Carputer - tak už to vypuklo...
Moderátor: Blue Lanos
-
- Kontaktovat uživatele:
Carputer - tak už to vypuklo...
...i když ne zrovna moc štastně, ale popořadě. Za vydatného přispění přítelkyně jsem pořídil nejneobvyklejší komponentu mého budoucího carputeru - 7" dotykový monitor. Bohužel, jak je u mě častým a nehezkým zvykem je zralý na okamžité odstoupení z kupní smlouvy, protože má špatný controller. V provozu z VGA vstupu nebere v potaz zelenou složku, při provozu z kompozitního vstupu je zelené zase moc. Co funguje perfektně je dotykový display, ten je podle mých představ. Musím tedy schánět dál, protože dodavatel, od kterého jsem bral tento kousek, ho měl jen jeden v ČR .
Monitor s myší (pro představu velikosti). Na obrazovce je hlavní screen MediaCaru, což je docela vymakaný front-end určený přímo pro provoz v autě. (obrázky jsou klikací...)
Equalizer MediaCaru
Přehrávání filmů v MediaCaru
Zřejmě zde bude konzole monitoru
A s monitorem... Při pohledu z místa řidiče je horní hrana monitoru asi 3 cm na úrovní stěračů, tedy OK.
Celkový pohled
Monitor s myší (pro představu velikosti). Na obrazovce je hlavní screen MediaCaru, což je docela vymakaný front-end určený přímo pro provoz v autě. (obrázky jsou klikací...)
Equalizer MediaCaru
Přehrávání filmů v MediaCaru
Zřejmě zde bude konzole monitoru
A s monitorem... Při pohledu z místa řidiče je horní hrana monitoru asi 3 cm na úrovní stěračů, tedy OK.
Celkový pohled
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Monitor stál 6970 bez daněT-PK píše:Kolik byla cena,pls?
|\/| /\ '|' | '/.
-
- Kontaktovat uživatele:
¨petrm píše:Když mě se nelíbí když něco takhle trčí s přístrojovky nahoru chtělo by ho to nějak zakomponovat do palubky prosím
Nojo, takhle to není esteticky ideální, ale jsou tu dva problémy: pracnost (překopání celého panelu - rádio pryč, spínače a ovládání ventilace dolů) a bezpečnost (monitor už by nebyl snadno demontovatelný a musel by zůstávat v autě). Čas ukáže jak moc se mi carputer zalíbí a zdali bude stát za to propracovat umístění monitoru. Ideálně to má udělané Nissan 350Z, který má už v sérii přes display stejných rozměrů pěkný zasouvatelný kryt
|\/| /\ '|' | '/.
chtel jsem napsat to, co petr, ale pak jsem to ze stejnych duvodu, co pises ty neudelal. Proste nejdriv bych to cely zprovoznil, zjistil, jestli to nebude mit nejaky zasadni problem (on clovek ve finale nikdy nevi), jaka je vyuzitelnost a jak casto a podle toho delal pevnou zastavbu. Obecne se mi taky daleko vic libi to v ty palubce - urcite by sel nejak rozumne udelat zpusob, jak ho zakryvat - zaklapavaci placka pres, nebo nejaky hotswap uchyceni a proste ho odnaset. Pravda je, ze to je pracne a tak jako tak nepredpokladam, ze by sis to delal sam ...Ondras píše:¨petrm píše:Když mě se nelíbí když něco takhle trčí s přístrojovky nahoru chtělo by ho to nějak zakomponovat do palubky prosím
Nojo, takhle to není esteticky ideální, ale jsou tu dva problémy: pracnost (překopání celého panelu - rádio pryč, spínače a ovládání ventilace dolů) a bezpečnost (monitor už by nebyl snadno demontovatelný a musel by zůstávat v autě). Čas ukáže jak moc se mi carputer zalíbí a zdali bude stát za to propracovat umístění monitoru. Ideálně to má udělané Nissan 350Z, který má už v sérii přes display stejných rozměrů pěkný zasouvatelný kryt
Zajimalo by me co na to budou rikat muzi zakona pri kontrole? Beru uvahu pokud bude display na palubovce. Nemuzu si sednou za volant a urcit jak moc vadi ve vyhledu pro lepsi posouzeni.
Co vim tak spatne vyspanemu policajtovi vadi i zavesene smraditko na srcatku
Jina ten monitor je celekm good. Skoda ze ma posrane barvy (nedaly by se v menu nebo softvarove nejak upravit a u dodavatele ukecat velkou slevu?)
Jina ten monitor je celekm good. Skoda ze ma posrane barvy (nedaly by se v menu nebo softvarove nejak upravit a u dodavatele ukecat velkou slevu?)
jestli vynechava jedna barva komplet, tak asi horko tezko, sleva by urcite ukecat sla, a ty by sis musel zvyknout, ze muzi v cernem budou muzi v ruzovofialovemkarstn píše:Zajimalo by me co na to budou rikat muzi zakona pri kontrole? Beru uvahu pokud bude display na palubovce. Nemuzu si sednou za volant a urcit jak moc vadi ve vyhledu pro lepsi posouzeni.
fialova neni tak hrozna, hlavne ze nedostanu od nich pokutujakub píše: jestli vynechava jedna barva komplet, tak asi horko tezko, sleva by urcite ukecat sla, a ty by sis musel zvyknout, ze muzi v cernem budou muzi v ruzovofialovem
pokud mu kompozitni zelena zase prebiji tak mozna tam budej jen malej problem. bohuzel rozebrat to nejde pac zase strati zaruku. zivot je svina
-
- Kontaktovat uživatele:
jj, je tam nejspíš vadný kontroler. Každopádně jsem se s dodavatelem velmi slušně domluvil a na co nejdřívější dodávce nového funkčního kusu se pracujekarstn píše:pokud mu kompozitni zelena zase prebiji tak mozna tam budej jen malej problem. bohuzel rozebrat to nejde pac zase strati zaruku. zivot je svina
Toho bych se nebál. Podobné jsme tu už řešili v kauze rozměrů kol. Policista během silniční kontroly nemůže vědět, nota bene dokázat, že je to neschválený / nehomologovaný doplněk. Nejhorší, co může provést je poslat mě na STK... Platí presumpce neviny, tudíž dokud mi nedokážou, že tím porušuji předpis, tak jej neporušuji.Pajda píše:Z hlediska předpisů tam ten monitor být nesmí, protože je to neschválený doplněk, bez homologace pro umístění v autě. Takže každej policajt může lehce dělat problémy.
|\/| /\ '|' | '/.
Myslim, ze kdyz narazis na policistu ve spatny nalade, tak muze delat problemy. Neni to stejny jako rozmery kol (ty nemuze snat). Tady na tom by mela byt znacka, ze je to homologovane pro montaz do auta. Ale podle meho by stacilo, kdyby byl homologovanej ten drzak, ke kterymu to pridelavas (podobne jako treba u mobilu nebo PDA).