Dilema - opravit či prodat ?
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Dilema - opravit či prodat ?
Určitě jste už na fóru postřehli, že Ještěrka přez 2 měsíce nejezdí... Optřebuje pár nutných oprav (zadní brzdy, ložisko v predním kole, závěs řízení) a investice by byla cca 10 kKč. Sice to není tolik, ale takovýchto investic mám každý rok jednu (v obdobné výšce) a neustále mě pronásleduje myšlenka Lanoska střelit na ND a pořídít "nové" autíčko. V poslední době jsem narazil na několik docela slušně vypadajících Nubirek (1.6 16V) v kombíku a docela by se mi zamlouvala (už jsem téměř z hlavy vyhnal myšlenku přejít k Opelu - Vectra nebo Omega).
Na druhou stranu, nechci se Ještěrky zbavovat, přeci jen je to srdeční záležitost - první autíčko, nikdy mě nenechala ve svrabu, atp..., každý to zajisté chápe (jenže živit dvě auta je nemožné).
A teď k tomu, co se chci optat - jakou mám reálnou možnost, že bych za ní v případě prodeje inkasoval ? Krom výše uvedených závad je víceméně v pořádku (v průběhu posledních 2 let zainvestováno dost do oprav - tlumiče, rozvody, výfuk, spojka, atd...), ale bohužel má pár kosmetických vad (pomuchlaný blatník, "kvetoucí" prahy). Je to 1.4, 3D HB, najeto 156 tisíc, r.v. 1998.
Na druhou stranu, nechci se Ještěrky zbavovat, přeci jen je to srdeční záležitost - první autíčko, nikdy mě nenechala ve svrabu, atp..., každý to zajisté chápe (jenže živit dvě auta je nemožné).
A teď k tomu, co se chci optat - jakou mám reálnou možnost, že bych za ní v případě prodeje inkasoval ? Krom výše uvedených závad je víceméně v pořádku (v průběhu posledních 2 let zainvestováno dost do oprav - tlumiče, rozvody, výfuk, spojka, atd...), ale bohužel má pár kosmetických vad (pomuchlaný blatník, "kvetoucí" prahy). Je to 1.4, 3D HB, najeto 156 tisíc, r.v. 1998.
UPDATE - Škoda Octavia TOUR 1.9 TDi-PD
Ještěrka ][. aka "baby-jaguar" má najeto poctivých 138 tKm (k mání) a Ješterka I. je definitivně po smrti... R.I.P holka... :(
Jezdím s TomTom GO730 a Prestigio MultiPhone 4500T DUO.
Ještěrka ][. aka "baby-jaguar" má najeto poctivých 138 tKm (k mání) a Ješterka I. je definitivně po smrti... R.I.P holka... :(
- Reklama
Re: Dilema - opravit či prodat ?
no realne tak 15-20 kdyz najdes blazna co by chtel 3 dv auto.
na vykup v bazaru cca 4-6 tis.ano opravdu je to realna cena asi 14 dni stara kamarad chtel taky vymenit auto ale uz nechce.
a s nubirou si o moc nepolepsis bude te to stat cca to samy kazdy rok a vlastne asi vic jelikoz tam je toho co odejde podstatne vic.
na vykup v bazaru cca 4-6 tis.ano opravdu je to realna cena asi 14 dni stara kamarad chtel taky vymenit auto ale uz nechce.
a s nubirou si o moc nepolepsis bude te to stat cca to samy kazdy rok a vlastne asi vic jelikoz tam je toho co odejde podstatne vic.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
n3oklan ja som mal tiez podobne myslienky o predaju alebopustenia dole kopcom Vsak moje problemy na fore tiez mozes citat ako horor o ktorom sa da natocit film Momentalne stale ale do neho investujem na opravu a aj keby som ho chcel predat nemozem lebo to auto milujem a jednak by som zan dostal smiesnu sumu oproti tomu co som za neho dal a investoval.
