Důlěžité: Olej do převodovky
Moderátor: Blue Lanos
Důlěžité: Olej do převodovky
Tak pánové, po důkladné konzultaci s jedním mechanikem mi bylo sděleno, že ten olej do automatických převodovek, co tady tomu kdosi dělá reklamu, je pěkně na ho*no. Údajně je to hydraulický kapalina, nikoliv olej a taky se vám může nakrásně stát, že si zadřete ložiska.
Doporučení: PLNĚ SYNTETICKÝ OLEJ DO "MANUÁLNÍCH" PŘEVODOVEK !!!
Konzultaci jsem měl jak s odborníkem na oleje, tak i s mechanikem, který pracuje v DAEWOO.
Doporučení: PLNĚ SYNTETICKÝ OLEJ DO "MANUÁLNÍCH" PŘEVODOVEK !!!
Konzultaci jsem měl jak s odborníkem na oleje, tak i s mechanikem, který pracuje v DAEWOO.
- Reklama
Nejsem odborník a na to abych věděl, že v automatické převodovce jsou taky ložiska, jím být nemusím. Tak jak je to s těmi ložisky? A když už jsi byl poučen, že je to hydraulická kapalina, můžeš to nějak blíž specifikovat, vždycky jsem si myslel že hydraulická kapalina je hydraulický olej.
Už bez Matesa
Nejsem také odborníkem,ale tvrdit tu že se můžou zadřít ložiska v převodovce je holý nesmysl.Hydraulický olej má i mazací schopnosti,jinak by se zadřela veškerá čerpadla,které s tímto olejem pracují.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
No tak za experta na oleje se nepovažuji ani já , ale hydraulická čerpadla a automatické převodovky pracují s mnohem většími otáčkami než manuální, tak si myslím, že v pohodě !
Já převoduji na motorovém molibdenu od Titan- Fuchs , jak už jsem několikrát psal a pohoda. V převodovce na něm mám okolo 50 tisíc.
Já převoduji na motorovém molibdenu od Titan- Fuchs , jak už jsem několikrát psal a pohoda. V převodovce na něm mám okolo 50 tisíc.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Vzhledem k tomu, že mám již druhé auto s automatickou převodovkou, tak jsem se také kdysi zajímal o možné náplně. Bylo mi jasně doporučeno do aut. převodovky lít originál olej do aut. převodovek (je ale dost drahý) nebo ho lze nahradit převodovým plejem OTH 3, který je o něco levnější. Hydraulický olej bych měl strach tam nalít.
Daewoo Espero 2,0 CD automatic, 77kW.Modrá metalíza,klima,komplet v elektrice,palubní počítač Made in USSR.
určitě se má lít do převodovky,to co předepisuje výrobce a nebo náhrada lepším.O tom není pochyb.Ale že by se po nalití hydraulického oleje zadřela ložiska,o tom lze pochybovat.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
V našem servisu sme takto naplnily už desítky převodovek a kromě znatelně lepšího řazení k ničemu nedošlo a ty převodovky už mají najeto přes 100 000 a bez sebemenších problémů . To s těmi ložisky je nesmysl protože v automatické převodovce jsou extrémní požadavky na mazání pod zatížením mnohem vyšší než v běžné převodovce a ložiska jsou stejná jako v klasické převodovce takže je to naprosto OK samozřejmě plně sintetický převodový olej lze ale stejně tak i ten do automatů
Jo, třeba takový renomovaný odborník doporučí aplikaci oleje M2T
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz