jak vypnout ESP ?
Moderátor: Blue Lanos
-
Re: jak vypnout ESP ?
Počkéééj nabuď tak zlej, on se jen zeptal. Třeba to v příručce přehlídnul. Stát se to může anebo tomu textu ne úplně rozumněl to se taky může stát. Já bych ho nekritizoval. Každopádně teď už to ví, tak každou chvíli v tomhle počasí čekám jeho otázku, kde nejlevněji opravit totálně zbouranýho Cruzeho
Chevrolet Orlando 1,8 LT+
BMW 530D
Kia Cee'd 1,6 CRDi 85kW
Kia Cee'd SW 1,6 CRDi 85kW
Hyundai Coupé 2,0i 16V
Daewoo Lanos 1,3i
Daewoo Tacuma 1,6 16V - dnes má manželka
Fiat Croma 2,0i 16V
Fiat Croma 2,0i 8V
Fiat Punto 1,25i
-------------------------------------------------------
Yamaha FZS600 Fazer
BMW 530D
Kia Cee'd 1,6 CRDi 85kW
Kia Cee'd SW 1,6 CRDi 85kW
Hyundai Coupé 2,0i 16V
Daewoo Lanos 1,3i
Daewoo Tacuma 1,6 16V - dnes má manželka
Fiat Croma 2,0i 16V
Fiat Croma 2,0i 8V
Fiat Punto 1,25i
-------------------------------------------------------
Yamaha FZS600 Fazer
- Reklama
anebo budou k dispozici levne nahradni dily na Cruze
Chevrolet CRUZE 2.0 Černá Carbon, 19" GMP NINJA, filtr KN + chip, st.podvozek WEITEC HICON GT, přední světla Audi, zadní světla MB E class, fólie 5%, DVD rádio.
Prodám : pružiny H&R -30mm
www.chevy.tym.cz
www.chevy.tym.cz
- Hanzy
Vypnout tlacitkem nejlip
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
nebo taky vytahnout klicek ze zapalovani,co ? reseni na vsechno
Chevrolet CRUZE 2.0 Černá Carbon, 19" GMP NINJA, filtr KN + chip, st.podvozek WEITEC HICON GT, přední světla Audi, zadní světla MB E class, fólie 5%, DVD rádio.
www.chevy.tym.cz
www.chevy.tym.cz
Díky za odpovědi, hlavně za ty chytré/nepříjemné. Takže opravdu....návod jsem nečetl a ani nevím kam jsem ho hodil, u trakaře bych taky nečetl návod abych věděl za které dvě šprušle se má chytit. s tím podržením protiprokluzu na 5 sekund mě to nenapadlo zkusit, ale jak jsem koukal po diskuzích v návodu je těch rad co pordžet na 5 sekund, aby pak člověk zjistil, že to nefunguje (viz zrcátka) víc.
Jinak ESP je fajn věc když řídí holka nebo začátečník a z nějakého důvodu, třeba na mokru, udělá nepředvídaný manévr, ale pro vyježděného řidiče je přínosem jen protiprokluz. Je to můj názor a klidně mě teď můžete kritizovat. Osobně jsem odpůrce nějakého nařizování zimních gum a pod. řidič, který nedokáže odjezdit bez nehody zimu na slískaných letních je nebezpečný na silnici i s novýma zimákama a s 10 ESPéčkama. Výmluvy typu "byl tam led a nebylo to vidět" nebo "nejel jsem tak rychle a mám zimní gumy, ale nedobrzdil jsem , protože to bylo ušklhané" jsou výmluvy jako u děcek na základní škole. Osobně bych zrušil bodový systém, ale zavedl bych pravidlo "boural jsi - jsi bez řidičáku" za malou havárku třeba rok, za větší klidně i 10. Dneska do 100.000,- škody se ani nemusí volat policie. Podle mě to je tolerování špatných řidičů na cestách. nechal bych to jen opravdu u malých nehod, třeba do 10.000,- když třeba na parkovišti člověk škrábne vedlejší auto (všichni jsme se někdy učili jezdit a odhad každý nemá odzačátku). Bodový systém je jen zaměřený na řidiče, kteří jezdí hodně. Když normální řidič dostaně 1 bod za 20.000 km, tak víkenďák (který je na cestě určité nebezpečí, protože není vyježděný) ho dostane jednou třeba za 3 roky, takže se mu pravidelně mažou.......naopak člověk, který jezdí hodně jich tím pádem nasbírá za rok 10, i když jezdí bez nehody a dobře.
