Duhové fleky z pod auta při začátku denního provozu
Moderátor: Blue Lanos
-
Duhové fleky z pod auta při začátku denního provozu
Ahoj. Smůla mě s lanosíkem mě provází. Jezdím na LPG a před třemi měsíci byla dělaná palivová soustava. V pátek poprvé jsem si všiml duhových fleků za autem. Normálně po startu nevystupuji, ale něco jsem zapoměl tak jsem vylezl. Pri návratu jsem viděl, že na těch 20metrch, které jsem s autem ujel sou duhové fleky. Myslel jsem, že takové fleky dělá olej. Ale mám pocit, že to smrdí jako benzín. Fleky se tam dělají po nastartování na benzín. Když naberu plnou (to jsem udělal ve čtvrtek) tak celé auto smrdí jakobych si nalil bezín na sedadlo. Z plna klesla rafika na tu první nižší rysku dnes. A to na ten benzín jen startuji. Potom co se auto zahřeje a normálně jedu tak za ním fleky nemám. A registruji je jak říkám po načerpání do plna. Potom co rafika klesla to vevitř i přestalo smrdět jako benzín. Bojím se, že o Lanosíka přijdu což nechci:-( Proto se ptám co to může být. Když jsem měl nastartováno za studena tak z pod auta ta duhová čára vytékala cca 30 cm za začátkem zadních dveří. Jinak se ty fleky dělají víceméně v místě kde je vyveden výfuk (jen určuji polohu fleku odkud to kape netuším.) Je možné že duhové fleky dělá benzín? Vždy jsem myslel, že olej. Prosím poraďte, případně víte o spolehlivém servise v blízkosti ostravy kde mi mohou dát Lanose opravdu dokupy? Že by olej ubýval neregistruji a nebo jen minimálně. Když auto přes noc stojí tak se pod ním flek neudělá to až za provozu. Děkuji za každý názor a radu.
- Reklama
-
Re: Duhové fleky z pod auta při začátku denního provozu
Fleky vypadají takto. Klasická duhovka
-
- Kontaktovat uživatele:
Benzinový filter-pravdepodobne zle nasadená hadička je potrebné dostať sa pod auto a pod pravým prahom na konci je foôlter a ten prekontroluj
-
Dík, je k tomu třeba nějaké spěšl nástroje nebo to můžu zvednou na heveru na parkingu?
-
- Kontaktovat uživatele:
No môžeš ale je to nebezpečné lebo pri takom úkone práve včera spadlo auto na prsia a 4 rebrá zlomené takže bych to nedoporučoval radši dáku jamu alebo zdvihák ono pokud je ta hadica povolená tak ju opravíš len s použitím oboch rúk a to je z heveru velmi zložité
-
ja prave takovou moznost nemam, jenom zvedak. Ani zadne najezdky. Takze asi servis doporucujes?
-
- Kontaktovat uživatele:
No pokud nemáš v blízkosti dákého známeho tak skus servis ale radši dáký menší kde ťa to nebude vela stáť ale aj tak sa skús pozrieť po dákej rampe alebo keby dáky pneuservis Ti umožnil zdvihák ona je to robota na chvilku možno je len zle zacvaknutá alebo nedotiahnutá ta hadička a vlastne ma napadá že pokud Ti robili tu palivovú sústavu takl sa obráť na ne lebo ono sa to mohlo len povoliť a tak by to mohli v rámci záruky za svoju robotu zrobiť.
-
No delal to jeden ocas, ktery me dost tehdy natahnul a auz za nim nepojedu. Ale pokud se to da udelat na pockani tak mam znameho s autoservisem.
-
nebo na takovych najezdech to dokazu udelat?
-
nebo na takovych najezdech to dokazu udelat? http://aukro.cz/item958386331_najezdy.html
-
- Kontaktovat uživatele:
No na tom by sa to dalo ale Já to vždy robím na jame ale tu mám v servise takže nemám problém a máme aj zdviháky no skús to na tých nájazdoch ale pokud máš známosť je jama ovela lepšia a máš to tam ako na dlani
-
On je celkem vytizeny a ja tam auto nemuzu nechat. Jak dlouho to trva asi opravit? Dik A ma v servise jenom zvedak
-
Tak noviny: dnes jsem vyjel s autem na najezdy a pod autem jsem nic neviděl. Jak psal peha jsem nenašel žádná bazmek do kterého by vedla hadice. Ale proturoval jsem motor a nic neukaplo. Jen tesneni mezi strednim a koncovym dilem vyfuku. Z toho kapala cerna voda. Predpokladam, ze zkondenzovana z trubek. Stejne tak to strikalo z vyfuku. V chaldici kapaline neni naznak oleje a oleje tedy po promereni ubyl minimalne centimetr. Ale uz s tim jezdim 5000km od vymeny. Muzu poprosit blbuvzdornejsi popis palivoveho filtru? Dalsi vec co mě znepokojila je takova emulze pod vickem kde se doliva olej. Konzistence a barva hnisu. Mate nejake dalsi postrehy pripadne znate tento problem?
Dalsi vec co mě znepokojila je takova emulze pod vickem kde se doliva olej. Konzistence a barva hnisu. Mate nejake dalsi postrehy pripadne znate tento problem? - normální věc, pokud olej má klasickou barvu. Zajisté jezdíš krátké trasy a motor se sotva zahřeje.
člen AVEO Fanclubu č.4
Od 27.5. 2014 již jenom člen.
-
Jo, jezdim trasy max 30km spise mene. Takze pokud emulzi nemusim resit porad me nenapada kde muze byt problem s temi fleky pod autem. A vznikaji jen pri natankovani plne, tj ted uz ne:-/