Prosím o radu všechny, kdo měl podobný problém. Při zavírání oken se mi hlavně teď v chladnějších dnech stává, že v horní polovině chodu okna se rychlost zavírání tak zpomalí, že to vypadá, že se to ani nezavře. Nakonec se to s velkým odporem a námahou zavře. Nerad bych třeba spálil motorek nebo zapřičinil nějaké jiné poškození.
Předem díky.
Elektrické ztahování oken
Moderátor: Blue Lanos
Elektrické ztahování oken
Daewoo Espero 2,0 CD automatic, 77kW.Modrá metalíza,klima,komplet v elektrice,palubní počítač Made in USSR.
- Reklama
Nelekej se , kdyby se to najednou zastavilo, motorky mají teplotní ochranu, za chvilku zase frčí. To pomalejší zavírání je teplotou , zkus to při nastartovaném motoru a pojede to rychleji , jinak to bude taky asi vodícíma gumičkama ( rám okna) , zkus je vyčistit a namazat třeba Regumem , ne olejem , dostal by se tam prach a nepojede to vůbec . Jinak jde ještě sundat polstrování a namazat tu vodící kolejnici , ale nevím jak to máš... u Nubiry je to lankem , uMatize je takový ozubený půlkruh .......
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
u nás se jednou stalo u podnikového Matíze,že zůstal spínač stahování oken v poloze nahoru a nikdo si toho nevšimnul že je motorek stále pod proudem.Od motorku byly teplé i dveře,ani pojistka nevypadla a motorek to vydržel do té doby,než se vyměnil spínač za nový.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
nam sa zase take nieco stalo na favorite na motorceku centralu co dviha tie cupliky, zostal pod prudom cele tyzdne a potom ked sme ho vymenili bol aj zdeformovany.Václav Brousek píše:u nás se jednou stalo u podnikového Matíze,že zůstal spínač stahování oken v poloze nahoru a nikdo si toho nevšimnul že je motorek stále pod proudem.Od motorku byly teplé i dveře,ani pojistka nevypadla a motorek to vydržel do té doby,než se vyměnil spínač za nový.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6
No u NUBIRY a MATIZE je ta teplotní ochrana určitě! Už jsem stím párkrát něco dělal a po několika stažení a vytažení se vypne ,ale asi na 2-5 min, pak zase jede , možná proto neshořel u p. Brouska , pořád se vypínal a zapínal a udržoval si svojí maximální snesitelnou teplotu.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- Blue Lanos
Mne sa napr. pomalsie zatvara moje lave okno ako prave Spinave to asi nebude...
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01