tekže: abych si jízdu na sněhu opravdu užil tak opravdu ESP nepotřebuju, a zimu miluju, tím nemyslím zimní sporty, miluju zimu ze sedadla řidiče. kolikrát v zimě, když je hodně nasněženo, nafoukané sněhové jazyky a všude kolem bílo, tak si večer sednu do auta a jedu se třeba na 2 nebo3 hodiny projet po okreskách nebo po úplně malých silničkách mezi vesnicemi. Neznám nic co by bylo víc uklidňující než být sám na cestě mezi poly a lesy, všude je jen bílo, žádná rozbředlá břečka a vítr přelívá přes cestu prašan, že není ani vidět, kde je ještě cesta a kde už krajnice.
a až se nabourám....tak řeknu, že jsem jelito a zasloužím si přijít o řidičák, protože jelita na cestu nepatří.
Jinak ESP je fajn věc když řídí holka nebo začátečník a z nějakého důvodu, třeba na mokru, udělá nepředvídaný manévr, ale pro vyježděného řidiče je přínosem jen protiprokluz. Je to můj názor a klidně mě teď můžete kritizovat. Osobně jsem odpůrce nějakého nařizování zimních gum a pod. řidič, který nedokáže odjezdit bez nehody zimu na slískaných letních je nebezpečný na silnici i s novýma zimákama a s 10 ESPéčkama. Výmluvy typu "byl tam led a nebylo to vidět" nebo "nejel jsem tak rychle a mám zimní gumy, ale nedobrzdil jsem , protože to bylo ušklhané" jsou výmluvy jako u děcek na základní škole. Osobně bych zrušil bodový systém, ale zavedl bych pravidlo "boural jsi - jsi bez řidičáku" za malou havárku třeba rok, za větší klidně i 10. Dneska do 100.000,- škody se ani nemusí volat policie. Podle mě to je tolerování špatných řidičů na cestách. nechal bych to jen opravdu u malých nehod, třeba do 10.000,- když třeba na parkovišti člověk škrábne vedlejší auto (všichni jsme se někdy učili jezdit a odhad každý nemá odzačátku). Bodový systém je jen zaměřený na řidiče, kteří jezdí hodně. Když normální řidič dostaně 1 bod za 20.000 km, tak víkenďák (který je na cestě určité nebezpečí, protože není vyježděný) ho dostane jednou třeba za 3 roky, takže se mu pravidelně mažou.......naopak člověk, který jezdí hodně jich tím pádem nasbírá za rok 10, i když jezdí bez nehody a dobře.
tekže: abych si jízdu na sněhu opravdu užil tak opravdu ESP nepotřebuju, a zimu miluju, tím nemyslím zimní sporty, miluju zimu ze sedadla řidiče. kolikrát v zimě, když je hodně nasněženo, nafoukané sněhové jazyky a všude kolem bílo, tak si večer sednu do auta a jedu se třeba na 2 nebo3 hodiny projet po okreskách nebo po úplně malých silničkách mezi vesnicemi. Neznám nic co by bylo víc uklidňující než být sám na cestě mezi poly a lesy, všude je jen bílo, žádná rozbředlá břečka a vítr přelívá přes cestu prašan, že není ani vidět, kde je ještě cesta a kde už krajnice.
a až se nabourám....tak řeknu, že jsem jelito a zasloužím si přijít o řidičák, protože jelita na cestu nepatří.
- Hanzy
Trakar neni auto a kdybys mel na spruslich tlacitka tak te urcite taky zajimana co jsou u lopaty taky nectes navod i kdyz ji koupis dnes novou teda jestli si z panelaku a nefachcenko mozna i k lopate potrebujes cist navod ale dnes je vse naslapane elektronikou a funkcemi a je potreba se aspon na zakladni veci mrknout a clovek predejde zbytecnym pro nektere stupinima otazkama
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
ok, uznávám, kdyby auta vyráběl Microsoft, tak by se motor vypínal tlačítkem "start". prostě mě nenapadlo něco držet 5 sekund.
ale už si začínám zvykat, že u cruze je "5 sekund" takové všeobecné zaklínadlo. zrovna dneska jsem řešil, proč mi bliká dobíjení a zjistil jsem, že to jede v nouzovém režimu, protože tam naskočila nějaká chyba.....ale "5 sekund" to zpravilo. (akorát tentokrát 5 sekund podržení klíče při startování)
ale už si začínám zvykat, že u cruze je "5 sekund" takové všeobecné zaklínadlo. zrovna dneska jsem řešil, proč mi bliká dobíjení a zjistil jsem, že to jede v nouzovém režimu, protože tam naskočila nějaká chyba.....ale "5 sekund" to zpravilo. (akorát tentokrát 5 sekund podržení klíče při startování)
- Hanzy
Jj ja to taky extra nestuduju ale tlacitka k cemu jsou jsem si za 5 min preletel
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
já vím, hold se musím smířit s tím, že jsem teď za pitomce.
