Udrzba elektricke anteny

Moderátor: Blue Lanos

Slam

Příspěvek od Slam »

Tak mi radost z toho, ze antena jakz takz funguje, vydrzela sotva mesic, jak tak koukam na sve prispevky... :cry: Od te doby jsem ji vlastne nepouzil a o vikendu najednou zjistuji, ze uz nefunguje, jak ma...

Precetl jsem si zde nekolik temat tykajici se anteny a muj problem je asi trochu atypicky, nebot antena mi stale vyjizdi (nejsem si jen jisty, jestli uplne cela - predposledni dil anteny vycuhuje jen cca 2cm, ostatni dily maji ve vysunutem stavu aspon 10cm) a zajizdi (zajizdi cela, aspon to). No a muj problem spociva v tom, ze pri dorazu (tj. max vysunuti a max zasunuti) se pokazde ozvou 2 mohutne rany. Kdyz jsem na antenu cucel pri zasouvani, tak zajede cela a pak nasleduji ty dva razy, kdy antena asi o 1cm pri kazdem razu povyskoci ven a zase se vrati dovnitr... :shock: :? Vypada to hnusne a jeste hur se to pokazde posloucha, navic mam obavu, jestli tomu neublizuju. :x Myslite si, ze je to jen banalita nebo me zase cekaji tisicova vydani v servise, kde jsem zatim pomalu casteji nez doma? :evil:
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Reklama

whisky22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisky22 »

pozri si tento link
http://nubira.autokacik.pl/
sekcia PORADY/NAPRAW SAM/Walka z anteną elektryczną
Na obrazku s cislami su ozubene kolecka a pruzina (cislo 4, 5, 6 ). Ta pruzina tlmi doraz anteny (ta ked narazi na koniec, tak vypne). Tam budes mat nieco zlomene a netlmi to.
"Milan" Leganza 2,0 CDX full vybava, color 69U, LPG Lovato-Lovtec, model98, 183000 km + Babetta r.1995
Slam

Příspěvek od Slam »

@whisky22: Dik za ten navod a obrazky...
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Slam

Příspěvek od Slam »

Tak antena uz mi taky funguje jako zamlada. Nechal jsme to na servisu (jsem hold od prirody linej) a sice nejdriv strasili, ze to pry nejde rozebrat, takze vymena, ale nakonec to pry stacilo promazat, ze pry bylo jen "vymyty" mazivo a za praci si rekli celkem sympatickych (oproti jinym vecem) 330,- 8)
MAREKzPD

Re: Udrzba elektricke anteny

Příspěvek od MAREKzPD »

Zdravim Vas mam problem s elektrickou antenou pri vypnuti radia sa antena stiahne az na doraz a este potom asi 3 sekundy pocut hrkotavy zvuk akokeby nevypinalo stahovanie anteny co vlastne vypina vysuvanie a zasuvanie tej elektrickej anteny dakujem za odpovede.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No veď to tu máš popísané takže skús rozobrať a premazať hlavne to velké koleso čo je spojené s tým šnekom no ale hlavne pozri či Ti vysúvá prut kludne alebo ho trhá to môže robiť stuhnuté mazivo ale to je jedno tie zvuky Ti vydáva porušený hrebeň na prute,proste pri konci máč zopár zubou menej a tam sa pri doraze motorček ješte chvílu točí a to je to rapkanie abych to vysvetlil motorček má dva dorazy jeden je silový čiže prut vysunie a po koncovom doraze sa motor záťažou zastaví a to isté pletí aj pri zasúvaní len keď sú tam ohoblované zuby tak motorček nemá silový koncák ale časový ten je dlhší a jedná sa o to že pokud sa motorček roztočí viac ako má stanovené tak zastaví,v zime to funguje aj tak že pokud prut zamrzne motorček sa nepoškodí.
MAREKzPD

Příspěvek od MAREKzPD »

Dik za radu som to rozobral a vyzera to na zoslahane zuby na prute :(
honza72

Příspěvek od honza72 »

Zkus vyfotit tu převodovku, jak to vypadá. Mám ten strojek s elektrikou (bez prutu) na anténu z Nexie sedana a můžu se podívat jestli není stejný. :?:
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Nie Nesii má inú anténu ta v Legyne vyzerá takto ....
Přílohy
DSC00631.jpg
DSC00631.jpg (108.09 KiB) Zobrazeno 2367 x
DSC00630.jpg
DSC00630.jpg (93.24 KiB) Zobrazeno 2367 x
MAREKzPD

Příspěvek od MAREKzPD »

Skusil som to precistit premazat,ale nepomohlo antenu inak pekne zasunie nic nezadrhava len ten koniec antena uz je dole a vrciii a vrciii
kesko

Příspěvek od kesko »

Tiez som takto menil prut anteny a velmi to nepomohlo. Po par dnoch uz znova nevypinala pri zasunuti a stale srotovala. Tak som kupil druhu cez autofra, a ta slape uz 5 mesiacov bez problemu. V carmaxe chceli za nu cca 117 E a z polska az domov bola za cca 45 E
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
MAREKzPD

Příspěvek od MAREKzPD »

tak tych 45 euri je super cena
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No tak jedna rada pre teba Já to už tak mám nakoko som kupoval nový prut tak som si ho už 2x zlomil takže teraz mi trčí len 3 políčka a teraz rada pre teba proste vyber prut a ten posledný najtenčí dielik celý natri lepidlom dákym tekutým na kov a zasun ho do druhého a až to zaschne tak Ti síce budú vyliezať len 4 diely no nebude to mať vpliv na rádio a hlavne nebude vrčať :D
Hele Já ju teraz mám takú a páčí sa mito viac ako ten rybárský prut no a signál lape dobre má len 3 dieliky :lol:
Přílohy
DSC07157.jpg
DSC07157.jpg (66.95 KiB) Zobrazeno 2359 x
MAREKzPD

Příspěvek od MAREKzPD »

Dik Vyskusam :D
Palo99

Příspěvek od Palo99 »

Mne sa to chová zase tak , že niekedy to rapoce pri sťahovaní už stiahnutej antény a niekedy ani ťuk - ide potichu.
Nechápem to , mali by byť len dve možnosti , buď to stále rapoce - niečo je pokazené , alebo to ide stále potichu - anténa je o.k.
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“