Druhý kastlík II.

Moderátor: Blue Lanos

Ondras
Kontaktovat uživatele:

Druhý kastlík II.

Příspěvek od Ondras »

Už je to sice nějaký čas, co jsem to dělal, ale až teď hodil na web. Malá úprava mého airbagového kastlíku:

Obrázek

Více: http://matiz.uragan.cz/airbagevoii.php
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Reklama

T-PK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-PK »

Mám dotaz,proč rušíš airbagy v autě?
1,8 MPI r.v. 97, Ronal R38 195/50/15, rádio Clarion BD 359RGMP, 165mm koaxiální repro v předních dveřích..
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

On ho nezrušil, on tam žádnej neměl (domnívam se)
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Krtek píše:On ho nezrušil, on tam žádnej neměl (domnívam se)
Tak tak, můj Matiz je základ nejzákladnější, tudíž bez pytlů...
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
jakub

Příspěvek od jakub »

T-PK píše:Mám dotaz,proč rušíš airbagy v autě?
ondru bych podezrival z lecceho (instalace dusiku, turba, ...), ale ze by vytahl airbag, aby tam mohl mit "sexy" ulozny kastlik ? ;)
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Ondro,popiš trochu jak jsi postupoval,použitý materiál.S fotky toho moc vidět není.Hodnotím jako dobrý nápad,pro ty co nemají pytle a to si myslím je většina Matízáků.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Skvělý nápad 8) tohle mě taky zajímá, v Matesu není moc odkládacích prostor a tohle místo je pěkně po ruce. Tak detaily prosím.
Už bez Matesa
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Dobrá, dobrá, tedy jak na to:

1. Odšroubovat úchyty kastlíku. Jsou přístupné zespodu od místa pro nohy spolujezdce.
2. Vyjmout kastlík
3. Odšroubovat 4 šrouby držící kryt místa pro airbag (v každém rohu jeden)
4. Odřezat úchyty krytu v rozích díry vzniklé v palubní desce
5. Odřezat nožky na zadní straně krytu airbagu
6. Z kartonu vyrobit dno a uchytit ho stahovacími psákami k trubce, která vede uvnitř napříč palubní deskou. Boky a přední část dna se sama udrží, když se karton zasune za různé výstupky.
7. Pak volitelně zakrýt dno kobercem
8. V Hobbymarketu pořídit co nejmeší pant na dvířka skřínky - takový, který se nezapouští dovnitř materiálu
9. Dvojsložkovým tmelem přilepit pant ke krytu. Pozor dobře vyměřit!
10. Volitelně nalepit na kryt koberec
11. Přišroubovat pant k palubní desce samořezným vrutem

Snad to tak postačí. Fotky moje:

http://matiz.uragan.cz/airbag.php
http://matiz.uragan.cz/airbagevoii.php

Práce kolegy z polska (sebekriticky přiznávám, že mnohem preciznější)

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Ca ... 5&o=7&vc=1
|\/| /\ '|' | '/.

zabijec

Příspěvek od zabijec »

Ještě mi pověz jak to otvíráš? Nemáš tam žádné madlo ani nic za co by se to dalo otevřít.
Už bez Matesa
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Je to dobrý , už jsem na to koukal dřív, ale nějak jsem nevěděl jaký použít pantíky, po nějakých se nejdřív podívám a ještě jedno by mě zajímalo , jak to otevíráš , nějaká ůchytka by se hodila , ale zase aby byla decentní. Nedrnčí to na hrbolech? Máš tam nějaké gumové dorazy , jako u standartního kaslíku??
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Možná je to specifikum jen mého kusu, ale kryt je trošku do vrtule a dolní vnitřní roh mírně nedoléhá (nedoléhal, ani když byl kryt chycený 4 šrouby), takže to tahám za ten rožek. Pokud kryt doléhá těsně, pak bych volil nějaké plátěné ucho na otevírání nebo něco podobného.

Nedrnčí to, protože ten pant má docela silnou pružinu, která to nedovolí. Ještě reklamní dodatek - pant jsem koupil v OBI - 2 kusy za cca 150Kč.
|\/| /\ '|' | '/.

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Díky , dostal jsem nápad na dno toho kaslíku , co použít nějaký plastový oválný nebo obdelníkový lavór , co mají právě taky v OBI , jde to dobře ořezat a přizpůsobit a bude to pevné. Musím změřit velikost a uvidím , jenže času není nazbyt.........
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
T-PK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-PK »

Ondras píše:
Krtek píše:On ho nezrušil, on tam žádnej neměl (domnívam se)
Tak tak, můj Matiz je základ nejzákladnější, tudíž bez pytlů...
A ty si neměl airbag ani ve volantu?
1,8 MPI r.v. 97, Ronal R38 195/50/15, rádio Clarion BD 359RGMP, 165mm koaxiální repro v předních dveřích..
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Nechci se do toho míchat za Ondráše, ale matiz měl beg za příplatek i do volantu. Já mám SE ( trošku lepší než S ) a pytle nemám nikde.
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Ja jeden "pytel v aute mam, ale kdyz nekam jede mlada tak tam neni zadny :lol: :lol: :lol: Podle muzskeho osazeni se pocet "pytlu" meni :lol: :lol: :lol:
Už bez Matesa
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“