po 20 letech s různými auty a motorkami jsem poprvé narazil na něco, kvůli čemu jsem na ten návod asi měl kouknout. teď už se jen těším až sednu do auta a vypnu ESPečko a zkusím co to bude dělat. jen doufám, že jde vypnout ESPečko a nechat zapnutý protiprokluz.
po 20 letech s různými auty a motorkami jsem poprvé narazil na něco, kvůli čemu jsem na ten návod asi měl kouknout. teď už se jen těším až sednu do auta a vypnu ESPečko a zkusím co to bude dělat. jen doufám, že jde vypnout ESPečko a nechat zapnutý protiprokluz.
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
tosuja píše:ok, uznávám, kdyby auta vyráběl Microsoft, tak by se motor vypínal tlačítkem "start". prostě mě nenapadlo něco držet 5 sekund.
Microsoft? Tak to spis "restart"
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
AVEOtici všech zemí, spojte se
- Hanzy
Kukni do navodu ja zatim nevim jestli je to oddelene ale myslim ze je to jen ESPtosuja píše:já vím, hold se musím smířit s tím, že jsem teď za pitomce.
To vis vyvoj jde dopredu a dnes je to sama ptakovina u cehokoli co koupis musis studovat ani nebudu jmenovat nebo vse co je nove ma tri prdele funkci dvojsmyslu a bez navodu jsme v pasti
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
tak jsem to zkusil a vypne to ESP i protiprokluz dohromady. takže nic moc.
Hele jsi magor. Zaprve: na blbnuti si zajdi na polygon nebo nekam, kde je to na to urcene. Az se vritis bokem do zatacky a tam bude nejaky zacatecnik, ty to mizna uridis, ale on nezkusenosti vyleti do stromu, vezmes si to na triko? Jak rikas, kazdy jednou zacina a vyhnout se tomu nejde. Zadruhe sleduj kalamitu na silnicich u nas a ve statech, kde zimni gumy neznaji (Italie atd ale i Irsko), jak to tam vypada pri dvou cm snehu: vyjezdeny nevyjezdeny ridic, je to jedno, na letnich se proste klouzes a zabijis ( cizi, o tebe nikomu nejde), na zimnich se kupodivu drzis, cim to je...a zatreti, pokud chces radit na silnicich, kup si na to lepsi auto nez Cruze, to je rodinny sedan a ne zavodak, i kdyz ho mam taky, nechci potkat cloveka, co to bere dvojka leva dvere napred, tomu autu ( kor s vypnutym ESP) precejen verit moc nejde.
Hele proti rallye a sebevrazdam nic nemam, ale na uzavrene trati, ok?
Hele proti rallye a sebevrazdam nic nemam, ale na uzavrene trati, ok?
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
zjevně jsi nepochopil smysl toho co jsem napsal. neříkám, že máš jezdit na letních, ale říkám, že kdo nedokáže jet na letních, tak je nebezpečný i na zimních. Spousta lidí nadává na frázi "nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a technickému stavu vozidla". já tuhle frázi miluju, protože je 100% pravdivá. Nehoda není náhoda a když vím, že je tam led a mám letní, tak pojedu podle toho, klidně 5 km/h, ale nenabourám. Znám spoustu lidí, kteří spoléhají na zimní gumy a pak se diví, že to někde neubrzdí. Silnice jsou plné debilů, kteří na nich nemají co dělat a naopak znám hodně skvělých řidičů, kteří byli vybodovaní a to se mi prostě nelíbí. Kdo nepřizpůsobí rychlost jízdy stzavu a povaze vozovky, obzvláště teď v zimě je jelito a nepatří na cestu. Já mám najeto jen asi 1,6M Km a ještě jsem neměl havárku z moji viny.........ale až ji budu mít, tak se nebudu vymlouvat, že za to nemůžu, když jsem jelito.
-
Pekne, a to som si myslel, že v Čechách sa dávajú body iba zlým vodičom, ktorí nevedia jazdiť podľa pravidiel, ale asi to je úplne naopak:
Takže z toho vyplýva, že treba jazdiť úplne nahovno aby vás nevybodovali....znám hodně skvělých řidičů, kteří byli vybodovaní...