tycky stabilizatoru

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
ppp

tycky stabilizatoru

Příspěvek od ppp »

Uz par tyzdnov mi nieco nepekne piskalo spredu z pravej strany pri lavotocivej zakrute. Najma na nerovnostiach. Dnes som sa prinutil pozriet co sa to deje a neverim svojim ociam.
http://www.czdrafel.cz/?chapter=detail&id=1603148300
Obrázek
Na tejto tycke na pravej strane auta druha podlozka zlava (na obrazku) nie je. Pritom nie som blby aby som ju tam minuly rok nedal, takze tam bola a to nova, ved komplet tycky maju asi rok. Vsetko kupovane v krci alebo drafeli uz si nepamatam, po kusoch, nie ako sada. Guma samozrejme vytlacena az na rozpernu rurku a tym padom pri preperovani hrala svoje solo ako na husliach tycka o rameno. Take mam o zabavu postarane. Radsej nenecham nic na nahodu a dam tam podlozky dve a este aj normalnu 8mm podlozku. Podla mna sa proste ta podlozka rozletela.

Neviete ako tie tycky utahovat? Mne isli stale lahko az kym som nedosiel po koniec zavitu tyciek a tam som skoncil.
Reklama

Dark69

Re: tycky stabilizatoru

Příspěvek od Dark69 »

Pri dotahovani maju byt horne gumove tesnenia od podloziek dotiahnute, stlacene na 38mm..Si to pekne prehnal, ta guma ti nemohla ani pracovat..
Viď foto:

Obrázek

A mne este na starom stabilizatore sa ta podlozka prepadla uplne na spodok tycky.. Je dost siroka v oku ta podlozka...... Treba kvalitnej znacky stabilizator a tou je MOOG !
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
ppp

Re: tycky stabilizatoru

Příspěvek od ppp »

Guma v pohode pracovala, vole mala habadej. Radsej som to utiahol az na doraz, pretoze stare tvrde gumy nesedeli v otvoroch a otvor v stabilizatore bol vybruseny pohybom tycky. Okrem toho to nemohlo byt daleko od spominanych 38mm, aj ked som dosiel na koniec zavitu. Gumy sa nestlacili ani na polovicu povodnej hrubky, tak mozno o tretinu, plus tam bolo este rameno a stabilizator medzi nimi.
V oku siroke neboli ani stare ani nove, boli takmer presne, po nafarbeni isli nove ledva navliect, az som farbu odral o zavit. Lenze na starej podlozke bolo vidno otlacene od rozpernej rurky, takze by teoreticky mohlo novu podlozku prestipnut. Lenze keby aj prestiplo, tak by ostala na rurke. Lenze na rurke nie je. Proste sa "vyparila". Asi sa pri prestipnuti zlomila.
Inak dik za info, skusim sa nim riadit, uz som to aj nasiel v servisnom manuali.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“