Připravovaná novela zákona....

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Laclosak

Připravovaná novela zákona....

Příspěvek od Laclosak »

Včera jsem byl na školení řidičů podle toho co jsem se dozvěděl to vypadá ,že za chvíli nás bude policie kárat i za špatné držení těla ve vozidle..... :(( :((

Menší náznak .....
1.připravuje se že bude zakázáno telefonovat ve voze a to i při použití Handsfree
2.Bude prý i zakázáno kouřit ve voze (nejsem kuřák tudiž to mi žily netrhá)
3.Nová lékárnička + karta poskytnutí prvni pomoci....viz Slovensko
4.Bude trestně postihnutelné odvolávat na osobu mě blízkou nebo v případě odmítnutí výpovědi automaticky bude daný přestupek či trestný čin připsán majiteli vozidla.
5.Zrušení značky povinná zimní výbava,ale zavedení v určitém obodbí ježdění na zimních pneu...+ je tam ještě nějaký dovětek

+ zvýšení nějakých sankcí za různe přestupky nebo trestné činy....

Je toho více nebudu to tu rozepisovat ,to je jen pro představu.
Samozdřejmě to ještě není schváleno,ale dá se říci ,že tak na 80% k tomu dojde.....
Tyto zákony by měli nejspíš platit od první poloviny příštího roku

Budiž nám země lehká.... :PP:
Daewoo Nexia 1.5 8v....55kw...r.v 95....5dv....Hatchback
Je to mazel :D
Červené podsvícení,RECARO sedačky,Sportovní filtr,Bíločerný lak
Reklama

Kajo 79

Re: Připravovaná novela zákona....

Příspěvek od Kajo 79 »

Onedlho budete policajný štát-my už sme...... :(( :(( :(( -P
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

ad 1) pochybuji, že to projde.
ad 2) správně.
ad 3) to je k ničemu, když 90% lidí neví, jak pomoci. Já jsem členem ČČK, tak problém naštěstí nemám. Ale lepší lékárnička neznamená více zachráněných lidí.
ad 4) o tomhle se mluví už několik let.
ad 5) správně.

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Vojta

Příspěvek od Vojta »

To jsou všechno podle mě zbytečné ptákoviny, co navrhují. Někdo asi musí vykázat nějakou činnost, proto vymýšlí kokotiny. Stejně už teď se spousta aktuálních nařízení nerespektuje, takže si vůbec nelámu hlavu. Za chvíli zakážou autorádia a různé přehrávače, aby se řidič nerozptyloval, pak i hovořit za jízdy s řidičem, navigace atd. :lol: :lol:
Laclosak

Příspěvek od Laclosak »

Tak něco má určitě co do sebe.....stejně je to spíš kvůli motorkářům,konečně už na ně bude alespoň nějaký bič :oops: ...viz.postihy za nečitelno značku...pokuta sice nic moc ,ale až půl roku zákaz řízení,stejně na to doplatíme my auto "drajvři" :!: .Protože v zimním období když bude třeba padat sníh a pojedeme 5 hodin v kuse tak se značka prostě zanese a zastavovat každé půl hodiny asi nikdo nebude :idea: .Nebo i to odvolávání na osobu blízkou to je podobné...zase spíše na motorkáře :!:
To s těmi cigaretamy mi přijde fér protože myslím ,že když člověk řídí a zároveň kouří je částečně nepozorný a může dojít k nehodě spíš .....než když jen s někým telefonuju přes handsfree :((

Každopádně tohle vše už ve světě nějak funguje a u nás se o tom mluvilo už v 90 letech ,ale lobisti to vždy nějak zařídily......to je jak ten vtip:česko je hornický stát....samej tunel :D
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

dnes vyjímečně souhlasim s Ivanem :lol:
ta nová lékárna už je v oběhu já jí už mám. ale když máš ještě platnou dobu respirace na staré tak je to v pořádku. s tim handsfree. člověk když telefonuje i s hfkem tak se nikdy plně nesostředí na jízdu i když má ruce volné. to je prokázané.
na českých silnicích je to katastrofa a proto se musí začít už konečně něco dělat jak donutit řidiče k ukázněnosti.
To je tak. lidi řvou že je něco špatně a když se pro to něco dělá tak se jim to nelíbí a je to taky špatně.
z mé strany: Na jednu stranu lidi si stěžujou že policie nic nedělá a když dělá tak se jim to taky nelíbí. jen když se to týká jich sebe sama. (např. co se týká sankcí za jejich přetupky) tak co tady potom teda chcem???
Chevy Cruze 1.8 LTZ sedan, modrá Moroccan

Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
Laclosak

Příspěvek od Laclosak »

Tak to bylo vždy a tak to i bude já jen chtěl naznačit co se připravuje....je mi jasné ,že obahuješ svoje řemeslo,ale ruku na srdce né vše je ku prospěchu....
Jiank s tím handsfree si mě asi špatně pochopil...teda pokud si reagoval na můj post.....já ho nezavrhoval jen jsem srovnával závažnost toho či oného....Každopádně si myslím ,že to bude špatně prokazatelné...i když samozdřejmě si policie může zažádat o výpis z hovoru atp....jinak zakázáno není mluvit se spolujezdcem tak jak moc se to liší u hovoru s Handsfree?
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Franta P. píše: na českých silnicích je to katastrofa a proto se musí začít už konečně něco dělat jak donutit řidiče k ukázněnosti.
No, myslím si, že vydáváním nových a ve spoustě případů nesmyslných předpisů a nařízení se toho moc nezlepší. Nejsem zastáncem represí, ale bohužel to u nás jinak nejde. Prostě přitvrdit na neukázněné řidiče. Je prokázáno, že čeští řidiči v cizině jezdí předpisověji než doma. A proč? To je jasné - tvrdší postihy za přestupky. Ale musí být vytvořeny podmínky pro obě strany - pro řidiče i policisty. Nevím, proč bych měl nadávat na policisty, když mi dají flastr za překročení rychlosti (mě se to bohudík stalo naposledy před 35 lety :lol: ), když jsem jel evidentně rychleji, než bylo povoleno. Na jednu stranu se modernizují radary a na druhé straně jsou povoleny antiradary. Prostě lobismus a Kocourkov -P .
xtechnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xtechnik »

Antiradary nejsou povoleny.. ale nejsou zakazany.. Ale co z toho, pouzivat muzes stejne jen detektor policejnich radaru (nesmis pouzit rusicku plicenjiho radaru), vyzkousel jsem jich nekolik, stejne to kazdou chvili udela falesny poplach a i presto ze jsem policejni radar nepotkal, casteji jsem mel nohu na brzde nez na plynu. antiradar uz nemam, snazim se jezdit predpisove (po te co me vybrali na prijezdu do olomouce za 79km/h) a uz s tim nemam problem :-) co se tyce tech ostatnich hovadin - telefonovani si myslim ze neprojde, zmenou lekarnicky nezachrani vice lidskych zivotu, koureni za volantem zakazat (jsem sice kurak, ale dobre mi tak) a co se tyce znacky zimni vybava - oni si zase nejakou novou znacku vymysli, v tom jim verim
Tacuma 2.0 CDX 16V, ABS, Dual Airbag, el.klima, el.okna, posilovač, otáčkoměr, otočné sedadlo spolujezdce.. --majitel od 5/2010, OSTRAVA--
www.hrackyprodospele.eu | http://inzerce.mamemiminko.cz
Laclosak

Příspěvek od Laclosak »

No s tou značkou je to nějak tak ,že bude povinné jezdit v určitém období na zimních pneu... dám příklad od listopadu do března....a je tam nějaké doplnění o předpovedi počasí..... prostě v březnu když už bude hezky tak smíme přezout na letní,ale pokud bude předpověď předešlého dnes předpovídat, že má sněžit a my nepřezujeme tak i přesto ,že sněžit nebude stejně za to dostanem flastra.....což mi přijde dosti nesmyslné....měli to udělat tak ,že by se muselo jezdit bez vyjímky na zimních pneu v daném období pořád :PP:
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“