Cavte chcem sa na nieco informovat urcite poznate to denne svietenie LED videl som to na par autach a zaujalo ma ze im v zadu svetla nesvietili.
Moja otazka je ak montujem doplnkove denne svietenie nemusim pripajat aj zadne svetla?
Ono postaci ked budu svietit iba tie v predu?
Aj octavie ktore to maju uz od vyroby vzadu nesvietia.
Doplnkove Denne svietenie LED
Moderátor: Blue Lanos
Doplnkove Denne svietenie LED
Skoda 105l (Uz nebohá*)
Daewoo Espero 1.5I GLX rv 1997,Elektrony, Klima,Servo.El.okna,el.zrkadla.Zelená metaliza. Radio pioneer 4*45w zošrotované
Ford Scorpio ll Klaun combik, 2,5TD.92kw 123koni
polokoža,Tempomat,šiber,klima,central, 17´225x45 kolesá
Daewoo Espero 1.5I GLX rv 1997,Elektrony, Klima,Servo.El.okna,el.zrkadla.Zelená metaliza. Radio pioneer 4*45w zošrotované
Ford Scorpio ll Klaun combik, 2,5TD.92kw 123koni
polokoža,Tempomat,šiber,klima,central, 17´225x45 kolesá
- Reklama
- simone
- Kontaktovat uživatele:
Re: Doplnkove Denne svietenie LED
presne to píšeš zadne nepripajať tie svietia pri parkovačkách a obrysových. Pri dennom nie
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Bol jeden clanok zamareny na denne svietenia, kde pisali ze zalezi podla akeho zakona alebo co to uz presne bolo mas auto schvalene a podla toho
1. Musis pri dennych svetlach mat zapnute aj obrysove cize aj zadne svetla
2. Nesmies mat zapnute svetla vzadu cize len daylighty.
Momentalne v tom maju zmatok aj samotni policajti proste vsetci
Co mas tu vyhlasku o dennych svieteniach v bide C tam mas jednu vynimku a to by malo byt prave to ze podla ktorej vyhlasky/zakonu mas schvalene auto podla toho sa riadis ci musis alebo nemusis mat zapnute zadne svetla.
Ja osobne mam zapnute aj zadne svetla ved nech ma je vidiet
Na mozes citat: http://drahovsky.blog.sme.sk/c/197210/S ... a-zda.html
1. Musis pri dennych svetlach mat zapnute aj obrysove cize aj zadne svetla
2. Nesmies mat zapnute svetla vzadu cize len daylighty.
Momentalne v tom maju zmatok aj samotni policajti proste vsetci
Co mas tu vyhlasku o dennych svieteniach v bide C tam mas jednu vynimku a to by malo byt prave to ze podla ktorej vyhlasky/zakonu mas schvalene auto podla toho sa riadis ci musis alebo nemusis mat zapnute zadne svetla.
Ja osobne mam zapnute aj zadne svetla ved nech ma je vidiet
Na mozes citat: http://drahovsky.blog.sme.sk/c/197210/S ... a-zda.html
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
To mas fuk ako to zapojis, aj tak je to nelegalne. Na esperach. Ak to nie je origo diel a vyrobca auta ho nemontuje v nejakej doplnkovej vybave tak je to podla nasich skvelych zakonov nelegalne.
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Pozri si video s Packom, ktory hovori ze je to legalne
Len ze sa to musi namontovat v servise
Len ze sa to musi namontovat v servise
Seat Altea XL 1,6 TDI
- simone
- Kontaktovat uživatele:
ppp moc pravdy v tom neni!!!! je to ako s hmlovkami musiš dodržat výšku, rozostup a svetlo ma homolog a potom je aj na STK pokoj
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
Na stk ako ktorej, co sa tyka packu ten uz toho nataral, ale je fakt ze co povie tak to je pre policajta pismo svata aspon dufam . V zakone je totizto to, co som napisal. Inymi slovami ale na auto nesmies dat nic co nie je vyrobcom AUTA schvalene. A nevidim dovod, preco by malo deawoo alebo dokonca dnes chevrolet schvalovat na podla nich uz neexistujuce auto nejake pridavne svetielka. Nieco ine je vo vnutri tam mozem mat aj prilepeny pouzity toaletny papier kym neodporuje zakonu. Cize treite brzdove, gps, drizak na mobil a pod. Ono to zase ale dava zmysel. Totizto je kopu fuserov (vratane autorizovanych servisakov), ktori prilepsia zovackou alebo samorezkou do dreva nieco na auto aj do tenkeho plastu na spojleri a ked to uleti tak to my nic, to s tym musel majitel niekde zavadit . Ale ked nieco preslo schvalovacim procesom, tak je predpoklad ze by si niekto z technikov vsimol nieco nedostatocne pevne namontovane.
