CHEVROLET CRUZE

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Riko

Re: CHEVROLET CRUZE

Příspěvek od Riko »

mazda má taktiež 5 hviezdičiek alebo je vtom ešte niečo iné?
Reklama

Corpus2009

Příspěvek od Corpus2009 »

Ja som mal tiež podobný problém. Tak aspoň napíšem pár základných rozdielov, čo som si všimol.
Porovnávam Mazda 3 a Cruze 1.6
Fakty:
1) Mazda je ľahšia o 190 kilo.
2) Cruze má s rovnakým motorom o 6 kW viac a o 8 Nm viac, ale Mazda dosiahne strop o trocha skôr.
3) Cruze má väčší rázvor o 4,5 cm. Je dlhší o 13 cm a o 3,3 cm širší. Celkovo Cruze pôsobý robustnejšie.
4) Cruze má o 110 litrov v kufri viac miesta.
5) Základná cena Mazdy 3 1.6 MZR bez zliav je 16 000€, Cruze 1.6 LS bez zľavy 15 200€.
6) V Mazde za túto cenu nepočítaj ovládaním rádia na volante, koženým volantom a riadiacou pákou, elektrickými oknami v zadu. Toto všetko má Cruze vo výbave LS.
7) Ďalej Mazda má len 15" disky, Cruze 16". Cruze má plnohodnotnú rezervu, Mazda len súpravu na opravu. Mazda nemá vonkajšie kľučky dverí vo farbe karosérie.

Porovnával som Mazdu 3 1.6 16V vo výbave CE so základnou cenou 16 000€ a Cruze 1.6 16V výbava LS so základnou cenou 15 200€.
Môj subjektívny názor je asi taký, že Mazda 3 mi pripomína zmenšeninu Mazdy 6, kdežto Cruze je originál a s ničím si ho na ceste nepomýliš.
Riko

Příspěvek od Riko »

Ten kufor si mal na mysli vo verzii hatchback,no hej ale mazdu s akou vybavou som napísal ja tie veci má!
Corpus2009

Příspěvek od Corpus2009 »

Prepáč, zle som prečítal tvoj príspevok. Čo týka kufra, tak vo verzii sedan ho má Mazda len nepatrne menší, čo nevidím ako problém. Cenový rozdiel je cca 500€, to máš úplnú pravdu. Ako problém ale vidím to, že Mazda s výbavou TE a so základnou cenou 16 890€ nemá predné hmlovky, nemá dažďový senzor, nemá tempomat, nemá vnútorné spetné zrkadlo s automatickým tmavnutím, nemá zadné parkovacie senzory a má len 15" plechové disky (Cruze má 17" alu), A 5 ročnú záruku si musíš doplatiť (262€) kdežto u Cruze je už v cene.....Na druhej strane oproti Cruzu má navyše sklopné spetné zrkadlá a dvojzónovú klímu.
Ak som na niečo pozabudol tak ma prosím ťa doplň alebo oprav.
Dimco Nubira 97

Příspěvek od Dimco Nubira 97 »

Riko píše:mazda má taktiež 5 hviezdičiek alebo je vtom ešte niečo iné?
Tak Cruze získal historicky najviac bodov vo svojej triede v čelných a bočných nárazoch tak v tom bude možno aj trošku viac :)
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
Riko

Příspěvek od Riko »

Jasne,jasne vzdávam sa! :)
Dimco Nubira 97

Tak vieš jako nemôžeš čakať že ti poviem Cruze je šerbel kúp si mazdu ! :D to nehrozí aj keby si si veyron chel kúpiť :D ale každopádne podla mna je to lepší voz
Seat LEON 1.4 TSI
Riko

Příspěvek od Riko »

Jasne,beriem mne sa cruze hneď strašne zapáčil aj som na 95% rozhodnutý že si ho kúpim,ale už to nechám na január.A to som vňom ešte ani nesedel a neviezol sa!
Dimco Nubira 97

Tak keď sa prevezeš tak ho kúpiš hneď... :D Rozmýšlaš nad benzínom že ? Inak neviem odkiaľ si ale v BA mne osobne dali skvelú ponuku vo Fancare takže môžem odporučiť, zo západného slovenska najlepšiu. A neviem či sa oplatí počkať na január. Keď ho objednáš teraz vyjde ťa lacnejšie kvôli DPH a akcii ktorá trvá do vianoc. A keď ho objednáš a náhodou by v januári díler spravil lepšiu akciu tak ti dajú tú lepšiu to mi povedali všade :) Ja chcem ešte do vianoc objednať LT 2.0 VCDI so 6MT. Len si to musím všetko poriadne zrovnať.... a prepočítať :D
Seat LEON 1.4 TSI
Riko

Příspěvek od Riko »

Stredné Slovensko,Hnúšťa.Akú skvelú ponuku ti dali,ak možeš prezradiť?Ja to mám do Blavy dosť ďaleko ale ak by sa mi to oplatilo tak prečo nie,ale ako zistím akú zľavu sú ochotný dať?
Áno mám záujem o benzín 1.8 LT.
Dimco Nubira 97

Napísal som ti SZ...
Seat LEON 1.4 TSI
Riko

Příspěvek od Riko »

Zdravím,natrafil som na video o cruze a tam ma zaujali také detaily,chlapík tam otvoril dialkovým kufor a ten sa otvoril úplne a taktiež sklopil vonkajšie spatná zrkadla majú to aj u nás predávané cruzy?A čo sa týka toho videa ani za čerta ho už neviem nájsť!
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Ani v najvyssej vybave sa ti nic nesklopi a kufor sa sice otvori na dialkove, ale iba tak hop-kusok!
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Len chcem napisat, ze jazda v zime, v snehu a na lade (moja 1.zima s Cruzom) je zatial fakt super. Sa mi zda akokeby vsetci okolo mna jazdili na letnych pneu okrem nejakych SUV. Krasne to sedi na ceste aj sa rozbieha. Tu elektronicku pomoc je fakt citit. Nove pneu samozrejme tomu len velmi pomahaju... Este na Silvestra ideme na Donovaly, tak uvidime jak to zvladne hory a poriadne kopceky. Strasne nerad davam retaze... :roll: :roll: :roll:
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
SERGEJ_3

Příspěvek od SERGEJ_3 »

ja taky musim potvrdit ze jizde s Cruzem v zime je super, na dalnici kde vsichni jedou 80km/h ja valim 140 km/h a uplne pohoda... takze sem spokojen na maximum -i
Chevrolet CRUZE 2.0 Černá Carbon, 19" GMP NINJA, filtr KN + chip, st.podvozek WEITEC HICON GT, přední světla Audi, zadní světla MB E class, fólie 5%, DVD rádio.

Prodám : pružiny H&R -30mm

www.chevy.tym.cz
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Pokec“