Spotreba LPG

Moderátor: Blue Lanos

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Re: Spotreba LPG

Příspěvek od -peha- »

V tom ani Já nemám jasno lebo tento systém nemontujeme a občas ho vídám len pri výmene ale sekvenciiu na tu nemáme ani soft ono sa to montovalo okolo BA ale tady na východe vetšinou Landi a Lovato :)
Reklama

Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Na sraz doraz vo tom zadna :D
Genius je nazev reduktoru nazev systemu by mel byt na jednotce systemu a jinak nevis jestli je to pottlak nebo sekvenc?
Nevypada to tak ze z reduktoru to vede do takove kovove kostky na ni napis SMART a z ni hadicky 4 ktere vedou do sani?
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Vrajpr

Příspěvek od Vrajpr »

juj to je na me moc slozite takhle mi to tam nejak vypada :lol:
leeeega.JPG
leeeega.JPG (55.34 KiB) Zobrazeno 3781 x
DSC09741.JPG
DSC09741.JPG (35.67 KiB) Zobrazeno 3781 x
Leganza 2.0 16V CDX LPG r.v. 98, 98 Kw
Richard

Příspěvek od Richard »

Tak jen info jak pokračuju,
- přepínání na základě teploty, čidlo je na regulároru místo jednoho šroubu, nahradil jsem ho připojením odporu 0,5 kOhm na kostru, asi stačí jen překlemovat a vlastně ukostřit s odporem 0 Ohm, ale ať tam něco aspoň je...... výsledek nastartuju na benzín a nechám motor promazat, po vyjetí z garáže přidám a jedu rovnou na plyn......
- s prázdnou nádrží jsem byl v servisu, nyní beru cca 44 lt plynu, je to samo lepší než těch cca 34 ....
- no a dnes zkusím to odpojování čerpadla dle návodu od Pehy, akorát mi chybí ještě pojistka.... na tu jsem zapoměl....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
taxiares

Příspěvek od taxiares »

Takže, spotreba 18L a viac v meste, mimo mesta okolo 10L, Pri plnej nadrži problem pri startovani, nechce chytiť. Ked jazdím iba na benzín je spotreba v meste okolo 10L na 100km a štartuje bez problemov. Nevie niekto čím by to mohlo byť?
ALe zatial jazdí moja pekna. :P :P :P -i
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Aký máš systém a značku :?: Inak to je vysoká spotreba ta by mala byť do max 14 L v meste a vonku okolo 8 - 9 L ,no môže to spôsobovať zanesený filter vzduchu a zlé nastavenie :idea:
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...inu zase něco přidám plynařům do spotřeby PHM, jedná se o vrchní mazání na základě podtlaku v sání bylo to namontováno do Logana služební využítí po podpálení ventilů, podotýkám zcela nové vozidlo...
plyn1.jpg
plyn1.jpg (48.69 KiB) Zobrazeno 3748 x
plyn3.jpg
plyn3.jpg (43.97 KiB) Zobrazeno 3748 x
plyn2.jpg
plyn2.jpg (46.39 KiB) Zobrazeno 3748 x
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...a dodatek médium ( ...že by na bázi benzínu aby nahradilo doporučované občasné projetí na benzín né nevím...), nevím ale přesné jeho složení, vše je originální montáž...
plyn4.jpg
plyn4.jpg (43.48 KiB) Zobrazeno 3748 x
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Flash lube je až neuveritelný odrb na vaše penaženky a to dokonca tak že ich firemné auta čo to mali namontované vyjazdili len tu prvú flaštičku a potom už to nedoplnovali no a podla predaj-markeningu je to špička ale čo to ochranuje to nechápú ani automechanici čo robia športové motory no pokud dakto chce hádzať eura či koruny von z okna tak nech sa páčí Já už prevádzkujem svoje druhé auto na LPG a to prvé malo len LPG na benzin už nejazdil a za celých 8 rokov som nemusel ničím mazať ventily a vlôastne ako sa mažú sedla výfukových ventilou :D
taxiares

Příspěvek od taxiares »

System je landi renzo a vzduch. filter je ok. zabudol som povedat ze niekedy je od kapoty citit plyn, hlavne pri startovani to ide aj do kabiny.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No tak na 100% si to daj nastaviť lebo máš príliš bohatú smez preto ten smrádok ako vajcovka :D
Richard

Příspěvek od Richard »

Já jezdil s feldou na plyn asi 130 k km někdy třeba 1/2 roku jen na plyn (startoval jsem rovnou na plyn) a žádný problém s ventilama nebyl. Několikrát jsme v práci dělali hlavu a ventily u 1,6 Lacetti který si k LPG ani nečuchli a přesto byly po 50k km v háji. Myslím, že ty problémy jsou použitím blbého materialu sedel, nebo ventilů prostě se kroutěj.... :-( a křivý sedlo nětěsní ...... :-( Pokud auto bylo ještě v záruce, dávala se tuším nová hlava......
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
taxiares

Příspěvek od taxiares »

dakujem peha -i
Richard

Příspěvek od Richard »

Tak jsem včera nahodil to odpojování čepadla zatím to funguje, akorát jsem byl překvapený, že jsem na té pojistce nenaměřil žádný +12V ani na jednom kontaktu :roll: ale asi to funguje nějak :D při přepínání slyším jak se čepadlo rozběhne....
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...nejsem " plyňák " ale udělal jsi dobře, proč se má protáčet čerpadlo vlastně naprázdno, když nepotřebuješ momentálně benzín a ani se navíc nebude přehřívat, když budeš mít málo benzínu v nádrži...

...jinak peho, nechtěl jsem Ti lézti na nervy, nemám s plynem zkušenosti... a ani to není nic nového pod sluncem, s aerovkami to byl samozřejmě dvoutakt ale vyřešili přimazávání už za války ale stále to je náhradní palivo se všemi důsledky...

inu " plyňáci " ať Vám to jezdí a nezlobí, jak píše Topol...

serpico
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“