Je to dost tazke rozhodnutie. Momentalne mam auto ako tak v poriadku len este baterka nova stara 3 rocna isla do prdele tak sa ho asi este nezabvim ale ak by sa mi na nom vyskytla daka porucha vacsieho financneho obnosu tak asi aj napriek toho ze to auto mam rad by som asi dal prec a potom 2 roky chodil peso
Je to dost tazke rozhodnutie. Momentalne mam auto ako tak v poriadku len este baterka nova stara 3 rocna isla do prdele tak sa ho asi este nezabvim ale ak by sa mi na nom vyskytla daka porucha vacsieho financneho obnosu tak asi aj napriek toho ze to auto mam rad by som asi dal prec a potom 2 roky chodil peso
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
do bazaru nechci - tam bych spis jeste zaplatil, ze ho tam nechaj, ale tech 10-15 tKc jsem cca cekal - jenom spravne receno, sehnat nekoho, kdo by do nej sel (treba nejakej zacatecnik na "vyjezdeni")
na druhou stranu, nevidel jsem auto, kde by se nemuselo investovat - a mam ten pocit, ze Daewoo nastesti neni tak nakladne na cenu ND - navic zase by Nubi nejakou dobu vydrzela a precijen je to pohodlnejsi auto na delsi cestovani (srazy, Slovensko...)
FoXo: o skale Jesterce vyhrozuju uz od lonska
Navic ted koukam na SAuto, a zase tam jednu zlevnili - taaaak, a ted babo rad
na druhou stranu, nevidel jsem auto, kde by se nemuselo investovat - a mam ten pocit, ze Daewoo nastesti neni tak nakladne na cenu ND - navic zase by Nubi nejakou dobu vydrzela a precijen je to pohodlnejsi auto na delsi cestovani (srazy, Slovensko...)
FoXo: o skale Jesterce vyhrozuju uz od lonska
Navic ted koukam na SAuto, a zase tam jednu zlevnili - taaaak, a ted babo rad
...to n3oklan to je věčná otázka..., tařka hamletovská být či nebýt alias mít či nemít..., no je to ale především o kalkulaci a financích..., proto nicméně dej na radu našeho Pavla - palikxe z něho mluví praxe na servisních opravách těchto " kár ", není co dodat více
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak.
Ja osobne by som uz do Daewoo nesiel ak by som nepoznal velmi dobre predavajuceho a auto.
Predsa su to haklive auta po chvilke zacne daco odchadzat a teda neviem ako u vas v CZ ked pises ze ND su celkom lacne ale tu na SK su to pekne cifry kde na nove auta tolko nedas
Keby boli lacne ND tak o skalej neuvazujem
Ja osobne by som uz do Daewoo nesiel ak by som nepoznal velmi dobre predavajuceho a auto.
Predsa su to haklive auta po chvilke zacne daco odchadzat a teda neviem ako u vas v CZ ked pises ze ND su celkom lacne ale tu na SK su to pekne cifry kde na nove auta tolko nedas
Seat Altea XL 1,6 TDI
Prodej a kup si Vectru, to je proti nubire rozdil znatelny
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Nubira nerezatí Vectra B jo pokud nemáš moc peněz ,tak bych to opravil, to co jsi vypsal jsou prkotiny.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som sa bál už hocičoho,pokiaľ nepoznám predávajúceho,je to lotéria,prí kúpe Šunkovca som mal šťastie,na ďalší raz by som ho mať už nemusel,tak uprednostňujem autá,ktoré poznám,viem,čo majú za sebou a ako s nimi pôvodný majiteľ zaobchchádzal. keby som mal na nové,niet o čom ,tak kupujem zas Šunkovca,ale pri kúpa ojetiny tak trochu vždy viac svadba z rozumu,než z lásky. Michale,keby si poškuľoval po oploch,podľa mňa kľudne by stačila aj G-čková Astra, nie zato,že ju kupujem ja,ale mám kamošov,čo pokúpili 3-dverky za dobré ceny a sú spokojní,inak čo do designu sa mi viac páči Nubira/Lacetti,a keby som teoreticky uvažoval o novom Opli,tak jedine Corsa,stačila by mi,kedysi som o nej seriozne uvažoval,napokon som sa rozhodol pre GETZ a teraz mať na nové,zas by nad Corsou zviťazil nový ŠunkovecFoXo píše:Asi tak.
http://www.autobazar.eu/sk/results.php? ... lada%C5%A5+!
