Sedan, hatchback

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

To sem byl já
Reklama

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

My jezdili s Paviánem (fobií) na služebky v sestavě: Já 3 ženský. Představte si tohle s výbavou na 1-2 tejdenní služebku ! Tam to ještě šlo, jenže pak zašly holky nakupovat za pracně vydělaný dietky.... a pak byl fakt velkej problém zavřít kufr i s vyndanym zadnim platem. Sedan je sice nepraktickej ale velkej kufr jsem snad zatim ještě nepotřeboval. Kombíky se mi nelíběj vůbec. Jsou nastavovaný. Jedynej pěknej kombajn byl Trabant a Wartburg.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Anonymous píše:Sedan je hezkej ale pokud nemáš familii tak je pro jednoho moc zbytečně velký auto.ale pryč ho nikdy nedám :o
Kde je v rodine iba jedno auto, musi to byt hatchback alebo combi. Sedan nic neodveze. Mna neseru kabele s nakupom z Tesca. Tie mi odveze kazde auto aj ked ich nahadzem na sedanky, ale aj velke veci treba prevazat. Kazdu chvilu treba nieco odviez a musime prosit susedov. Sedan je totalne nemozny. Viac by som to nekupil. To nieje argument, ze sa v nom odvezu 4 ludia a vsetku batozinu mozu mat v kufri. To je blbost lebo tie tasky s vecami odveze kazde auto, ale dat do auta napriklad nezlozeny bycikel to sa uz do kazdeho neda. Iba do hatchbacku so sklopenymi sedankami.
Damek

Příspěvek od Damek »

Dano píše:
Anonymous píše:Sedan je hezkej ale pokud nemáš familii tak je pro jednoho moc zbytečně velký auto.ale pryč ho nikdy nedám :o
Kde je v rodine iba jedno auto, musi to byt hatchback alebo combi. Sedan nic neodveze. Mna neseru kabele s nakupom z Tesca. Tie mi odveze kazde auto aj ked ich nahadzem na sedanky, ale aj velke veci treba prevazat. Kazdu chvilu treba nieco odviez a musime prosit susedov. Sedan je totalne nemozny. Viac by som to nekupil. To nieje argument, ze sa v nom odvezu 4 ludia a vsetku batozinu mozu mat v kufri. To je blbost lebo tie tasky s vecami odveze kazde auto, ale dat do auta napriklad nezlozeny bycikel to sa uz do kazdeho neda. Iba do hatchbacku so sklopenymi sedankami.
Ten argument nie je až taká blbosť. Neviem, či nikam nikdy necestuješ a len prevážaš stavebný materiál a nezložené bicykle. V tom prípade odporúčam FSO polonez. Ja som na sedane povozil kopec stavebných materiálov na chalupu a občas si pripadám jak ťažký otrokár. Ale veľké dosky proste hádžem na strechu. Bicykel tak isto. Nebudem si ho dávať do interiéru,keď tam nikomu nezavazia.Do hb síce dáš mnoho, ale zásadne len za cenu zadných sedačiek. :o
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Ved ja predpokladam, ze ked povezem pracku so sklopenymi sedankami tak tam nebudeme sediet piati a nepojdem na dovolenku do Tatier. Proste na hatchbacku je moznost previezst takyto predmet. Sedan to nedokaze. Hatchback dokaze to co sedan, ale plus o mnoho viac. Ja viem, ze na dovolenku ked ide cela rodina, tak je prijemnejsie mat sedan a batozinu v kufri. Ale to iste dokaze aj hatchback, ale okrem toho dokaze ked je treba previezt dva zabalene televizory. Ked uz niekto chce dlhe auto a stupnovitu zadnu cast, tak liftback ako je napriklad octavia. Otvara sa jej aj zadne okno, ale ten otvor na nexii je fakt akurat na igelitky.
Pajda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajda »

Záleží na tom, co potřebuješ vozit. V autě co mám teď (Fiat Ulysse) odvezu celý nesložený kočárek a ještě 5 lidí. Každý na svém sedadle a auto měří na délku jako Octavia. Nebo odvezu 4 lidi a 4 nesložená kola.
Dřív jsem měl třeba Renaulta 21 a tam byl velký kufr s malým vstupním otvorem. Jenže já běžně nevozím sporáky, televize a tak. Takže to bylo vyhovující.
Sedan se mi víc líbí. ;)
Na Nexii vzpomínám v dobrém :-) , ale MPV je MPV
neválí se vám v garáži nepotřebná SPZ - v mé sbírce je pro ní místo,
Damek

Příspěvek od Damek »

HB podľa mňa nie je najlepšie riešenie. Keď chcem auto pre všetko, tak v tom prípade treba van, najlepšie ešte aj 4x4. Ale na pračku postačí aj kombík, a práve jedno z takých aut bude mojou voľbou, keď raz budem opúšťať nexiu. V minulosti som mal HB a bol to vrchol nepraktickosti. Je pravda, že bol len 3 dverový. Ale proste sa v ňom nič nedalo viesť, pokiaľ som mal sedačky normálne. Nič som do kufra nedostal a tak všetko muselo byť na sedadlách. Takže niečo také už nemusím. :o
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Sedan je pro hodně lidí s normálnim nákladem, HB je pro ty, co jezděj v míń lidech (nepotzřebujou tak velkej kufr) ale zase občas něco stěhujou. Jě třeba jednou kupoval televizi s tim, že jí do feldy normálně narvu. Až před krámem jsem zjistil, že nenarvu. Je to 71cm uhlopříčka a žádnej vstupní otvor nebyl dost velkej ! Takže by mi tenkrát nepomoh ani kombík, jediný, co jsem moh udělat - ject si půjčit vozejk.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Damek

Příspěvek od Damek »

Tak tak, vozík všetko rieši. Preto ho mám pekne v pohotovosti a moj "nepraktický sedan" pripravený ho potiahnuť. :lol:
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Myslíš asi takhle nějak :)

Obrázek

A ty kola lze vozit i takto.

Obrázek
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Damek

Příspěvek od Damek »

No tak nejak. Ale občas slúži s tým vozíkom ako traktor, keď zváža drevo a piesok a porobeton a tak.
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Dano píše:Mne sa paci sedan a v zivote by som ho viac nekupil a ani ziaden iny a ani inej znacky. To je omyl ludstva. Na co mi je 530 litrovy kufor, ked do neho dostanem akurat igelitky s nakupom? Do hatchbaku strcim dve pracky vedla seba. Ked som si kupil televizor, musel som ho pred obchodom vybalit z krabice a s predavacom sme ho pchali na sedanky a to nam prsalo na hlavu. Len totalny blbec kupi hatchback a ja som jeden z nich. Keby sa tam dali sklopit sedanky aj tak by to bolo hovno lebo je nizky kufor. Sedan je vhody vo vseobecnosti ako reprezentacne vozidlo, do rodiny je to najvacsia blbost aka existuje.
Teraz z Danom musim suhlasit!! Lepsie by to uz asi nikto nedokazal napisat 8) Aj ten televizor vystihol nakolko som presne to iste absolvoval v januar a bol som dost nas*aty :evil: Moje next car bude urco 5dv koli prakticnosti. Bohuzial :roll: :cry:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Damek

Příspěvek od Damek »

Odporúčam cabrio, tam hodíš čokoľvek. Otvor to má nadmieru dostačujúci. 8)
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Teraz som si uvedomil chybu v mojom prispevku. Pise sa tam Len totalny blbec kupi hatchback . Ma tam byt len blbec kupi sedan
]Rebro[

Příspěvek od ]Rebro[ »

chalani so sedanmi, to si nechate? :lol:
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory