lanos 2002 1.4 A13SMS mrtvy
Moderátor: Blue Lanos
lanos 2002 1.4 A13SMS mrtvy
Nejde nastartovat. 12V na vstrekoch i na zapalovani. 5V na senzoroch v poriadku. Impulzy z cidla otacok v spravnej velkosti vchadzaju do RJ. Immo pri zapnuti kluciku sa rozsvieti a zhasne. Moze immo i tak este blokovat RJ, alebo je vadna RJ. Nemozem nikde zohnat schemu z toho typu a nechcem kupovat novu RJ, ak v nej porucha nebude.
- Reklama
Re: lanos 2002 1.4 A13SMS mrtvy
Předpokládám, že jen točí startér a nemá snahu chytnout.
Zkus se podívat po startování na svíčky, když budou suchý, tak nejde palivo(palivové čerpadlo) nebo imobilizér. Jak bzučí čerpadlo po zapnutí klíčku? Když bzučí 2-3s, immo načetl klíč a je to v pořádku, když jen bzoukne(tak 0,5s), nenačetl se dobře.
Když budou od benzínu, nedává jiskru, možná odejde zapalovací cívka nebo napájení k ní(na růžovém proti černému má být 12V, na druhých dvou impulzy z řídící jednotky).
Zkus se podívat po startování na svíčky, když budou suchý, tak nejde palivo(palivové čerpadlo) nebo imobilizér. Jak bzučí čerpadlo po zapnutí klíčku? Když bzučí 2-3s, immo načetl klíč a je to v pořádku, když jen bzoukne(tak 0,5s), nenačetl se dobře.
Když budou od benzínu, nedává jiskru, možná odejde zapalovací cívka nebo napájení k ní(na růžovém proti černému má být 12V, na druhých dvou impulzy z řídící jednotky).
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Motorcek ide cca 12 sek. Kedze nemam schemu, neviem ci kontrolka immo zhasne len vtedy ak sa dohodne s RJ, alebo indikuje zhodu len s klucikom.
Meral som osciloskopom na zapalovacom module i na vstrekovacoch. RJ by mala spinat kostru pre vstrekovace i pre vinutie zapalovacieho modulu . ale nic. Je tam len 12V, ale to ide priamo z 15-stky.
Vyzera to na chybu RJ, ale neviem to urcit na 100%. Co ked je este niecim bloknuta.
Meral som osciloskopom na zapalovacom module i na vstrekovacoch. RJ by mala spinat kostru pre vstrekovace i pre vinutie zapalovacieho modulu . ale nic. Je tam len 12V, ale to ide priamo z 15-stky.
Vyzera to na chybu RJ, ale neviem to urcit na 100%. Co ked je este niecim bloknuta.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jednotka to asi nebude podla toho to je v imobilizéru,nemáš druhý klúč Jo a Lanosáci nemáte tiež pri sedačke ten otrasový vypínač ten zvikne robiť problémy aj na iných autách
Odskusane oba kluce. O otrasovom spinaci neviem. RJ proste nereaguje - stav je ako pri vadnom snimaci otacok, ale ten je v poriadku. Neviem system ako je mozne zistit vadnu cast
- immo alebo RJ. Diagnostika - bez zavad.
- immo alebo RJ. Diagnostika - bez zavad.
Vyriesene - bol to imobilizer.
Zvlastne je, ze kontrolka imobilizeru normalne zhasne. Myslim si, ze to nie je terno ak neindikuje vsetky chyby imobilizeru. Na tomto nejdu data z imobilizeru, ako odpoved na data od RJ/ poziadavka na odcitanie klucika/.
Vdaka za snahu pomoct.
Zvlastne je, ze kontrolka imobilizeru normalne zhasne. Myslim si, ze to nie je terno ak neindikuje vsetky chyby imobilizeru. Na tomto nejdu data z imobilizeru, ako odpoved na data od RJ/ poziadavka na odcitanie klucika/.
Vdaka za snahu pomoct.
jak jsi na to přišel ?
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Meral som osciloskopom data na linke medzi RJ a immo. Schvalne som odpojil napajanie imma a zmeral data. Tieto boli samozrejme od RJ do imma. Potom som zapojil napajanie imma a porovnal data. Data na linke sa nezmenili. Osciloskop je pamatovy, tak sa to da lahko porovnat. Vedel som, ze chyba bude len v RJ, immo alebo spojenie. Problem bol ale presne urcit ktory komponent je vadny.