jak vypnout ESP ?

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Blue Lanos

dettektorr

Re: jak vypnout ESP ?

Příspěvek od dettektorr »

Počkéééj nabuď tak zlej, on se jen zeptal. Třeba to v příručce přehlídnul. Stát se to může anebo tomu textu ne úplně rozumněl to se taky může stát. Já bych ho nekritizoval. Každopádně teď už to ví, tak každou chvíli v tomhle počasí čekám jeho otázku, kde nejlevněji opravit totálně zbouranýho Cruzeho :P
Chevrolet Orlando 1,8 LT+
BMW 530D
Kia Cee'd 1,6 CRDi 85kW
Kia Cee'd SW 1,6 CRDi 85kW
Hyundai Coupé 2,0i 16V
Daewoo Lanos 1,3i
Daewoo Tacuma 1,6 16V - dnes má manželka
Fiat Croma 2,0i 16V
Fiat Croma 2,0i 8V
Fiat Punto 1,25i
-------------------------------------------------------
Yamaha FZS600 Fazer
Reklama

SERGEJ_3

Příspěvek od SERGEJ_3 »

anebo budou k dispozici levne nahradni dily na Cruze :lol:
Chevrolet CRUZE 2.0 Černá Carbon, 19" GMP NINJA, filtr KN + chip, st.podvozek WEITEC HICON GT, přední světla Audi, zadní světla MB E class, fólie 5%, DVD rádio.

Prodám : pružiny H&R -30mm

www.chevy.tym.cz
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Vypnout tlacitkem nejlip :D
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
SERGEJ_3

Příspěvek od SERGEJ_3 »

nebo taky vytahnout klicek ze zapalovani,co ? :lol: reseni na vsechno
Chevrolet CRUZE 2.0 Černá Carbon, 19" GMP NINJA, filtr KN + chip, st.podvozek WEITEC HICON GT, přední světla Audi, zadní světla MB E class, fólie 5%, DVD rádio.

Prodám : pružiny H&R -30mm

www.chevy.tym.cz
tosuja

Příspěvek od tosuja »

Díky za odpovědi, hlavně za ty chytré/nepříjemné. Takže opravdu....návod jsem nečetl a ani nevím kam jsem ho hodil, u trakaře bych taky nečetl návod abych věděl za které dvě šprušle se má chytit. s tím podržením protiprokluzu na 5 sekund mě to nenapadlo zkusit, ale jak jsem koukal po diskuzích v návodu je těch rad co pordžet na 5 sekund, aby pak člověk zjistil, že to nefunguje (viz zrcátka) víc.
Jinak ESP je fajn věc když řídí holka nebo začátečník a z nějakého důvodu, třeba na mokru, udělá nepředvídaný manévr, ale pro vyježděného řidiče je přínosem jen protiprokluz. Je to můj názor a klidně mě teď můžete kritizovat. Osobně jsem odpůrce nějakého nařizování zimních gum a pod. řidič, který nedokáže odjezdit bez nehody zimu na slískaných letních je nebezpečný na silnici i s novýma zimákama a s 10 ESPéčkama. Výmluvy typu "byl tam led a nebylo to vidět" nebo "nejel jsem tak rychle a mám zimní gumy, ale nedobrzdil jsem , protože to bylo ušklhané" jsou výmluvy jako u děcek na základní škole. Osobně bych zrušil bodový systém, ale zavedl bych pravidlo "boural jsi - jsi bez řidičáku" za malou havárku třeba rok, za větší klidně i 10. Dneska do 100.000,- škody se ani nemusí volat policie. Podle mě to je tolerování špatných řidičů na cestách. nechal bych to jen opravdu u malých nehod, třeba do 10.000,- když třeba na parkovišti člověk škrábne vedlejší auto (všichni jsme se někdy učili jezdit a odhad každý nemá odzačátku). Bodový systém je jen zaměřený na řidiče, kteří jezdí hodně. Když normální řidič dostaně 1 bod za 20.000 km, tak víkenďák (který je na cestě určité nebezpečí, protože není vyježděný) ho dostane jednou třeba za 3 roky, takže se mu pravidelně mažou.......naopak člověk, který jezdí hodně jich tím pádem nasbírá za rok 10, i když jezdí bez nehody a dobře.
tekže: abych si jízdu na sněhu opravdu užil tak opravdu ESP nepotřebuju, a zimu miluju, tím nemyslím zimní sporty, miluju zimu ze sedadla řidiče. kolikrát v zimě, když je hodně nasněženo, nafoukané sněhové jazyky a všude kolem bílo, tak si večer sednu do auta a jedu se třeba na 2 nebo3 hodiny projet po okreskách nebo po úplně malých silničkách mezi vesnicemi. Neznám nic co by bylo víc uklidňující než být sám na cestě mezi poly a lesy, všude je jen bílo, žádná rozbředlá břečka a vítr přelívá přes cestu prašan, že není ani vidět, kde je ještě cesta a kde už krajnice.
a až se nabourám....tak řeknu, že jsem jelito a zasloužím si přijít o řidičák, protože jelita na cestu nepatří.
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Trakar neni auto a kdybys mel na spruslich tlacitka tak te urcite taky zajimana co jsou :D u lopaty taky nectes navod i kdyz ji koupis dnes novou :D teda jestli si z panelaku a nefachcenko mozna i k lopate potrebujes cist navod :D ale dnes je vse naslapane elektronikou a funkcemi a je potreba se aspon na zakladni veci mrknout a clovek predejde zbytecnym pro nektere stupinima otazkama :D
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
tosuja