- Přílohy
-
- 2010-Daewoo-Matiz-Creative-Rear-Angle-Picture-800x600.jpg (135.22 KiB) Zobrazeno 4099 x
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
tak kdyz posloucham trable kolegu z prace na jejich auta (Fabia, Golf4, R-Laguna), tak mam obdobne/stejne dily za mensi peniz - nehlede na to, ze jeste navic -20%-30% z ceny v AutoKelly (znamosti jsou fajn vec )FoXo píše:...neviem ako u vas v CZ ked pises ze ND su celkom lacne ale tu na SK su to pekne cifry kde na nove auta tolko nedas
conpet: mnojo, relativne prkotiny - ale kdyz neco malo prihodim, tak uz se dostanu na Nubi...
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Jaaaj ale tie veci na Golf, Skoda atd su originaly a mju daku kvalitu kdezto ak sa nemylim InterCars Autokelyy a podobne vozia nepodarky polske a ine napodobeniny
Tak mne stacilo ked chceli odomna 7000 Sk za zadne lozisko s abs, 9 000 za hlavny brzdovy valcek svetlo 5000 1 kus vsetko SK Takze na to ake je to stare auto je to dost a tie veci som pozhanal lacnejsie prave od tychto firiem a je to aj vidiet ze su nie originaly.
Za seba vravim ze su drahe diely Od palixxa su najlepsie len keby mal to co vzdy potrebujem
Najlepsie na diely je skoda Francuzi su tiez velmi drahy a opel tiez ked uz spominame tie astry tak kamarat ma tiez astru a rameno ho vyslo na 100€ fabia ? za polovicu
Ono je to tazko v dnesnej dobe. Originaly budu vzdy drahe a padelky budu casto vymienane.
Tak mne stacilo ked chceli odomna 7000 Sk za zadne lozisko s abs, 9 000 za hlavny brzdovy valcek svetlo 5000 1 kus vsetko SK Takze na to ake je to stare auto je to dost a tie veci som pozhanal lacnejsie prave od tychto firiem a je to aj vidiet ze su nie originaly.
Za seba vravim ze su drahe diely Od palixxa su najlepsie len keby mal to co vzdy potrebujem
Najlepsie na diely je skoda Francuzi su tiez velmi drahy a opel tiez ked uz spominame tie astry tak kamarat ma tiez astru a rameno ho vyslo na 100€ fabia ? za polovicu
Ono je to tazko v dnesnej dobe. Originaly budu vzdy drahe a padelky budu casto vymienane.
Seat Altea XL 1,6 TDI
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Mňa vyšlo rameno na Šunkovca 2000 aj s výmenou a nastavením geometrie,samotné rameno stojí,okolo 30 €,predné ložiško aj s výmenou na 45 €,možno SKF by bolo drahšie,ale použili tam ložisko našej výroby,teda buď slovenskej,alebo českej, SKF som kúpil akurát napínaciu kladku rozvodov..inaK je to pravda,že ložisko zn.SKF vyjde na astru okolo 200 € aj s výmenou,ale nejaké ložisko našej výroby by vyšlo isto lacnejšie,len pozor na poľské a bulharské,tie boli povestné nizkou životnossťou,anaopak dobré boli ruské, Naše,ZVL či ZKL, taký slušný priemer
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
A veruze hrdzavie :/ diera v prahu ze by sa tam kladivo stratilo.conpet píše:Nubira nerezatí Vectra B jo pokud nemáš moc peněz ,tak bych to opravil, to co jsi vypsal jsou prkotiny.
Ale inak niekedy je lacnejsie nez draha oprava kupit novy diel v polsku. Namiesto vymeny loziska kupit komplet naboj z loziskom a to vymenia rychlejsie a lacnejsie, pripadne to uz si clovek vie vymenit aj bez lisu alebo neistych nahradnych postupov ak clovek nema lis.
Už tiež nakupujem diely z PL ce autofra. U nás na matizka predne kotúče a platničky so zlavou za 60 E a z pl to iste + zadne brzdy bez bubnov s cenou aj s dopravou až domov 80 E. Nieje čo riešiť. Teda aspon podla mňa.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Ked som bol s Aveom na výmene zadného ľavého snímača ABS-ka tak za ten čas čo som čakal na svoje Avčo tak do servisu prišlo v tom časovom horizonte rovných päť kuskov G-čkých Astier a určite neboli na bežnej údržbe lebo ich majitelia boli v dosť podraždenej nálade . To ma vtedy dosť zarazilo čo sa to vlastne robý .
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex