PC help

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
fawe

PC help

Příspěvek od fawe »

Hoj, jak zapnu PC tak se mi sam od sebe po nejake dobe vypne, kdyt ho zapnu znova tak jede kratsi dobu a kratsi, pritom vetraky se toci. Asi se prehriva ze? co s tim?
Reklama

ppp

Re: PC help

Příspěvek od ppp »

Normalne sa vypne, ako keby si vypol sietovym vypinacom? Toto mi robil prehrievajuci sa zdroj, ked mu umrel vetrak. Ma v sebe tepelnu ochranu. Mozno sa na nom netoci vetrak a ak sa aj toci tak je asi tak zasvineny prachom ze to neprefuka a/alebo nevychladi. Z casu na cas, treba PC odprasit, ak nemas pred vetrakmi filtre. A aj ked mas, len vtedy trva zaprasenie dlhsie. Najlepsie sa vraj cisti stlacenym vzduchom (neodporucam robit v uzavretej miestnosti, radsej vonku). Ja sice vysavam, ale vraj to moze spravit vyboj statickej elektriny a odpravit dosku. ALe zatial sa mi pri ziadnom vysavani nepodarilo staticky vyboj vygenerovat, takze vysavam nadalej. Vyfukanie ma zase aj dalsiu vyhodu, ze je ucinnejsie, pretoze vysavac nespravi vacsi podtlak ako 1atm (a ani tu ani zdaleka) zatial co fukacia pistol ma v zasobniku daleko vacsi pretlak a teda ma aj vacsiu silu.

A mozno umieraju kondiky, na doske alebo v zdroji. Ale to by to asi skor mrzlo.
fawe

Příspěvek od fawe »

vycistene to mam perrfektkne vyfoukane, a jak to spustim tak vetraky se toci normalne.. sem se dival dovnitr za chodu.. a prote se vypne jak bych to vytahl ze zasuvky
Docent II.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Docent II. »

Co ventilátor na procesoru?
† Daewoo Matiz 0,8 SE, 184395 km
Hyundai i20 Inclusive Plus
fawe

Příspěvek od fawe »

cisty a toci se
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

No, moze to byt vela veci, ale pokial sa vetraky tocia a nie je citit teplo, tipoval by asi najviac zdroj (vypadne len niektore napatie, pripoadne sa rozosumi), a ak nie, tak potom RAM-ky.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Kdyžtak zmiň jak je to starý a vůbec sestavu. Čipset, CPU, typy pamětí, zdroj, grafiku atd. Takhle to může bejt cokoliv. Mně se nedal zapnout komp nebo se naopak zapínal sám a po 3 reklamacích desky nakonec vyměnili procesor a bylo to OK.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Scorpion.11

Příspěvek od Scorpion.11 »

Stálým zahříváním či špatným odvodem tepla(prašnost, otáčky ventilátoru ..) tak bych se přiklonil k zapečení procesoru, takže při zahřátí se vypne sám.Aspoň takovou jsem měl i já zkušenost :PP:
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)

člen AVEO Fanclubu
ppp

Příspěvek od ppp »

Treba pozriet do biosu alebo nejakym softwarom aku maju jednotlive cidla teplotu ked sa interval vypinania skracuje. Ak by sa totiz vypinal zdroj procesor kvoli prehrievaniu tak by na to musel prist na zaklade niektoreho cidla a cely pc by potom vypol software. V pripade zeby to bol zdroj, tak tenby sa prehrieval predovsetkym zdorj, tak procesor a teda ani software o nicom nevie a zdroj sa vypne sam. Ak by vsak len zamrzol procesor alebo grafika kvoli prehriatiu alebo prehriatiu pamati tak sa zdroj nevypne, v pripade procesoru bude grafika nadalej poskytovat videosignal monitoru.
Podla popisu sa vypne cele PC, cize zdroj, takze sa bud prehrieva nejaky komponent a ten uz ide odhalit softwarom, ktory vie odcitavat teploty cidiel alebo samotny zdroj ak ziadne cidlo nevykazuje anomaliu. Ak ide o novsi procesor, hlavne z dielne intelu tak ten ma aj nejake interne cidlo ale tusim na jeho zaklade spomaluje svoj beh ale nevypina sa. Starsie amdcka sa zase nevypinali to skor zhoreli, vid slavne video o testovani procesorov po odobrati chladica.
Ako sa moze chovat zdroj, ked ma napuchnute kondenzatory to netusim. Istotne sa toci aj vetrak v zdroji?
xwing

Příspěvek od xwing »

Mam jednu teoriu, ktorej som bol osobnym svedkom na mojom PC :)
Hned prezradim, ze problem je zdroj ;)
Otazka:
Nemenil si nedavno nejake komponenty v PC ? Procesor, graficka karta ?
Ja ked som urobil takyto upgrade, tak v dobrej viere, sak mam silny zdroj, to musi utiahnut.
Ked som bol len vo windows a surfoval po nete, tak ziadny problem.
Akonahle som sputil nejaku hru, tak sa to spravalo nevyspytatelne. Niekedy som bol schopny hrat hodinu, inokedy 10 minut.
Kazda hra ma totiz ine naroky na grafiku ci procesor.
A neslo mi to dohlavy, ze preco ? Tiez som pisal na forum a tiez mi odporucili skusit silnejsi zdroj.
Ovsem ani nie silnejsi ako kvalitnejsi.
Ten co sa vypinal bol papierovo 550W, ale ucinost uplne k nicomu.
Kupil som novy 500W, s ucinnostou 85%+ a ficim dodnes :)
Takze ak si upgradoval na silnejsi procak alebo kartu, jeden z moznych dovodov by to mohlo byt.
Ak nie, aj tak skus iny zdroj, tu sa moc poradit neda.
BTW... aj procaky maju svoju tepelnu poistku, takze by mali vediet vypnut PC, ale vacsinou len zamrzne sysytem :)
:PP:
Chevrolet AVEO Hatchback (5dv.) 1,4 16V 74 kW/100k, Eco-Tec, r.v.2008
Odpovědět

Zpět na „POKEC“