Příspěvek od tosuja »

ok, uznávám, kdyby auta vyráběl Microsoft, tak by se motor vypínal tlačítkem "start". prostě mě nenapadlo něco držet 5 sekund.
ale už si začínám zvykat, že u cruze je "5 sekund" takové všeobecné zaklínadlo. zrovna dneska jsem řešil, proč mi bliká dobíjení a zjistil jsem, že to jede v nouzovém režimu, protože tam naskočila nějaká chyba.....ale "5 sekund" to zpravilo. (akorát tentokrát 5 sekund podržení klíče při startování)
:-)
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Jj ja to taky extra nestuduju ale tlacitka k cemu jsou jsem si za 5 min preletel :D
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
tosuja

Příspěvek od tosuja »

já vím, hold se musím smířit s tím, že jsem teď za pitomce.
po 20 letech s různými auty a motorkami jsem poprvé narazil na něco, kvůli čemu jsem na ten návod asi měl kouknout. teď už se jen těším až sednu do auta a vypnu ESPečko a zkusím co to bude dělat. jen doufám, že jde vypnout ESPečko a nechat zapnutý protiprokluz.
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

tosuja píše:ok, uznávám, kdyby auta vyráběl Microsoft, tak by se motor vypínal tlačítkem "start". prostě mě nenapadlo něco držet 5 sekund.
ale už si začínám zvykat, že u cruze je "5 sekund" takové všeobecné zaklínadlo. zrovna dneska jsem řešil, proč mi bliká dobíjení a zjistil jsem, že to jede v nouzovém režimu, protože tam naskočila nějaká chyba.....ale "5 sekund" to zpravilo. (akorát tentokrát 5 sekund podržení klíče při startování)

Microsoft? Tak to spis "restart" :lol:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

tosuja píše:já vím, hold se musím smířit s tím, že jsem teď za pitomce.
po 20 letech s různými auty a motorkami jsem poprvé narazil na něco, kvůli čemu jsem na ten návod asi měl kouknout. teď už se jen těším až sednu do auta a vypnu ESPečko a zkusím co to bude dělat. jen doufám, že jde vypnout ESPečko a nechat zapnutý protiprokluz.
Kukni do navodu ja zatim nevim jestli je to oddelene ale myslim ze je to jen ESP ;)
To vis vyvoj jde dopredu a dnes je to sama ptakovina u cehokoli co koupis musis studovat ani nebudu jmenovat nebo vse co je nove ma tri prdele funkci dvojsmyslu a bez navodu jsme v pasti ;)
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
tosuja

Příspěvek od tosuja »

tak jsem to zkusil a vypne to ESP i protiprokluz dohromady. takže nic moc.
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Hele jsi magor. Zaprve: na blbnuti si zajdi na polygon nebo nekam, kde je to na to urcene. Az se vritis bokem do zatacky a tam bude nejaky zacatecnik, ty to mizna uridis, ale on nezkusenosti vyleti do stromu, vezmes si to na triko? Jak rikas, kazdy jednou zacina a vyhnout se tomu nejde. Zadruhe sleduj kalamitu na silnicich u nas a ve statech, kde zimni gumy neznaji (Italie atd ale i Irsko), jak to tam vypada pri dvou cm snehu: vyjezdeny nevyjezdeny ridic, je to jedno, na letnich se proste klouzes a zabijis ( cizi, o tebe nikomu nejde), na zimnich se kupodivu drzis, cim to je...a zatreti, pokud chces radit na silnicich, kup si na to lepsi auto nez Cruze, to je rodinny sedan a ne zavodak, i kdyz ho mam taky, nechci potkat cloveka, co to bere dvojka leva dvere napred, tomu autu ( kor s vypnutym ESP) precejen verit moc nejde.
Hele proti rallye a sebevrazdam nic nemam, ale na uzavrene trati, ok?
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
tosuja

Příspěvek od tosuja »

zjevně jsi nepochopil smysl toho co jsem napsal. neříkám, že máš jezdit na letních, ale říkám, že kdo nedokáže jet na letních, tak je nebezpečný i na zimních. Spousta lidí nadává na frázi "nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a technickému stavu vozidla". já tuhle frázi miluju, protože je 100% pravdivá. Nehoda není náhoda a když vím, že je tam led a mám letní, tak pojedu podle toho, klidně 5 km/h, ale nenabourám. Znám spoustu lidí, kteří spoléhají na zimní gumy a pak se diví, že to někde neubrzdí. Silnice jsou plné debilů, kteří na nich nemají co dělat a naopak znám hodně skvělých řidičů, kteří byli vybodovaní a to se mi prostě nelíbí. Kdo nepřizpůsobí rychlost jízdy stzavu a povaze vozovky, obzvláště teď v zimě je jelito a nepatří na cestu. Já mám najeto jen asi 1,6M Km a ještě jsem neměl havárku z moji viny.........ale až ji budu mít, tak se nebudu vymlouvat, že za to nemůžu, když jsem jelito.
Corpus2009

Příspěvek od Corpus2009 »

Pekne, a to som si myslel, že v Čechách sa dávajú body iba zlým vodičom, ktorí nevedia jazdiť podľa pravidiel, ale asi to je úplne naopak:
...znám hodně skvělých řidičů, kteří byli vybodovaní...
Takže z toho vyplýva, že treba jazdiť úplne nahovno aby vás nevybodovali. :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Elektronika“