod už to hučí pořád v kuse...
Nevíte někdo co s tim??? Díky za všechny rady i nápady.
výměna svíček, oleje, olej. filtru, rozvody netušim, palivový filtr netušim a nechal jsem zavařit malou škvírku na přírubě vedoucí z motoru (před chladičem) do výfuku - trochu to tam profukovalo ve sváru Diagnostika motoru dopadla dobře.
A teď můj problém. Ve vyšších otáčkách je motor hlučný, to jsem se dozvěděl, že je u Daewoo běžný jev. Ok. Ale nechápu odkud se bere ten dunivý/hučivý/nepříjemný zvuk, který se táhne jakoby z motoru a částečně podvozku, těžko říct. Po městě je to OK, když jezdím klidně. Ale kdykoliv auta vytáhnu trochu do otáček 3 - 4 tis. a sundám nohu z plynu začne to z motoru takhle hučet a dunit - připomíná mi to zvuk autobusu - Karosy - když jede z kopce na plnej kotel a začne brzdit - takový to huuuuuu/duuuuuu - určitě víte co myslim
- Reklama
- T-PK
- Kontaktovat uživatele:
Měl sem ten samý problém,zdalo se mi,že v letě jezdím na zimních gumách...Pak sem s tim hops do servisu a servisak se s tim projel a konstatoval okamžitě: ložiska v kolech...Jakmile se vyměnili + začal sem jezdit na V Power tak to autko nejde skoro slyšet,opravdu pohoda,nadhera..
1,8 MPI r.v. 97, Ronal R38 195/50/15, rádio Clarion BD 359RGMP, 165mm koaxiální repro v předních dveřích..
Hukot
Nemám sice Nubiru ale na to ložisko to vypadá. Zkus z kopce vykvaltovat a při zatáčkách by si měl poznat jestli je to levé nebo pravé. Nebo potom postupně zvednout a protočit každé kolo zvlášť. Stetoskop asi nemáš ale stačí dřevěná tyčka /tybl/ přiložit na místo ložiska a druhý konec k uchu
a musíš poznat jestli je tam zvuk který tam nepatří.Nechal se dřív i vypnout motor a vyřadit ale dnes bez posilovače je to taky problém to utočit. Takle postupně až na to příjdeš.Potom dej vědět jak to dopadlo.
Vl.
a musíš poznat jestli je tam zvuk který tam nepatří.Nechal se dřív i vypnout motor a vyřadit ale dnes bez posilovače je to taky problém to utočit. Takle postupně až na to příjdeš.Potom dej vědět jak to dopadlo.
Vl.
Asi to ložisko..
No teď mě tak napadá, že by to to ložisko (možná obě) mohlo být... už ten chlápek v bazaru říkal při zkušební jízdě, že ty ložiska by asi potřebovaly vyměnit.
teď sem si tak uvědomil, že to dost závisí na otáčkách/rychlosti - hučí hlavně ve větších rychlostech nebo otáčkách a když jedu třeba na neutral s kopce, tak taky se střídavou intenzitou (chvilkama hodně, málo, vůbec) hučí až duní...
Fakt si ještě myslíte, že jsou to ložiska??? Moc se v tom nevyznam a budu to muset dát do servisu...
teď sem si tak uvědomil, že to dost závisí na otáčkách/rychlosti - hučí hlavně ve větších rychlostech nebo otáčkách a když jedu třeba na neutral s kopce, tak taky se střídavou intenzitou (chvilkama hodně, málo, vůbec) hučí až duní...
Fakt si ještě myslíte, že jsou to ložiska??? Moc se v tom nevyznam a budu to muset dát do servisu...
- T-PK
- Kontaktovat uživatele:
Mi to taky dělalo jen ve větších rychlostech a přesně jak ty popisuješ...Každopadně bych s tim skočil do servisu a servisak by to mel pri zkusební jizde poznat..Jinak mi menil pouze na zadni naprave (na kazdem kole jsou 2 myslím) a cena byla myslim 1800 i s prací..
1,8 MPI r.v. 97, Ronal R38 195/50/15, rádio Clarion BD 359RGMP, 165mm koaxiální repro v předních dveřích..
ložisko + houpe
Tak sem byl za klukama v servisu... jen to projeli a je to teda jedno ze
zadních ložisek + "se houpe jak sviňa", což se teda houpe
V úterý to zvednem a kouknou konkrétně který je to ložisko a hlavně
proč se tak houpe - ve vyšších rychlostech je to celkem vo držku
Napadá mě jen silentblok stabilizátoru.
...sakra jak já nemám tyhle okamžiky pravdy rád, mám stejně blbej
pocit jako při čekání na snímky rentgenu plic
pak ještě napíšu...
zadních ložisek + "se houpe jak sviňa", což se teda houpe
V úterý to zvednem a kouknou konkrétně který je to ložisko a hlavně
proč se tak houpe - ve vyšších rychlostech je to celkem vo držku
Napadá mě jen silentblok stabilizátoru.
...sakra jak já nemám tyhle okamžiky pravdy rád, mám stejně blbej
pocit jako při čekání na snímky rentgenu plic
pak ještě napíšu...
.: Daewoo Nubira 1.6 16V, sedan, r.v. 98 :.
Re: Hlučný motor, dunění !
Tak je to tutový, včera sme ji zvedli a jsou to obě zadní ložiska. To pravýPiranha píše:Zdravim všechny nadšence vozů Daewoo. Jsem tu poprvé a mám jen jednu otázku.
je zralý na rozsypání, má šílenou vůli (v ose nápravy), to levý je na tom
trochu líp, ale půjde taky ven...
Jedna sada (ložisko+něco+pojistka+těsnění) stojí cca 580 kč (s DPH).
Krát 2 = 1160 kč. Když si připočtu 600 kč za práci, tak celý to vyjde
na cca 1800 kč.
.: Daewoo Nubira 1.6 16V, sedan, r.v. 98 :.
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Na lanosu mi taky hucelo predni levy lozisko, ale jinak to poznat nebylo, vule zadna, rekl mi to muj mechanik, kdyz jsem u nej mel auto na kontrole, tak mi ho vymenil, ptal se me, ty to neslysis? No jak ja bych mohl, kdyz mi vecne rve radio, proto nekdy jezdim i bez muziky, abych si poslechl, jestli neco nehuci, neklepe
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
AVEOtici všech zemí, spojte se