Vzdyt to povidam, "Jiny kraj,jiny mrav"..Ciernygepard píše:Na Slovensku predné okná naozaj max 25,či 30, tak nejako. To sa rovná len slabému tónovaniu. V Čechách je to o inom. Neviem ako presne to majú v zákone, ale podľa toho, že tam majú fólie zásadne na všetkých oknách tak zrejme výrazne voľnejšie.
FOLIE
Moderátor: Blue Lanos
- T-PK
- Kontaktovat uživatele:
1,8 MPI r.v. 97, Ronal R38 195/50/15, rádio Clarion BD 359RGMP, 165mm koaxiální repro v předních dveřích..
- Reklama
Servus, ciernygepard, tu je to podstane dýchatelnejšie, že?!
Nad tými fóliami v predu som rozmýšľal a aj mi poradil "fóliar" fólie, ktoré si vraj poliš určite nevšimne, ale potom som to radšej nechal tak, lebo ja mám extra šťastie. Inak tvrdil to na základe skúseností, pretože vie, aké fólie potom dáva "expertom" na pravidlá zase dole...
Tých "expertov" nemyslím Vás, aby tu nevznikla hádačka ako v Matiz fóre...
Prajem pekný deň
Nad tými fóliami v predu som rozmýšľal a aj mi poradil "fóliar" fólie, ktoré si vraj poliš určite nevšimne, ale potom som to radšej nechal tak, lebo ja mám extra šťastie. Inak tvrdil to na základe skúseností, pretože vie, aké fólie potom dáva "expertom" na pravidlá zase dole...
Tých "expertov" nemyslím Vás, aby tu nevznikla hádačka ako v Matiz fóre...
Prajem pekný deň
Proto je lepsi mit ty folie s atestem, ja mam cerne cele boky(predek i zadek)Ciernygepard píše:Hej,hen, len aby si niekto nemyslel, že v EU si to navzájom tolerujú. Minule ma išiel navštíviť kamarát z Čiech a na hraniciach ho otočili, lebo mal čierne oká aj napredu. A nijak si nepomohol.
a cerny zadni okno celni ne na to se prej nevztahuje zadnej atest ale bylo by to fajn
No, tak tomu nerozumiem, máš pod fóliou nalepené aj značky, či čo to je, že majú atest aj na predných sklách? Mne to nechcel urobiť, že ak chcem, tak mi ich tam capne, ale bez tých značiek (atestu), ale že "O týždeň tu budeš späť a budem Ti ich musieť dať dole..."
A tiež by som nechcel dopadnúť tak, ako sa to tu už písalo, že ma nepustia cez hranice...
Na Slovensku je to tak a u Vás???
A tiež by som nechcel dopadnúť tak, ako sa to tu už písalo, že ma nepustia cez hranice...
Zirmanill píše:Proto je lepsi mit ty folie s atestem, ja mam cerne cele boky(predek i zadek)Ciernygepard píše:Hej,hen, len aby si niekto nemyslel, že v EU si to navzájom tolerujú. Minule ma išiel navštíviť kamarát z Čiech a na hraniciach ho otočili, lebo mal čierne oká aj napredu. A nijak si nepomohol.
a cerny zadni okno celni ne na to se prej nevztahuje zadnej atest ale bylo by to fajn
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
To je zajímavý. Viděl jsem hafo folií s atestem a na všech bylo napsáno že nemaji co dělat na předních (bočních abych nebyl za vola) oknech. Dokonce jedny byly určený pro nějakou kategorii aut písmeno/číslo, už nevim přesně ale podle chytrý knížky z toho vylezly autobusy !
Mimochodem když jsem čet ten zákon tak bych řek, že je postavenej naruby. Nepsali že múžeš mít ztmavení max 25 nebo kolik % ale průhlednost. To by odpovídalo 75% tmy.
Mimochodem když jsem čet ten zákon tak bych řek, že je postavenej naruby. Nepsali že múžeš mít ztmavení max 25 nebo kolik % ale průhlednost. To by odpovídalo 75% tmy.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Tak to je dobre, už som sa chcel sťahovať ku Vám, keď sa u Vás môžu montovať fólie aj do predu (na boky samozrejme)!Krtek píše:To je zajímavý. Viděl jsem hafo folií s atestem a na všech bylo napsáno že nemaji co dělat na předních (bočních abych nebyl za vola) oknech. Dokonce jedny byly určený pro nějakou kategorii aut písmeno/číslo, už nevim přesně ale podle chytrý knížky z toho vylezly autobusy !
Ale ten fóliar, čo to robil mne (AWEX v Prievidzi - SLOVAKIA), stále hovoríme o fóliach , mi vnukol zaujímavú myšlienku. Chudáci policajti si tiež nemusia všimnúť všetko, veď sú to tiež len ľudia...
Ide o to, že dopredu dáš podstatne slabšiu fóliu a keď bude vidieť, že vpredu do vnútra vidí a vzadu nie, tak to zo psychologického hľadiska musí stačiť. Horšie by to bolo vo vzťahu poisťovňa verzus havária a oni zistia, že si tam mal fólie na čierno (proti predpisom). Potom to bude asi podobne, ako keď sa v zime vybúraš na letných gumách...
Pre mňa samozrejme by mali fólie vpredu (na boku) význam len kvôli teplu v lete, neviem ako Vy.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
ještě maji jednu výhodu: neni vidět, když se dloubeš v raťafáku
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Ano mam znacky atestu pod vsema foliema a mam tu karticku o atestu kde jsou vypsana oknaRoSta píše:No, tak tomu nerozumiem, máš pod fóliou nalepené aj značky, či čo to je, že majú atest aj na predných sklách? Mne to nechcel urobiť, že ak chcem, tak mi ich tam capne, ale bez tých značiek (atestu), ale že "O týždeň tu budeš späť a budem Ti ich musieť dať dole..."
Zirmanill píše:Proto je lepsi mit ty folie s atestem, ja mam cerne cele boky(predek i zadek)Ciernygepard píše:Hej,hen, len aby si niekto nemyslel, že v EU si to navzájom tolerujú. Minule ma išiel navštíviť kamarát z Čiech a na hraniciach ho otočili, lebo mal čierne oká aj napredu. A nijak si nepomohol.