Svitící CHECK - nepravidelný chod motoru
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Svitící CHECK - nepravidelný chod motoru
Teď jsem jel domů z práce a v polovině cesty motor dostal nějaký nepravidelný chod a po chvilce začala svítit na polubovce kontrolka CHECK.
Dojel jsem domu (není to daleko) a skoušel vypnot a nastartovat motor ale nic se nezměnilo. Uvidim zítra ráno
Neví někdo v čem může být problém?
Bude vadit motoru cesta do servisu (není to kousek)?
Začiná mě to auto srát
Dojel jsem domu (není to daleko) a skoušel vypnot a nastartovat motor ale nic se nezměnilo. Uvidim zítra ráno
Neví někdo v čem může být problém?
Bude vadit motoru cesta do servisu (není to kousek)?
Začiná mě to auto srát
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Orlando 1,8
- Reklama
Podle toho, co rekli me, tak muzes v klidu do servisu dojet. Kdyz se mi rozsvitila, tak sem hned zastavil na benzince a volal, co dal. Bylo mi receno, ze muzu v klidu dojet (mel sem to asi 80 km), jen to prej nemam nejak extremne honit. Pokud auto skubalo, tak byl skutecne nejakej problem a ten je zaznamenanej v ECU, ale jak sem nasel na internetu muze se stat i to, ze pokud jede clovek po "sikovne hrbolate" silnici, tak to ECU vyhodnoti, jako ze motor klepe a taky rozsviti kontrolku check. Pokud by to byl tenhle pripad, tak se na to ani nemusi koukat. Po nekolika cyklech start, beh, vypnuti motoru, pri kterych je vsechno v poradku, kontrolka sama zhasne.
Doma jsem motor nahodil znovu a jel celkem normálně a kontrolka svítila dál. Pak jsem zase nakopnul auto a motor jel dosti nepravidelně. vibrace jsem cítil v celém autě.
Benzín tankuji na Aralce a myslim že by směs měla být ok.
olej mi nesvítil a z výfuku jsem nic neviděl. je tma uvidim ráno
Benzín tankuji na Aralce a myslim že by směs měla být ok.
olej mi nesvítil a z výfuku jsem nic neviděl. je tma uvidim ráno
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Orlando 1,8
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Ty auta jsou snad prokletý ne ? Mně když se rozsvítil check tak jsem nejdřív cejtil slabou vibraci odněkud zezadu. Pak jse to chcíp a už nenastartoval. bylo to benzínový čerpadlo. Až budeš mít nastartovaný klepací auto tak ho obejdi a koukni i do motoru odkud to vůbec jde. Že bys jel třeba na 3 (2,1) válce ?
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
mazej do servisu, víc asi nepořešíš. Bez diagnostiky můžeme akorát všichni teoretizovat.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
hlasim chyba 300 - blize nespecifikovana chyba. pokud se objevi jeste jednou bude treba rozebrat motor a chybu hledat
ted mam chybu odstranenou tak budu muset pockat zda se neobjevi
olej je tam polosyntetika a ta pry jemne smdi jak benzin a to ze neni moc zluty je jeho starim ale vse je ok
no sem zvedavy. ale co jsem si vsiml tak i kdyz mi foukal teply vzduch tak se kontrolka teploty ani nepohla o 1nm. jeblo by me
ted mam chybu odstranenou tak budu muset pockat zda se neobjevi
olej je tam polosyntetika a ta pry jemne smdi jak benzin a to ze neni moc zluty je jeho starim ale vse je ok
no sem zvedavy. ale co jsem si vsiml tak i kdyz mi foukal teply vzduch tak se kontrolka teploty ani nepohla o 1nm. jeblo by me
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Orlando 1,8
chovani motoru v dobe rozsviceni by odpovidalo chybnemu zapalu pac mi to jelo na 3 valce.PavelZ píše:Podle manualu OBDII kod chyby 0300 znamena chybne zapaly na vice valcich.
to ze je to nespecifikovana chyba mi rekl mechanik co se na to koukal. muze to byt cokoliv kolem valcu, cili aj blbe zapaly ve valcich.
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Orlando 1,8
Taky se mi stalo, ze moji chybu (tusim, ze to bylo 0171) v te dobe v knize, kterou meli v servisu nenasli (nevim jak je to ted), v manualu sem nasel, ze jde o chudou smes na lichych valcich a ukazalo se, ze tomu opravdu tak bylo. A jen k te chybe 0300 napsal jsem chybne zapaly, nevim jak presneji prelozit: "Misfire on Multiple Cylinder". Kdyby to bylo jen na 1 valci, melo by to byt schopne detekovat i na kterym.
problem je v tom ze ten motor dnes ani jednou nejel na 3 valce, jen vcera tak nemel co zmerit. vsechno bylo ok a check se neroznul
ale ta teplota mi nesedi. pokud by jeblo jedno z teplotnich cidel tak by to nemelo mit vliv na jakykoliv valec ci nepravidelny chod motoru. jedine ze bude studeny nebo se neukazuje na palubce teplotav (coz mi ted zaclo delat) a pocitac dostal bylby inpuls a proto vyhodil nejakou chybu, ale to trepani motoru mi do cidel nijak nesedi. nevim nejsem mechanik ani nejaky kutil tim
ale ta teplota mi nesedi. pokud by jeblo jedno z teplotnich cidel tak by to nemelo mit vliv na jakykoliv valec ci nepravidelny chod motoru. jedine ze bude studeny nebo se neukazuje na palubce teplotav (coz mi ted zaclo delat) a pocitac dostal bylby inpuls a proto vyhodil nejakou chybu, ale to trepani motoru mi do cidel nijak nesedi. nevim nejsem mechanik ani nejaky kutil tim
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Orlando 1,8
moje zena s tim jela a zase ji to zasvitilo
kdyz prijela tak jsem sednul do auta a nic jel jsem a vse v poradku bez jakehokoliv hovadinky i teplota ok.
Tak ted uz vim kdo mi kazi auto
jeste je jedna moznost seknul mi se pred par dny plovak na chvili a tak se muselo neco dostat do benzinu ale to by mel odfiltrovat palivovy filtr. do motora by nejaky bordel dojit nemel si myslim.
doufam ze uz to bude OK
kdyz prijela tak jsem sednul do auta a nic jel jsem a vse v poradku bez jakehokoliv hovadinky i teplota ok.
Tak ted uz vim kdo mi kazi auto
jeste je jedna moznost seknul mi se pred par dny plovak na chvili a tak se muselo neco dostat do benzinu ale to by mel odfiltrovat palivovy filtr. do motora by nejaky bordel dojit nemel si myslim.
doufam ze uz to bude OK
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Orlando 1,8