Co sa tyka packovych taranin, tak jedna z najlepsich je o karte prvej pomoci. Kto nechce platit za aktualizaciu novej lekarnicky, tak hajde po stare kym su v predaji a moze ju pouzivat na veky vekov, teda kym niekto neaktualizuje vyhlasku ministerstva zdravotnictva. A kartu prvej pomoci vozit nemusi. ALe zase sa to moze pri pouziti lekarnicky hodit ako dobra podlozka na rozlozenie obsahu lekarnicky. Jediny problem je v tom, ze na obale lekarnicky nesmie byt uvedeny datum spotreby (co je terminus technicus ako vysity ).
Este aby som doplnil, preco toto viem. Tiez som chcel denne led, pripadne vybojky, ale kedze rozne vyklady zakona na nete boli este nejednoznacnejsie nez samotny zakon, tak som si poriadne prestudoval samotny zakon a tam stalo to co som napisal. Ak to neschvalil vyrobca auta tak smola. Cize ak si kupite oktaviu 2 bez dennych svetiel alebo so ziarovkovymi, a chcete si ich nechat neskor domontovat alebo vyrobca zacne ponukat za priplatok ledkove a zatuzite po nich, tak nie je problem, kludne si ich mozete namontovat aj sami (v zakone o tom ze to musi montovat servis nie je pokial viem ani slovko). Otazka je ako by to uhral majitel keby novsie svetla boli do inej masky a staru by musle upravit . Ale kedze taketo veci ma zatial netrapia (a dufma ani nkdy nebudu) toto necham na dohladanie v nasej milovanej dzungli zakonov inym.
Co sa tyka packovych taranin, tak jedna z najlepsich je o karte prvej pomoci. Kto nechce platit za aktualizaciu novej lekarnicky, tak hajde po stare kym su v predaji a moze ju pouzivat na veky vekov, teda kym niekto neaktualizuje vyhlasku ministerstva zdravotnictva. A kartu prvej pomoci vozit nemusi. ALe zase sa to moze pri pouziti lekarnicky hodit ako dobra podlozka na rozlozenie obsahu lekarnicky. Jediny problem je v tom, ze na obale lekarnicky nesmie byt uvedeny datum spotreby (co je terminus technicus ako vysity ).
Este aby som doplnil, preco toto viem. Tiez som chcel denne led, pripadne vybojky, ale kedze rozne vyklady zakona na nete boli este nejednoznacnejsie nez samotny zakon, tak som si poriadne prestudoval samotny zakon a tam stalo to co som napisal. Ak to neschvalil vyrobca auta tak smola. Cize ak si kupite oktaviu 2 bez dennych svetiel alebo so ziarovkovymi, a chcete si ich nechat neskor domontovat alebo vyrobca zacne ponukat za priplatok ledkove a zatuzite po nich, tak nie je problem, kludne si ich mozete namontovat aj sami (v zakone o tom ze to musi montovat servis nie je pokial viem ani slovko). Otazka je ako by to uhral majitel keby novsie svetla boli do inej masky a staru by musle upravit . Ale kedze taketo veci ma zatial netrapia (a dufma ani nkdy nebudu) toto necham na dohladanie v nasej milovanej dzungli zakonov inym.
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Ako som pisal vyssie nik nevie ako to ma byt ale je kopec zakonov
Dake veci dovolili, podla toho sa spravaju tak snad nebudu problemy. Ja som tiez DayLight nekupoval kym to nebude jasnejsie ale to nebude nikdy takze ak ma zastavia budem sa hadat ak narazim na policajta, ktory chce silou mocou zarobit.
Mudry policajt teda skor povedane rozumny policajt sa opyta ci to ma homologizaciu pripadne kukne na E a dalej ho trapit nebude nic.
Uvidime
Dake veci dovolili, podla toho sa spravaju tak snad nebudu problemy. Ja som tiez DayLight nekupoval kym to nebude jasnejsie ale to nebude nikdy takze ak ma zastavia budem sa hadat ak narazim na policajta, ktory chce silou mocou zarobit.
Mudry policajt teda skor povedane rozumny policajt sa opyta ci to ma homologizaciu pripadne kukne na E a dalej ho trapit nebude nic.
Uvidime
Seat Altea XL 1,6 TDI