Chladic, voda, problem

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Jimmy189

Chladic, voda, problem

Příspěvek od Jimmy189 »

Takže, mám takýto problém ... chcem vypustiť, vodu, komplet všetku, vybral som nadržku na vodu, tu som očistil, odmontoval som hadičku, čo ide do motora, aby vytiekla voda, lenže chcel som to prečistiť, čistou vodou aj aby išla do chladiča, len neviem, čím sa to odzvdušnuje, resp. nejaký vypúštací ventil som nenašiel ... prosím pomôžte, najlepšie by bola foto ... diky moc
Reklama

vladimir fodor

Re: Chladic, voda, problem

Příspěvek od vladimir fodor »

Cau.Espero nemá odzvzdusnovácí,ani vypušťací ventil.Ak chceš spustiť vodu musíš cez spodnú hadicu na chladiči.Odzdušni sa po naplneni chladiacou a naštarovaní , prípadnom dolievaní samo.
Jimmy189

Příspěvek od Jimmy189 »

na vypustanie vody z chladica je to ta hruba v pravo? asi v strede chladica
ppp

Příspěvek od ppp »

Druhe najnizsie miesto, teda vhodne na vypustenie je pri radiatore kurenia. Ale ani oboma spominanymi koncami hadic to asi nevypustite uplne.
Kedze najvyssie miesto je expanzna nadobka, tak sa to odvzdusni samo.
Jimmy189

Příspěvek od Jimmy189 »

urobil som nasledovne (teda tusim niekto spominal na fore ako clovek potom opravi dany problem nech napise) ... dal som dole tu hrubu hadicu na pravo na chladici, prefukol som normalnu vodu cez expansku, a viac menej vsetko mi islo do kelu ...
massic

Příspěvek od massic »

Zdravim,
dovedl by mi nekdo vysvetlit jak je mozne ze prestoze mi nekde tece chladici system( nevim kde, jen se objevuje louze pod autem a banka na chlaďku je prázdná i kdyz ji dolejevám) tak se ten motor nepřehřívá ?
je mozny ze nejaka voda tam cirkuluje i kdyz hladina není až po baňku?
ppp

Příspěvek od ppp »

Kym je vodne cerpadlo dostatocne zaplavene tak dokaze rozprudit vodu cez chladic alebo aspon cez kurenie a to vacsinou staci, pri beznej jazde bez pretekarcenia. Expanzka nadobka je najvyssie polozene miesto, kvoli samoodvzdusneniu, a tak z nej zmizne chladaica kvapalina ako prva. Z vlastnej neprijemnej skusenosti viem ze ked chyba tolko chladiacej kvapaliny, ze po doliati litra sa objavi na len na dne expanzky tak sa motor este neprehreje. Viac som ani nemal z coho doliat, takze som takto dosiel 100km domov. Rupla mi vtedy tenka hadicka na termostatovom domceku (16ventil). Nastastie ju slo provizorne opravit odrezanim deravej casti a miernym nasponovanim.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“