Kontrolka ABS a vibracie pri brzdeni

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Tripmag

Kontrolka ABS a vibracie pri brzdeni

Příspěvek od Tripmag »

Zdravim
priatelka dostala matiska rocnik 99 je spokojna a predchadzajuci uzivatel tvrdil ze auto bolo pravidelne servisovane no ale ked som si ho trochu prehliadol tak asi jedine co sa tam menilo bol olej...

ked som sa siel previezt prve co ma zaskocilo je ze ci pocas jazdy alebo pri rozbiehani proste kedy sa autu chce zasvieti na par sekund (ten interval je vzdy roznej dlzky) kontrolka ABS motor strati trochu vykon vnutorna ventilacia poriadne prida na vykone a tak isto aj svetla svietia o dost silnejsie :shock:
s kludom mi bolo oznamene ze to je normalne ze to robi uz dlhsie a ze predchadzajuci uzivatel auta to riesil v servise kde jednoducho nevedeli tento problem vyriesit....!!!
vie niekto poradit co by to tak mohlo byt?

dalsia vec su tie nestastne brzdy... to ze brzdia slabo a neda sa to nejako excelentnejsie vyriesit som sa tu uz docital ale pri brzdeni dost vibruje volant a tie vibracie je dost citit aj v brzdovom pedale!je to normalne?

jedine co som zatial skontroloval boli predne przdove platnicky tie mali tak 3-4mm vsetko som vystriekal cisticom na brzdy a skusal som trochu odvzdusnit...
priatelky tvrdi ze to brzdi trochu lepsie

momentalne nemam financie na servis...
osobne vlastnim renault clio a s radostou sa obratim na aj ked cisto teoreticku pomoc z fora lebo som uz takto 2x opravil pre autorizovany servis "neidentifikovatelnu" zavadu!!! :evil: za 2x 750Sk comu predchadzalo asi 4000Sk v servisoch!!

za kazdu radu vopred dakujem
Reklama

kesko

Re: Kontrolka ABS a vibracie pri brzdeni

Příspěvek od kesko »

S tymi brzdami, vibracie su pravdepodobne od vadnych kotucov, a o poklesoch v napeti pisali chalani aj u inych modelov a casto pomohlo precistenie ukostrenia karoserie aj motora. S ABS neviem. Skus dat hladat v celom fore a snad najdes nejaku inspiraciu.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Tripmag

Příspěvek od Tripmag »

kesko píše:S tymi brzdami, vibracie su pravdepodobne od vadnych kotucov, a o poklesoch v napeti pisali chalani aj u inych modelov a casto pomohlo precistenie ukostrenia karoserie aj motora. S ABS neviem. Skus dat hladat v celom fore a snad najdes nejaku inspiraciu.
no tie kotuce inak maju dost skaredu farbu taku hnedu nie hrdzavu ale skorej asi od dosticiek...
zatial som nic take nevidel standardne su kotuce aj napr. na mojom clie rv.98 pkene strieborne
je mozne ze sa tam setrilo dali sa tam nejake lacne dosticky a tie to sposobili?

to napetie neklesa ono asi dost stupne ked zacnu svetla viac svietit a silno fukat ventilacia
luskal som tu forum a dost aj cez google a uz som asi prisiel zavade na korienok :)
mal by to byt regulator napetia na alternatore
len je to trochu problem odmerat ci tam altik prdne ozaj to plne napetie lebo to spravi iba obcas na par sekund pocas jazdy a niekedy vraj aj 2 dni nic...
jedine ze si vyvediem nejako kable dam voltmeter na palubovku a budem sa vozit :D
kazdy pisal ze mu odisiel uplne regulator a stale daval velke napetie a poodchadzali ziarovky pripadne aj baterka
v mojom pripade asi este neodisiel uplne alebo je tam nejaky zly kontakt
ine logicke vysvetlenie ma nenapada akurat mi tam nesedi ta blikajuca kontrolka ABS...
Tripmag

Příspěvek od Tripmag »

uz je namerane zistil som ze ked to blbne natrepe tam az 17,6V
tak ten regulator bude asi v p....
Richard

Příspěvek od Richard »

Když ti to dává 17.6 V je v háji regulátor...... :-( ale dělá ti to jen někdy, zkus odpojit baterku a všechny kostřící body v motorovém prostoru rozeber očisti a zas pořádně utáhni.... a na altíku to samé, všechny kontakty očistit a znova smontovat, všechny spoje-konektory co najdeš v motoru rozepni a prostříkni a znova secvakni, tohle je zadarmo může to pomoct -i
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Tripmag

Příspěvek od Tripmag »

jeden problem sa vyriesil :)
nove kotuce aj platnicky este to nebolo ani zabehnute a brzdi to o dost lepsie a vibracie su tak isto prec

zatial som dal spravit rozvody a menili sa aj ostatne reme
na ten alternator uz nejako nezostali love...

ale nastala trochu zmena!
ABS blikalo vzdy ked sa dvihlo napetie a stratilo to trochu aj vykon

teras to robi skorej samostatne ze bud zacne iba blikat ABS strasti sa aj trochu vykon alebo to ked vypadne regulator dvihne sa napetie zacne viac fukat vetranie a svietit svetla ine sa nic nedeje
bude jedno alebo druhe kedy sa tomu chce...
Tripmag

Příspěvek od Tripmag »

vsetko sa vyriesilo vymenou altika z vrakoviska

uz nic nepiska nefuci a ani ta kontrolka ABS neblika
kesko

Příspěvek od kesko »

No a máš to vyriešené -i tak veľa kilometrov bez porúch :PP:
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Odpovědět